Μυρωδάτη και δροσερή, η σπιτική λεμονάδα μας ταξιδεύει πίσω στα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Δείτε πώς θα την φτιάξετε, εύκολα και γρήγορα.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Λίγα πράγματα έχουν το άρωμα –και τη γεύση– των παιδικών μας καλοκαιριών, όσο η σπιτική λεμονάδα. Ξέρατε, όμως, πόσο απλό είναι να την φτιάξετε μόνοι στο σπίτι, και να την απολαμβάνετε κάθε απόγευμα στο μπαλκόνι; Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 15 λεπτά, μερικά λεμόνια, ζάχαρη και νερό, και ιδανικά λίγα φυλλαράκια δυόσμου για το ντεκόρ.
Τι χρειαζόμαστε (για 1,5 λίτρο λεμονάδας): 500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 500 γραμμ. ζάχαρη 200 ml νερό
Τι θα κάνουμε: Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση). Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια και (ιδανικά) φύλλα δυόσμου.