Last Row X Seven Island Brewery: Βρεθήκαμε στο πιο metal tap takeover (και ακόμα να συνέλθουμε)

Βρεθήκαμε σε μια βραδιά γεμάτη craft μπίρες, rock vibes και δυνατές γεύσεις στο Last Row Beer Bar και μεταδίδουμε-χικ!

Last Row X Seven Island Brewery: Βρεθήκαμε στο πιο metal tap takeover (και ακόμα να συνέλθουμε)

Το βράδυ της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου, το Μαρούσι μετατράπηκε σε σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της craft μπίρας, καθώς το Last Row Beer Bar φιλοξένησε ένα tap takeover σε συνεργασία με τη Seven Island Brewery.

Το in2life βρέθηκε εκεί, για να απολαύσει μια βραδιά γεμάτη γεύσεις, έντονα αρώματα και μουσικές που απογείωσαν την ζυθο-εμπειρία.

Το Last Row Beer Bar αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για την craft μπίρα στο Μαρούσι. Με 16 βρύσες που φιλοξενούν ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μια εκτενή συλλογή από μπουκάλια και κουτάκια, προσφέρει στους επισκέπτες του μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Ο ζεστός χώρος του και οι φιλικοί οικοδεσπότες – ιδιοκτήτες, στήνουν το ιδανικό περιβάλλον για δοκιμές νέων ζύθων.


Η Seven Island Brewery από την άλλη, με έδρα την Κέρκυρα, είναι γνωστή για την τολμηρή της προσέγγιση στη ζυθοποιία, δημιουργώντας μπίρες που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τον χαρακτήρα τους. Η νομαδική μικροζυθοποιία έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση, συμμετέχοντας σε παγκόσμια φεστιβάλ και συνεργαζόμενη με κορυφαίες εταιρίες του χώρου.


Η βραδιά ξεκίνησε νωρίς νωρίς κατά τις 20.00, με το Last Row Beer Bar να γεμίζει από κόσμο και κοσμάκη που ήθελε να δοκιμάσει τις μοναδικές μπίρες της Seven Island Brewery. Συνολικά, 8 ετικέτες σε βαρέλι και αρκετές ακόμα σε κουτάκια και μπουκάλια προσέφεραν μια ευρεία γκάμα γευστικών επιλογών, ενώ η βραδιά μας επεφύλασσε και μια «μαύρη» έκπληξη.

Οι μπίρες που έρεαν από τα βρυσάκια του Last Row και δοκιμάσαμε ήταν οι εξής:

Citra Crush: Μια ζουμερή IPA με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και μαλακό φινίρισμα. Σταθερή ετικέτα και αξία της μικροζυθοποιίας.

Island Pils: Μια κλασική Pilsner με τραγανή αίσθηση και δροσιστική επίγευση.

Island Lager: Ευκολόπιοτη, ισορροπημένη Lager με ελαφρύ, βυνώδη χαρακτήρα.

Island Hefeweizen: Παραδοσιακή, γερμανικού τύπου μπίρα με εξωτικά αρώματα.

Kalikantzaros: Μια χειμερινή έκδοση μαύρης stout με πλούσια μπαχαρικά και γλυκύτητα.

Universal Blast (collab με Uchu Brewing, Japan): Μια Imperial New England IPA με έντονα τροπικά φρούτα.

Black Dragon (Dark Ages): Ένα στιβαρό και καπνιστό Imperial Stout με πλούσιο σώμα.

Universal Hop Bangers (collab με Beer Zombies, USA Nevada Las Vegas): Μια έκρηξη λυκίσκου, ιδανική για hopheads που έγινε μέσα σε λίγες ημέρες sold out.


Σε κουτάκια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις εξής δημιουργίες (εμείς δεν αντέξαμε άλλο, πήραμε κάποιες πακέτο για το σπίτι):

Death Riders: Ένα Imperial Stout παλαιωμένο σε βαρέλι, με έντονα καβουρδισμένα αρώματα.

Doom Island (collab με Azvex Brewing Company, UK): Μια δυνατή και τολμηρή IPA.

Dark Ages: Wrath Lord: Μια βάρβαρη Imperial Stout για όσους αγαπούν τις «σκοτεινές» γεύσεις.

Frozen Darkness (collab με Common Dialect Beerworks, USA Florida): Ακόμα ένα βελούδινο Imperial Stout.


Η βραδιά επιφύλασσε και τρεις ξεχωριστές limited barrel aged επιλογές σε μπουκάλι για όσους κατάφεραν να μείνουν ως το τέλος:

Doombringer Double Barrel Aged (collab με Burial Beer Co., USA NC): Ένα πολύπλοκο και δυναμικό Stout, παλαιωμένο σε βαρέλια bourbon και brandy.

Unholy Death Bourbon Barrel Aged (collab με Bottle Logic Brewing, USA CA): Στρογγυλεμένο και βαθύ Stout, με αίσθηση βανίλιας και καπνού.

Blasphemy VII Seven Years Anniversary Triple Barrel Aged: Μια πραγματικά συλλεκτική μπίρα, με πολυεπίπεδο χαρακτήρα και αλκοολική ένταση σε σημείο… βλασφημίας.

Τη μουσική πλευρά της βραδιάς ανέλαβε ο Βασίλης Μάζαρης, δημιουργώντας ένα ηχητικό τοπίο γεμάτο rock και metal vibes, που ταίριαζε απόλυτα με το προφίλ της Seven Island Brewery.

Η εκδήλωση ανέδειξε τη δυναμική της ελληνικής σκηνής της craft μπίρας, φέρνοντας κοντά παραγωγούς και ζυθολάγνους, σε ένα περιβάλλον που προάγει την ποιότητα και την καινοτομία. Τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κουλτούρας της μπίρας στην Ελλάδα, εκπαιδεύοντας το κοινό και ενισχύοντας την αναγνώριση των ελληνικών μικροζυθοποιιών.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ενθουσιώδης, με τον κόσμο να συζητά με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την μικροζυθοποιία και να ανταλάσσει απόψεις για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής craft σκηνής.

Η craft σκηνή της Αθήνας, παρά τις όποιες δυσκολίες, συνεχίζει να εξελίσσεται, με μπαρ όπως το Last Row Beer Bar να προωθούν τον ποιοτικό ζύθο και να δημιουργούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών. Η κουλτούρα της ποιοτικής μπίρας στην Ελλάδα συνεχίζει να ωριμάζει, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους «πιστούς».

Μέχρι το επόμενο λοιπόν, εβίβα!

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v