Αφράτες μους, δροσερά ζυμαρικά, νόστιμες και ελαφριές σαλάτες, θρεπτικές καλοκαιρινές γεύσεις. Ετοιμάζουμε πέντε νόστιμες συνταγές για αυτό το καλοκαίρι.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, σίγουρα δε θα θέλαμε να φάμε κάτι το οποίο θα μας «βαρύνει» και θα μας κάνει να νοιώθουμε ληθαργικοί. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, προτιμούμε πέντε ελαφριές συνταγές οι οποίες όμως δεν παύουν να είναι νόστιμες και θρεπτικές.
Εκτέλεση: Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι, το αφήνουμε να βράσει για 6΄ και το στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε 1΄-2΄, ίσα να λαδωθούν. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση: Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε την πιπεριά,κολοκυθάκια, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το αλάτι και εστραγκόν. Βράζουμε για 1-2 λεπτάκια να μαραθούν. Βάζουμε τα φιλέτα μας σε λαδομένο πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και απλώνουμε απάνω και γύρω από τα φιλέτα με κουτάλι τη σάλτσα λαχανικών.Ψήνουμε 25 έως 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.
Υλικά: 2 αγγούρια με τη φλούδα τους κομμένα σε καρέ 1 συσκευασία τυρί κρέμα 1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά 2 φλ. ζωμό κότας σε θερμοκρασία δωματίου αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.σ. δυόσμο 1 κ.σ. άνηθο
Εκτέλεση: Κόβουμε στη μέση τ' αγγούρια με τη φλούδα και αν έχουν πολλούς σπόρους τους αφαιρούμε. Τα κόβουμε σε καρέ και τα βάζουμε στο blender. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε καλά να πολτοποιηθούν. Μοιράζουμε σε παγωμένα μπολ. Σερβίρουμε με λίγο τυρί κρέμα και λίγο δυόσμο.
Δροσερή Σαλάτα με Πλιγούρι
Υλικά: 1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι 2-3 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού αλάτι
Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί καλά και χωρίς να έχει βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε μέσα το πλιγούρι ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει. Όση ώρα περιμένουμε να γίνει το πλιγούρι μας κόβουμε τα λαχανικά μας και ψιλοκόβουμε τα φύλλα δυόσμου. Προσθέτουμε τα λαχανικά σε ένα βαθύ μπολ. Στραγγίζουμε το πλιγούρι σε ένα τρυπητό. Προσθέτουμε το πλιγούρι στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπέν μαρί. Στο μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, το κακάο, τον καφέ, την βανίλια, το σιρόπι και την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Ισομοιράζουμε σε 4 ποτήρια. Παγώνουμε και σερβίρουμε με καρούλια σοκολάτας.