Μάντεψε ποιο ελληνικό φαγητό ψηφίστηκε στα χειρότερα του κόσμου
Όχι, δεν είναι οι μπάμιες. Ένα ελληνικό φαγητό βρέθηκε να φιγουράρει στα χειρότερα του πλανήτη στη λίστα του Taste Atlas, κι αν μας ρωτάς, διαφωνούμε κάθετα.

Έλα, σοβαρά τώρα, ποιος δεν αγαπάει τις αγκινάρες; Πολύς κόσμος, απ’ ό,τι φαίνεται, καθότι ένα συγκεκριμένο πιάτο με αγκινάρες ανακηρύχθηκε από το Taste Atlas ένα από τα χειρότερα του πλανήτη όλου. Καταδικάζουμε, προφανώς. Αλλά για λόγους αντικειμενικότητας και δημοσιογραφικής ακεραιότητας, παραθέτουμε τα καθέκαστα.
Στην ενδέκατη θέση του παγκόσμιου τοπ-100 με τα χειρότερα φαγητά στον κόσμο, η αγκιναροσαλάτα είναι, σύμφωνα με τους συντάκτες του δημοφιλούς σάιτ, «μια παραδοσιακή σαλάτα από την Κρήτη. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, η σαλάτα συνήθως φτιάχνεται με έναν συνδυασμό από τρυφερές αγκινάρες, λεμόνι, ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο, άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Οι αγκινάρες κατά κανόνα βράζονται σε λεμόνι με νερό. Η αγκιναροσαλάτα απαντάται μόνο στις αρχές της άνοιξης, και συγκεκριμένα την πρώτη μέρα της Σαρακοστής όπου συνήθως σερβίρεται μαζί με την ταραμοσαλάτα και την ρεγγοσαλάτα, σαν ορεκτικό».
Πέρα από τις καημένες τις αγκινάρες, στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα χειρότερα φαγητά του κόσμου φιγουράρουν το ισλανδικό Svið, που είναι βασικά ψημένη προβατοκεφαλή, παραδοσιακά σερβιρισμένη με γογγύλια και πουρέ πατάτας, το Blodpalt από την Φινλανδία, που είναι dumplings φτιαγμένα από σίκαλη και αίμα ταράνδου ή γουρουνιού, το Chapalele της Χιλής, ψωμί φτιαγμένο με δύο μόνο υλικά, πατάτες και αλεύρι, και τα ζελεδοποιημένα χέλια, ένα παραδοσιακό λονδρέζικο street food που είναι τόσο χάλια όσο ακούγεται.
Αναλυτικά, ολόκληρη η λίστα εδώ.