Ένα κουκούτσι χρειάζεσαι μόνο για να απολαμβάνεις φρέσκα, ζουμερά αβοκάντο δικής σου παραγωγής. Όχι, δεν σου κάνουμε πλάκα.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων σε αυτόν τον πλανήτη. Όσοι λατρεύουν το αβοκάντο, και όσοι το μισούν. Προφανώς, από τον τίτλο και μόνο ξέρεις σε τι κείμενο έκανες κλικ, και ξέρεις σε ποια κατηγορία ανήκεις. Το ήξερες, όμως, ότι μπορείς να φυτέψεις δικό σου δεντράκι αβοκάντο σε γλάστρα;
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κουκούτσι και αρκετή υπομονή. Και να ρίξεις μια ματιά στους παρακάτω οδηγούς.
Εδώ, βλέπουμε ένα βίντεο με την πιο απλή τεχνική.
Έπειτα, λίγο περισσότερη λεπτομέρεια.
Και μια επίσκεψη στο φυτούλι μας, τέσσερις μήνες μετά.
Και εδώ βλέπουμε πώς το μεταφυτεύουμε σε μεγαλύτερη γλάστρα για τον χειμώνα.
Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε δέκα μυστικά για την φύτευση και την καλλιέργειά του.
Και, τέλος, σε αυτό το βίντεο μπορούμε να δούμε σε timelapse πώς μεγαλώνει το φυτό μας τις πρώτες 43 μέρες.
Εδώ πρέπει να πούμε ότι, σε γενικές γραμμές, το δεντράκι μας δεν πρόκειται να αρχίσει να καρποφορεί αμέσως. Για την ακρίβεια, μέχρι να φας φρέσκα αβοκάντο παραγωγής σου, θα πρέπει να περιμένεις 3-4 χρόνια – ή και περισσότερο, πολλές φορές, μιας και όλα έχουν να κάνουν με το πόσο θα φροντίζεις το φυτό σου.