Κολασμένες συνταγές για υγιεινά γλυκά

Δεν έχουν ζάχαρη, ούτε (πολλά) λιπαρά είναι όμως πέρα για πέρα λαχταριστά. Ετοιμάζουμε 4 υγιεινά γλυκά για τις δύσκολες ώρες.
Κολασμένες συνταγές για υγιεινά γλυκά

Είναι εύκολα, δεν απαιτούν ιδιαίτερο κόπο και δεν μας φορτώνουν με πολλές θερμίδες. Δείτε τα πιο νόστιμα και ελαφριά γλυκά για απόλαυση χωρίς τύψεις.

Μους γιαουρτιού µε φρούτα

Υλικά: 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2 κ.σ. μέλι, 100 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή, 250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης, διάφορα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (σύκα-δαμάσκηνα-βερίκοκα κ.ά.) , 1/2 φλ. τριμμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση: ανακατεύουμε πρώτα το γιαούρτι με το μέλι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος όπως είναι χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά. Σε ατομικά ποτήρια, βάζουμε τα μπισκότα σπασμένα κι από πάνω ρίχνουμε τη μους γιαουρτιού.

Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για δύο ώρες, να παγώσουν. Κόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα και σερβίρουμε την κρέμα γιαουρτιού με τα φρούτα και τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Συνταγή από εδώ.

Κρέμα πουτίγκα με σπόρους Chia

Υλικά: 700 γρ. γάλα αμυγδάλου, 80 γρ. σπόροι τσία, 2 ξινόμηλα, 4 χουρμάδες, 8 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο ή τσιπς καρύδας, 8 κ.σ. ωμά κομμάτια κακάο, κανέλα

Εκτέλεση: Σε ένα δοχείο με καπάκι βάζουμε το γάλα αμυγδάλου και τους σπόρους. Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε καλά. Κάνουμε το ίδιο ανά τρία λεπτά άλλες τρεις φορές. Αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Βάζουμε την κρέμα σε μπωλ, και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε κρύα.

Συνταγή από εδώ


Υγιεινά cookies με φιστικοβούτυρο

Υλικά: 1 αυγό, 16 γρ. στέβια, 150 γρ. βρώμη, 80 γρ. κομματάκια σοκολάτας υγείας, 1 κ.σ. baking powder, 90 γρ. φιστικοβούτυρο και ελαιόλαδο μαζί

Εκτέλεση: Αναμιγνύουμε τα υλικά και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο ώστε να μπορούμε να σχηματίσουμε τα cookies. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 17 λεπτά (για περίπου 10 cookies των 45 γραμμαρίων).

Συνταγή από εδώ.

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Υλικά: 800 γρ. γάλα καρύδας, 1 μπαστούνι βανίλιας σχισμένο, 2 κ.σ κρυστάλλικη στέβια, 1/4 φλ. νερό, 1 φλ. κινόα, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη, ψίχα φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση: Ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, το νερό, τη στέβια, το αλάτι, τη μαστίχα και τη βανίλια και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.

Προσθέσουμε την πλυμένη κινόα και χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 30′ σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η κινόα. Η σιγανή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην εξατμίζονται τα υγρά. Αν στεγνώσει το μίγμα στο βράσιμο, συμπληρώνουμε λίγο γάλα και λίγο νερό. Η κινόα είναι ωραία όταν έχει υγρασία γύρω της και γίνεται αφράτη. Όταν στεγνώνει, σφίγγει το μίγμα. Φανταστείτε ότι φτιάχνουμε ένα κρεμώδες ρυζόγαλο κι αντί για ρύζι βάζουμε κινόα. Ισομοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να γίνει δροσερή.

Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα φρούτα σε διάφορα χρώματα και φιστίκι Αιγίνης.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v