Εννιά αθηναϊκές διευθύνσεις για να απολαύσετε κορυφαία μιλφέιγ με πλούσια κρέμα, τραγανά φύλλα και σοκολατένιες παραλλαγές του αγαπημένου γλυκού.
Παλαιότερο των 360 ημερών
του Γιώργου Κόκουβα
Τραγανό φύλλο, αέρινη κρέμα, βουτυρένιο άρωμα και πολύ μεράκι. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά για να απολαύσουμε ένα καλό μιλφέιγ. Και στην περίπτωση των παρακάτω αθηναϊκών διευθύνσεων, θα απολαύσουμε τα καλύτερα μιλφέιγ, καθώς στην εξίσωση προστίθενται μυστικές συνταγές, περίεργα σερβιρίσματα, εναλλακτικοί συνδυασμοί και γαλλική φινέτσα, που κάνουν την πόλη να παραμιλά για… χίλια φύλλα. Δείτε πού θα δοκιμάσετε τα καλύτερα.
Το θρυλικό μιλφέιγ των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδη είναι αφράτο, λαχταριστό και φρεσκότατο: Ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια μας από τους πατισέρ των καταστημάτων, τους οποίους παρακολουθούμε να γεμίζουν τις τρεις στρώσεις λεπτού, ελαφριού φύλλου με κρέμα. Απολαμβάνεται σε ατομική εκδοχή, σε χορταστική τούρτα ή και σε μπάλες παγωτού με γεύση μιλφέιγ. Το… κερασάκι στο μιλφέιγ είναι το πιάνο με ουρά που υπάρχει πλέον σε κάθε κατάστημα, για να απολαμβάνετε live μελωδίες όσο ετοιμάζονται τα γλυκά σας.
Δέσποινα Τραγανό φύλλο και πλούσια κρέμα είναι τα μυστικά του μιλφέιγ της Δέσποινας, το οποίο το απολαμβάνουμε στις εξής εκδοχές: Κλασικό, Σοκολάτας, Τζιαντούγιας (σοκολάτα με πάστα φουντουκιού) και με φρούτα εποχής. Ξεχωριστή νότα, το τριμμένο αμύγδαλο πάνω στην σαντιγύ που δένει ωραία με τα υπόλοιπα υλικά. Δείτε εδώ τη λίστα με τα καταστήματα.
Η Μέλισσα τιμά την αυθεντική γαλλική συνταγή του μιλφέιγ, και το ετοιμάζει με ελαφρώς καραμελωμένο φύλλο – η ζάχαρη δίνει στις τρεις στρώσεις ωραία τραγανή υφή – και κρέμα ελαφριά, αέρινη.
Ζιάπας Γούναρη 176 Γλυφάδα, τηλ: 2109609480 Όμορφα στημένα, με στρογγυλές δόσεις πλούσιας κρέμας, απλωμένη επιδέξια ανάμεσα στις τρεις μακρόστενες στρώσεις καραμελένιου φύλλου, τα μιλφέιγ του Ζιάπα στην Άνω Γλυφάδα προδίδουν εύκολα την μαθητεία του ιδιοκτήτη στη Γαλλία. Προτιμήστε το αν σας αρέσει το ξεροψημένο φύλλο και η βουτυρένια επίγευση.
Ζαχαροπλαστείο ΜΙΚΕ Σούτσου 9 και Δορυλαίου, πλατεία Μαβίλη, τηλ: 2106463091 Ένας «θρύλος» στην πλατεία Μαβίλη, ο «Μικές» όπως τον αποκαλούν οι φανατικοί του θαμώνες, θυμίζει τις γεύσεις εκείνες των παιδικών μας χρόνων, όταν οι γονείς μας έπαιρναν γλυκά ζαχαροπλαστείου μια φορά την εβδομάδα. Εδώ θα βρουν την χαρά τους όσοι προτιμούν την πλούσια, βαρβάτη κρέμα πατισερί και το χοντρό φύλλο.
Lonis Αθηνάς 7, Μοναστηράκι και Πριγκιποννήσων 28, Γκύζη, τηλ: 2106466989 Γνωστό για τα μακαρόν του σε κάθε πιθανή γεύση, που διεκδικούν τον τίτλο των καλύτερων στην Αθήνα, τα ζαχαροπλαστεία Lonis διαθέτουν επίσης και ωραιότατο μιλφέιγ. Ωραιότατη «παραλλαγή» τους, πολύ βολική για όσους από εμάς θέλουμε να πάρουμε μια γεύση, χωρίς να «τσακίσουμε» ολόκληρο μιλφέιγ, είναι το παστάκι μιλφέιγ σε κυπελλάκι, στην ιδανική δόση για μια μίνι-γλυκιά αμαρτία.
Χριστίνα Ηρακλείτου 22, Χαλάνδρι, τηλ: 2130308383 Η Χριστίνα των βορείων προαστίων ποντάρει στα 100% αγνά και φρέσκα υλικά, ετοιμάζει τα μιλφέιγ μας μπροστά μας, την στιγμή της παραγγελίας, και το προσφέρει είτε σε μορφή πάστας είτε τούρτας. Ξεχωριστή η γεύση του μιλφέιγ με την κρεμ πατισερί από βανίλια Μαδαγασκάρης που μοσχοβολά.
Riviera Τρίτωνος 119, Παλαιό Φάληρο, 2109826670 Άλλη μια μυστική όαση της ζαχαροπλαστικής, το ζαχαροπλαστείο Riviera είναι το αποκούμπι των νοτίων προαστίων για τις λιγούρες τους και ετοιμάζει σπιτικό -με γεύση που σε ταξιδεύει στην παιδική σου ηλικία- μιλφέιγ, και υλικά που μοσχοβολούν φρεσκάδα (υπάρχουν πάντα μόνο γλυκά ημέρας). Τραγανό φύλλο και υπέροχη κρέμα το καθιστούν εθιστικό για τους κατοίκους του Φαλήρου και όχι μόνο.
Εδώ θα απολαύσετε μιλφέιγ αν είστε λάτρεις της σοκολάτας: Κι αυτό γιατί το Palet, πέρα από την κρέμα πατισερί, προσθέτει και μία στρώση κρέμα σοκολάτα ανάμεσα στα τραγανά φύλλα. Η επικάλυψη σοκολάτας (λευκής και γάλακτος) απογειώνει το γλυκό. Αν πάλι επιμένετε στο κλασικό «λευκό» μιλφέιγ, θα σας εκπλήξουν οι φραουλένιες νότες της κρέμας. Θα βρείτε και μικρά «μιλφειγάκια» για μικρές δόσεις απόλαυσης.