Η Κυβέλη στην Κυψέλη όλους τους καλοφαγάδες θέλει
Αν λατρεύεις τα πειραγμένα παραδοσιακά ελληνικά μεζεδάκια τότε καλό θα ήταν να πας μια βόλτα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου για χάρη της Κυβέλης.

Αν λατρεύεις τα πειραγμένα παραδοσιακά ελληνικά μεζεδάκια τότε καλό θα ήταν να πας μια βόλτα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου για χάρη της Κυβέλης.
Εδώ και λίγα χρόνια η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψελάρα (ξανα)διανύει χρυσές μέρες και νύχτες αφού έχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο χοτ πιάτσες του αθηναϊκού κέντρου. Πολλοί είναι οι λόγοι που συμβαίνει κάτι τέτοιο αν μας ρωτάς μα ένας από τους βασικούς εξ αυτών είναι και η Κυβέλη, η οποία φροντίζει καθημερινά την καλοφαγία και την καλοπέρασή μας με εκλεκτά μεζεδάκια που δεν φοβούνται να δώσουν κι ένα twist παραπάνω σε κλασικά κι αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.
Η Κυβέλη απλώνει τα τραπεζάκια της σε τρία επίπεδα καθώς εκτός από το ζεστό εσωτερικό της, μπορείς να καθίσεις τόσο στον πεζόδρομο όσο και στην πλατεία χειμώνα-καλοκαίρι, μιας και αυτή την περίοδο έχουν εφοδιαστεί με τις απαραίτητες σομπίτσες για να ζεσταθεί κι εμάς των κρυουλιάρηδων το κοκαλάκι. Φρόντισε να κάνεις τα κουμάντα σου για να κλείσεις τραπεζάκι μιας και όπως προγράψαμε γίνεται του χαμού στην πλατεία Αγίου Γεωργίου κι είναι κρίμα κι άδικο να βρεθείς με το πιάτο σου αδειανό στην Κυβέλη.
Σαν βρεθείς εκεί αντιλαμβάνεσαι αμέσως πως πρόκειται για ένα μοντέρνο φαγητοστέκι που έχει ασπαστεί τον μεζεδοϊσμό και ετοιμάζει καθημερινά διαλεχτά μεζεδάκια που βρίσκουν την έμπνευση τους στην πλούσια γαστρονομία της χώρας μας ξετρυπώνοντας πεντανόστιμες συνταγές από όλη την Ελλάδα. Όπου υπάρχει χώρος για twist προφανώς και δεν μένει ανεκμετάλλευτος για να ικανοποιηθούν κι εκείνοι που αγαπούν τις τσαχπίνικες γεύσεις. Η καλή μέρα στα μεζεδοπωλεία από το ψωμί και το ντιπάκι (1,20€) που έρχονται για καλωσόρισμα φαίνονται, κι εδώ η Κυβέλη παίρνει άριστα, αφού το φρεσκοζυμωτό ψωμάκι συνοδευόταν από μια υπέροχη σως με πάστα ελιάς κι ολόκληρες ελίτσες που εξαφανίστηκε σε λίγα λεπτά από μπροστά μας χάρη στις μεγαλοπρεπείς βούτες μας.
Συνεχίσαμε με το απαραίτητο σαλατικό μας επιλέγοντας την ομώνυμη σαλάτα του μενού (9,60€) με φρέσκα σαλατικά, ψητό μανούρι, ξηρούς καρπούς, σύκα και σάλτσα με μέλι και πορτοκάλι. Θα θέλαμε λίγο πιο πηχτή τη σαλτσούλα και μια essence πορτοκαλιού μεγαλύτερη για την καλύτερη ισορροπία των γεύσεων, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα ήταν σίγουρα παραπάνω από ικανοποιητικό. Μας εξέπληξε ευχάριστα από την άλλη η τσιροσαλάτα (6,90€) με φρέσκο κρεμμυδάκι και καρέ ντοματούλας που ήταν ό,τι πρέπει για έξτρα άλειμμα στο ψωμάκι μας. Σαν σωστοί cheese lovers διαλέξαμε το ταλαγάνι στη σχάρα (6,90€) με μαρμελάδα πορτοκαλιού και έξτρα τραγανά κριτσανιστά πιτάκια και πολύ καλά κάναμε.
Οι ψαροφάγοι ας σπεύσουν να δοκιμάσουν τη ρέγγα στη σχάρα (7,80€) με λεμονάτα φασόλια πιαζ συνοδευόμενη από φρέσκο κρεμμυδάκι και κουρκουμά. Έξτρα καρδαμωτική και γευστική σίγουρα αξίζει τη δοκιμή σου. Ωραιότατα και φυσικά χειροποίητα τα κεφτεδάκια (7.40€) με ντιπάκι σάλτσας ντομάτας ικανοποίησαν την λατρεία μας για τη σωστή μαμαδίσια κουζίνα.
Συνεχίσαμε μερακλήδικα παραγγέλνοντας το συκώτι μόσχου (8,90€) στη σχάρα και μείναμε πολύ ικανοποιημένοι τόσο από το ψήσιμο που ήταν όπως έπρεπε όσο κι από τη γεύση του. Το κοτόπουλο χαρακίρι (8,90€) κλέβει πάντα τις εντυπώσει καθώς φτάνει στο τραπέζι σε ειδικό σκεύος και περασμένο σε μια μεταλλική σούβλα, με τα καρυκεύματά του να αναδεικνύουν γευστικά τη νοστιμιά του. Το κρεατοτσιμπούσι που στήσαμε καλά κρατούσε για αυτό και ενδώσαμε σε ένα από τα απόλυτα best seller του μενού της Κυβέλης, καταβροχθίζοντας το ψαρονέφρι σοτέ με σάλτσα μελιού (11,90€). Αυτό το πιάτο κέρδισε στο photo finish τα μπαμπάτσικα σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετάκια (10,90€), τσίκνωση Καρπάθου και μαλακιά φέτα. Συνοδέψαμε με γλυκόπιοτο χύμα λευκό κρασάκι (6,20€ τα 500 ml) και αποδεχτήκαμε με ευχαριστίες το σιμιγδαλένιο χαλβαδάκι που ήρθε ως κέρασμα στο τραπέζι μας.
Λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο με κρασάκι.