Τι να μαγειρέψω γρήγορα: Πέντε νόστιμες λύσεις

Πεινάτε αλλά δεν θέλετε και να κατασκηνώσετε στην κουζίνα; Πέντε απλές, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Τι να μαγειρέψω γρήγορα: Πέντε νόστιμες λύσεις
Ο χρόνος είναι χρήμα και στην περίπτωση της κουζίνας… πείνα. Όσο πιο γρήγορα λοιπόν καταφέρουμε να φτιάξουμε το γεύμα μας, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για εμάς και το στομάχι μας. Επειδή όμως το γρήγορο συνδέεται αρκετά συχνά και με το πρόχειρο φαγητό, ιδού μερικές απολαυστικές συνταγές οι οποίες και γρήγορα εκτελούνται και θρεπτικές είναι και γρήγορα θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας.

Χοιρινό με ντοματίνια, jalapenos και μέντα

Υλικά: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 κομματάκια χοιρινής μπριζόλας χοντροκομμένα, Αλατοπίπερο, 1 χούφτα τοματίνια, κομμένα στη μέση, 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, 2 κ.σ. ψιλοκομμένες πιπεριές jalapenos, 4 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, ¼ κούπα ψιλοκομμένη μέντα, 2 κ.σ. χυμός lime

Εκτέλεση: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και τις δυο πλευρές από τα μπριζολάκια και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου τρία λεπτά στην κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι. Για την σάλτσα, ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι κατά προτίμηση. Περιχύστε τα μπριζολάκια με την σάλτσα και σερβίρετε.

Τορτίγια με τόνο και σπανάκι

Υλικά: 1 κουτί τόνος σε νερό, 1,5 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light, 4 βολβοί κρεμμύδι ψιλοκομμένοι, λίγο μαϊντανό, 3-4 φύλλα σπανάκι, 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι, μισή ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι/πιπέρι, 2 μεξικάνικες τορτίγιες

Εκτέλεση: Βάζετε τον τόνο σε μπολ και τον διαλύετε σε μικρά κομματάκια με ένα πιρούνι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι πιπέρι. Απλώνετε το μισό μείγμα σε κάθε τορτίγια και την τυλίγετε σφιχτά. Αφαιρείτε από τις άκρες της ένα εκατοστό περίπου, ώστε να έχει σχήμα που να μοιάζει με κανονικό σωλήνα. Τυλίγετε κάθε τορτίγια σε διαφανή μεμβράνη κλείνοντάς την παντού.

Ομελέτα με πατάτες, γάλα και τυρί

Υλικά: 3-4 αβγά, 4 πατάτες , 7 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ, αλατοπίπερο, κεφαλοτύρι πικάντικο κομμένο σε κομματάκια, μαιντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση: Πλένετε καθαρίζετε και ξαναπλένετε τις πατάτες. Τις τηγανίζετε στο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και παράλληλα σπάτε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτετε αλατοπίπερο κατά προτίμηση, το τυρί, το γάλα και τα χτυπάτε καλά. Στραγγίζετε το πολύ λάδι από τις πατάτες και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το μείγμα. Κουνάτε το τηγάνι για να πάει το μείγμα σε όλη την επιφάνεια και μετά από 6 λεπτά αναποδογυρίζετε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Την συνταγή μπορείτε να εμπλουτίσετε με μπέικον, μανιτάρια, φέτα, κρεμμυδάκι, ζαμπόν και ό,τι άλλο έχετε διαθέσιμο στην κουζίνα.

Γλυκόξυνες γαρίδες

Υλικά: 2 κ.σ. μέλι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, τόσο το λευκό όσο και τα πράσινα μέρη, κομμένο σε λεπτές λωρίδες, 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, 2 κρεμμύδια ξηρά, σε φέτες, 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ, 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κοτσάνι σέλινο, 2 κ.σ. λάδι, 1 μικρό καρότο, κομμένο σε λωρίδες, 1 κουταλιά της σούπας ξεφλουδισμένο και τριμμένο τζίντζερ , 500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες, 1 καυτερή πιπεριά, 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, Ξίδι

Εκτέλεση: Ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και την κέτσαπ και σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ζεστάνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε την πράσινη πιπεριά, το καρότο, το σέλινο, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο. Ανακατέψτε και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσει η πράσινη πιπεριά, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν ροζ. Ρίξτε το ξίδι και τηγανίστε για ένα λεπτό ακόμη. Σερβίρετε το πιάτο με γαρνιτούρα τα κρεμμυδάκια.

Μπεκρή μεζέ

Υλικά: 1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομμάτια, 1/2 κιλό κόκκινο κρασί, 2 κ.σ. πελτές, 1 μέτριο κρεμμύδι, 2 πράσινες πιπεριές, ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο λάδι, το αφήνετε να κάψει και σωτάρετε για λίγο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, βάζετε το κρέας και το σωτάρετε ώσπου να πάρει χρώμα. Έπειτα προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κρασί στην κατσαρόλα. Αφήνετε το κρέας να βράσει χωρίς καθόλου νερό, μόνο με το κρασί. Όταν μαλακώσει, ο μεζές είναι έτοιμος.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v