Λιγουρεύτηκες ένα γλυκάκι, αλλά αν είναι να περάσεις δύο ώρες φτιάχνοντάς το θα σου έχει φύγει η λιγούρα; Σε νιώθουμε. Και σου έχουμε λύσεις.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Ακόμα και εν μέσω λοκντάουν, μερικές φορές δεν έχεις χρόνο –και άλλες δεν έχεις διάθεση– να αφιερώσεις δύο ώρες στην κουζίνα για να φας ένα γλυκάκι. Σημαίνει αυτό ότι θα καταφύγεις στη σοκολάτα από το περίπτερο; Όχι. Οι συνταγές που σου βρήκαμε έρχονται να δώσουν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα των τεμπέληδων λιχούδηδων.
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 3-4 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχουμε στύψει με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός ώστε να διαλυθούν. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5 λεπτά. Βάζουμε στο μπλέντερ το κατίκι, προσθέτουμε λίγο από το μείγμα της κρέμας και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα του μπλέντερ στο κατσαρολάκι με μείγμα της κρέμας, προσθέτουμε το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες. Σερβίρουμε με μέλι και θυμάρι.
Υλικά: 2 φλ. τριμμένο μπισκότο, 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου, 1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη, 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο, 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες, 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια, 1¾ φλ. γάλα κρύο, 1 φάκελο 200 γραμ. χτυπημένη σαντιγί, κουβερτούρα ή νιφάδες κουβερτούρας
Εκτέλεση: Για το γρήγορο γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό. Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα. Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες. Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας. Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Εκτέλεση: Σε ένα μούλτι ρίχνουμε τις φράουλες με το μέλι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αδειάζουμε σε γυάλινα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά. Γαρνίρουμε με τις φράουλες και σερβίρουμε.
Υλικά: 500 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια, 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, 2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, 450 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό με 10% λιπαρά
Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Δεν χρειάζεται να λιώσει όλη· την αποσύρουμε ακόμα και αν έχουμε μείνει κάποια κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τζίντζερ. Μόλις πάρει βράση η κρέμα, την αδειάζουμε πάνω από την μισολιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει όλη και να γίνει ένα λείο μείγμα. Τέλος, ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και προαιρετικά γαρνίρουμε με φρουί γλασέ ή με μπισκότα μπαχαρικών ή με λίγο κακάο. Αν η κρέμα είναι πολύ νερουλή, την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Υλικά: 3/4 κούπας γάλα φρέσκο, 1/2 κούπα κακάο, 3 αυγά, 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 πρέζα αλάτι, 3-4 σταγόνες βανίλια, 1/4 κούπας ζάχαρη, 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό, άχνη Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (προσοχή να μην έχει πλαστικά μέρη, όπως το χερούλι). Σε ένα μίξερ χτυπάμε καλά τα υπόλοιπα υλικά για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο τηγάνι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC. Ψήνουμε για 20-23 λεπτά και βγάζουμε από τον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς (εδώ θα ξεφουσκώσει) και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.