Πόσες παραλλαγές της ”κλασσικής” τονοσαλάτας μπορείτε να σκεφτείτε; Ο σεφ Δημήτρης Μαργαρώνης μας ενημερώνει ότι υπάρχουν άπειρες, και ετοιμάζει για τους αναγνώστες του in2life μία από τις πλέον πρωτότυπες, ενώ παράλληλα προτείνει, για τους απανταχού chocaholics, την πικάντικη ζεστή σοκολάτα που θα ζεστάνει τα κρύα χειμωνιάτικα απογεύματα.
Υλικά
• Διάφορα μαρούλια (Λόλα, γαλλικό, ραντίτσιο, κανονικό)
• 1 Ματσάκι ρόκα
• 2 Ξυνόμηλα
• 1 Χούφτα φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα
• 2 Κονσέρβες Τόνο (Rio Mare με ή χωρίς λάδι)
Για τη sauce
• 200 gr μαγιονέζα
• Χυμό από μισό πορτοκάλι
• Χυμό από μισό λεμόνι
• Λίγες σταγόνες ούζο
• Πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε λωρίδες τα λαχανικά μας. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά, τα μήλα, τα φιστίκια και τον τόνο. Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το χυμό από το λεμόνι-πορτοκάλι και το ούζο. Αλατοπιπερώνουμε προσέχοντας όμως το αλάτι να είναι ελάχιστο. Τέλος περιχύνουμε τη σος πάνω στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πικάντικη ζεστή σοκολάτα
Βάλτε 2-3 κουταλάκια του γλυκού ρόφημα σοκολάτας καλής ποιότητος (π.χ. Cadbury) σε μια κούπα. Προσθέστε λίγη τριμμένη κανέλα, μοσχοκάρυδο και ginger και ανακατέψτε με λίγο βραστό νερό. Προσθέστε 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα (250 ml.) μέσα στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρετε, γαρνίροντας με χτυπημένη κρέμα και ξύσματα σοκολάτας για πρόσθετη γεύση.
Το βιογραφικό του κ. Μαργαρώνη