Γρήγορες και λαχταριστές συνταγές χωρίς κρέας

Θες κάτι γρήγορο να φας, αλλά όχι πάλι κρέας; Έχουμε τις καλύτερες και γρηγορότερες συνταγές για να ετοιμάσεις.
Γρήγορες και λαχταριστές συνταγές χωρίς κρέας
Αυτή τη βδομάδα έφαγες κοτόπουλο, έφαγες και μοσχάρι, έφαγες και το χοιρινό σου. Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνεις αποχή από το κρέας;

Βουαλά μερικές απλές και σύντομες συνταγές για να χορτάσεις.

Πλιγούρι με λαχανικά

Υλικά: 2 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκ. σκόρδο, 1 φλ. πλιγούρι, 1 κολοκύθι τρυφερό ψιλοκομμένο (ή μια πιπεριά ψιλοκομμένη), 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2½ φλ. ζωμό ή ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Για το εύκολο πλιγούρι με λαχανικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄ μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κολοκύθι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ζεστό ζωμό. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο.

Συνταγή από εδώ

Φρικασέ με μανιτάρια

Υλικά: 10 μανιτάρια (ποικιλία), 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, 1 μαρούλι, 1/2 ματσάκι άνηθο, 1 αβγό, χυμό από ένα λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν ρίχνουμε μέσα τον άνηθο. Τα αφήνουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο και ρίχνουμε μέσα το μαρούλι και 3-4 κούπες νερό. Μόλις μαγειρευτούν, αλατοπιπερώνουμε. Σε μπολ χτυπάμε το αυγό καλά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από το φρικασέ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε (όχι με την κουτάλα. Ουσιαστικά κουνάμε την κατσαρόλα).

Συνταγή από εδώ.

Noodles με λαχανικά

Υλικά: 200 γρ. μανιτάρια champignon, 1/2 πιπεριά κόκκινη, 1/2 πιπεριά πράσινη, 1/2 κολοκυθάκι, 1 κρεμμύδι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 σκ. σκόρδο, 250 γρ. νουντλς, 70 γρ. γλυκόξινη σάλτσα, 100 γρ. σάλτσα σόγιας, 20 γρ. σουσάμι, 1/4 ματσάκι δυόσμο, 1/4 ματσάκι κόλιανδρο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Για το σερβίρισμα: κόλιανδρο, δυόσμο, φρέσκα κρεμμυδάκια, 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο

Εκτέλεση: Τοποθετούμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και το κολοκύθι σε μισοφέγγαρα. Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό γουόκ και βάζουμε το 1/3 από τα λαχανικά. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ξανά το γουόκ στη φωτιά, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις άλλες δύο δόσεις από τα λαχανικά.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά ξανά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα, το σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα noodles σε ένα μπολ και γεμίζουμε με βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τα noodles και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά.

Τοποθετούμε ένα μικρό τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε το σουσάμι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζουμε το σουσάμι στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από τα κρεμμύδια. Βάζουμε τα μισά μυρωδικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και το σησαμέλαιο.

Συνταγή από εδώ

Healthy αβγά φλωρεντίν με σπαγγέτι

Υλικά: 1 κρεμμύδι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. άνηθο, 2 κ.σ. δυόσμο, 1 σκ. Σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, 500 γρ. σπανάκι baby, 250 γρ. κρέμα γάλακτος light, ή τυρί κρέμα light, ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι, 400 γρ. σπαγγέτι, 50 γρ. ξίδι, 4 αβγά

Εκτέλεση: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι και σοτάρουμε 6-7 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.

Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε για 7 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, τα σπαγγέτι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε λίγο ξίδι, σπάμε μέσα το αβγό και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα αβγά. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τα ποσέ αβγά, ελαιόλαδο, πιπέρι και παρμεζάνα.

Συνταγή από εδώ. https://akispetretzikis.com/el/categories/zymarika/healthy-avga-flwrentin-me-spaggeti-high-protein

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v