Στο Μεζέ Μεζέ το μπιφτέκι πρόβατο καίει καρδιές

To Μεζέ Μεζέ στο Αιγάλεω είναι το μερακλήδικο γαστρονομικό μυστικό των δυτικών προαστίων που πρέπει να μάθεις. Εμείς πήγαμε με το In2life Club και πήραμε και τις εκπτωσούλες μας.

Στο Μεζέ Μεζέ το μπιφτέκι πρόβατο καίει καρδιές

O δρόμος της καλοφαγίας είναι πάντα στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις όμως πολλές φορές η πρόθεση δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται να πετύχεις ανθρώπους που αγαπούν τη γαστρονομία και προσπαθούν από το δικό τους μετερίζι να τρατάρουν νόστιμες συνταγές και λαχταριστά πιάτα. Αν αυτό μάλιστα γίνεται σε value for money τιμές, κρατώντας αυτή την παρεΐστικη ατμόσφαιρα που έχουν τα τεβερνάκια και τα μεζεδοπωλεία της γειτονιάς τότε ακόμη καλύτερα. Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθούν κι έξτρα εκπτώσεις στον λογαριασμό σου αφού προνόησες κι έγινες μέλος του In2life Club (για όσους δεν προνόησαν, εδώ θα βρουν τα καθέκαστα για το πώς θα γίνουν μέλη) τότε με το δίκιο μας θα ζητήσουμε να μας βγάλεις το καπέλο ειδικά από τη στιγμή που τον δρόμο της καλοφαγίας δεν στον στρώσαμε με ροδοπέταλα αλλά με μπιφτέκια πρόβατο σκέτο λουκούμι από τους μάστορες της κουζίνας του Μεζέ Μεζέ.

Το μεζεδοπωλείο του Σπύρου και του Μιχάλη άνοιξε πριν από 22 χρόνια σε ένα μικρό πεζοδρομάκι του Αιγάλεω δίπλα σχεδόν στον σημερινό σταθμό του μετρό της περιοχής κι έκτοτε έχει βαλθεί να γίνει στέκι δειπνοσοφιστών και λοιπών μερακλήδων των κατοίκων των δυτικών προαστίων κι όχι μόνο. Λογικό κι αναμενόμενο αν μας ρωτάς αφού οι άνθρωποι της κουζίνας του μεριμνούν ώστε το πιάτο σου να έχει πάντα έναν καλό λόγο για να το αφήσεις πεντακάθαρο, καταβροχθίζοντας το περιεχόμενό του. Το χειμώνα απλώνει αρκετά τραπεζάκια στο δίχωρο εσωτερικό του όπου και κυριαρχούν πέτρα και ξύλο για το coziness ημών το επιούσιον ενώ η αυλή του και ο πεζόδρομος τους σομπίζονται για τους κρυουλιάρηδες της παρέας. Το καλοκαιράκι η αυλίτσα με την καρποφορούσα ροδιά είναι το κρυμμένο ινσταγκραμικό μυστικό που αναζητούσαν οι food lovers ακόλουθοί σου για αυτό μην λησμονήσεις να την βάλεις από τώρα στην ατζέντα σου.

Το μενού φωνάζει την ελληνικότητά του και πολύ καλά κάνει αφού στα πιάτα του θα βρεις πολλούς θησαυρούς της εγχώριας κουζίνας που μπολιάζουν την παράδοση με τις διεθνείς μαγειρικές. Σαν μπήκαμε και βρήκαμε το τραπεζάκι μας παραγγείλαμε το χύμα κρασάκι μας (9€ το λίτρο) πριν ξεκινήσουμε να ξεδιαλέγουμε τα νέα πιάτα του μενού που ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.  Πρώτη ήρθε η μεσογειακή σαλατούλα (9€) με τσαλαφούτι, ντοματίνια, μεσκλάν, κάπαρη, χώμα χαρουπιού, πέστο βασιλικού και ελιές κι ήταν τόσο δροσερή και πλούσια στη γεύση που αν δεν είχαμε βλεφαριάσει τα ορεκτικά θα πέρναμε κι άλλη. Η μελιτζανοσαλάτα (5€) ήταν το γενναιόδωρο ντιπ που χρειαζόμασταν με καρύδια, πιπεριά Φλωρίνης και φακές για να καρδαμώσουν κι οι vegan της παρέας.

Η φωλιά με κιμά (9,20€) ήταν το επόμενο must try του καταλόγου των ορεκτικών. Παταφλούδες, κιμάς, αυγά, κρέμα γιαουρτιού με μαύρο σκόρδο για την πικάντικη αψάδα του πράγματος συνυπήρξαν εξαιρετικά σε ένα πιάτο που μπήκε στην κορυφή των επιλογών που δοκιμάσαμε. Ωραιότατο και σωστά χυλωμένο το κριθαρότο μανιταριών (9,5€) μας προϊδέασε γευστικά για το ψαρονέφρι βαλσάμικο (11,7€) με μια πηχτή σαλτσούλα που απογείωσε τις βούτες μας.

Το κοτόπουλο μπούτι σχάρας (10,80€) με καπνιστό γιαούρτι και Pico de gallo ήταν πολύ σωστά ψημένο και άκρως παιχνιδιάρικο για τον ουρανίσκο μας, που έμεινε για ώρα με το στόμα ανοιχτό καγχάζοντας για αυτά τα μπιφτεκάκια πρόβατο (12,80€) με πουρέ μελιτζάνας και κρέμα παρμεζάνας. Αν είχαμε χρυσό μετάλλιο θα τους το κρεμούσαμε στο πιάτο αφού μας κέρδισαν κατά κράτος με την ασυναγώνιστη γεύση τους.

Οι αλανιάρηδες της παρέας δεν πρέπει να προσπεράσουν το συκώτι καραμελωμένο (10,80€) που ήταν ολόσωστα μαγειρεμένο αλλά και να ρωτήσουν για τα πιάτα ημέρας από τα οποία το χοιρινό κότσι είναι σιγουράκι. Στο τέλος παίζει πάντοτε και γλυκό κερασματάκι.

Δες τις εκπτώσεις που δικαιούσαι ως μέλος του In2life Club στο Μεζέ Μεζέ

 

 

Μεζέ Μεζέ

Γρ. Κυδωνιών 10, Αιγάλεω, τηλ.: 2105908829

Facebook

Instagram

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v