Ιδέες για να περάσεις την καραντίνα σου αν βγεις θετικός

Διαγνώστηκες θετικός στον κορωνοϊό και βρέθηκες μόνος/η σε καραντίνα; Έχουμε ιδέες για να την περάσεις όσο καλύτερα γίνεται.
Ιδέες για να περάσεις την καραντίνα σου αν βγεις θετικός
της Ηρώς Κουνάδη

Κακά τα ψέματα, όσοι έχουν περάσει καραντίνα λόγω νόσησης θα σου πουν πως ίσως να είναι και ένα κλικ χειρότερη από το γενικό λοκντάουν, στο οποίο τουλάχιστον βρισκόμασταν όλοι στην ίδια μίζερη θέση, δεν βλέπαμε σε stories τους φίλους μας να κάνουν τη ζωή τους όσο εμείς απαγορεύεται να βγούμε.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα: Αν είσαι εμβολιασμένος, η καραντίνα σου θα διαρκέσει πέντε μέρες, άντε λίγο παραπάνω αν έχεις και συμπτώματα, κι όχι έξι μήνες σαν το τελευταίο λοκντάουν. Κι αυτές τις πέντε μέρες έχουμε ένα σωρό ιδέες για τις γεμίσεις.

Κάνε μια συνδρομή στο Cinobo, για να δεις τις καλύτερες ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, όλες με ελληνικούς υπότιτλους, και 7,99€ τον μήνα με 14 μέρες δωρεάν δοκιμή. Αν δεν ξέρεις από πού να πρωτοξεκινήσεις να βλέπεις, εδώ σου έχουμε μαζέψει 11 προτάσεις

Εκμεταλλεύσου τις πέντε μέρες χωρίς δουλειά που έχεις ξαφνικά στη διάθεσή σου για να διαβάσεις: Διασκεδαστικά βιβλία για τα κρύα βράδια του χειμώνα σου έχουμε εδώελληνικά βιβλία που διαβάζονται μονορούφι εδώ, και τις καλύτερες τελευταίες κυκλοφορίες εδώ.

Όσο για το πού θα βρεις βιβλία αν δεν μπορείς να πας στο βιβλιοπωλείο; Το Google Play Books βρίσκεις πολλά ebook στα ελληνικά, που μπορείς να διαβάσεις στο tablet ή το κινητό σου αν έχει μεγάλη οθόνη, και μάλιστα με τις 50 πρώτες σελίδες δωρεάν, για να ξέρεις αν σου αρέσει αρκετά ώστε να το αγοράσεις (οι τιμές τους κυμαίνονται στα 5-10€). Επίσης, πολλά βιβλιοπωλεία όπως ο Ιανός και εκδοτικοί οίκοι όπως ο Κάκτος σου στέλνουν πια βιβλία στο σπίτι με την Wolt και το efood, μισή ώρα και όχι έξι εργάσιμες αφότου παραγγείλεις. Κάνε μια αναζήτηση «βιβλιοπωλείο» στην μπάρα του καθενός, για να βρεις ποιο εξυπηρετεί στη γειτονιά σου.

Ανακάλυψε καινούρια μουσική. Το νέο αγαπημένο μας σάιτ λέγεται Gnoosic, και δεν έχει ούτε εγγραφές, ούτε συνδρομές, ούτε τίποτα. Του γράφεις απλά τρία συγκροτήματα που σου αρέσουν, κι αυτό σου προτείνει με βάση αυτά τι να ακούσεις, από φρέσκια, ολόφρεσκη μουσική συγκροτημάτων που δεν έχεις καν ακουστά. Απλώς κάνεις copy-paste το όνομα που σου βγάζει στην οθόνη στο YouTube ή στο Spotify, ακούς και αποφασίζεις. Αν σου αρέσει πατάς “I like it”, αν όχι “I don’t”, και αν δεν σε εμπνέει το όνομα και βαριέσαι να ψάξεις του λες “I don’t know” και πας παρακάτω.

Επίσης καταπληκτικό για καινούριες μουσικές είναι και το Hype Machine: Επιλέγεις είδος, πατάς play και ακούς, ούτε εγγραφή θέλει ούτε τίποτα. Άλλο μουσικό site που αγαπάμε πολύ είναι το Every Noise at Once, που αναλαμβάνει να σου συστήσει κάθε πιθανό κι απίθανο μουσικό είδος, από αργεντίνικη τέκνο μέχρι dark disco (υπάρχει τέτοιο πράγμα; Ναι υπάρχει) και από εκεί σε progressive psy trance και λιθουανική electronica.

Πειραματίσου με μαγειρικές. Αν δεν μαγειρεύεις, εδώ σου έχουμε τα καλύτερα site και βιντεάκια για να μάθεις, αν πάλι μαγειρεύεις πειραματίσου με τις πάντα πεντανόστιμες, πάντα πρωτότυπες συνταγές που σου προτείνει η Αγάπη εδώ.

Ποιος είπε ότι για να παίξεις επιτραπέζια με την παρέα σου πρέπει να βρεθείτε όλοι στο ίδιο σπίτι; Οι εφαρμογές που συγκεντρώσαμε εδώ να ‘ναι καλά, και ένα τουρνουά Exploding Kittens μπορεί να διαρκέσει από πέντε λεπτά μέχρι… ολόκληρη την καραντίνα σου.

Μάθε κάτι καινούριο. Στο YouTube θα βρεις πολύ ενδιαφέροντα βίντεο για ό,τι μπορεί να θέλεις να μάθεις, εμείς όμως τελευταία έχουμε κολλήσει με τα Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου. Επίσης φανταστικά για νέες γνώσεις δοσμένες με τρόπο που δεν θα δέσουν κόμπο το μυαλό σου είναι τα βιντεάκια της Καθημερινής Φυσικής, ενώ οι λάτρεις της αρχαιολογίας, Archaeostoryteller λέμε και κλαίμε (από χαρά).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v