Πού ΔΕΝ είναι η φάση: Μια βόλτα στον Κορυδαλλό
Θρυλικά σουβλατζίδικα, παραδοσιακά μεζεδοπωλεία, oldschool πιτσαρίες και σούπερ κουλ μπαράκια σε περιμένουν στον πάντα φιλόξενο Κορυδαλλό.
![Πού ΔΕΝ είναι η φάση: Μια βόλτα στον Κορυδαλλό](https://www.in2life.gr/media/articles/photos/main/2009228-koridalos1280.jpg)
Θρυλικά σουβλατζίδικα, παραδοσιακά μεζεδοπωλεία, oldschool πιτσαρίες και σούπερ κουλ μπαράκια σε περιμένουν στον πάντα φιλόξενο Κορυδαλλό.
Τι πάει να πει «πού δεν είναι η φάση» αναρωτιέσαι και με το δίκιο σου για αυτό κι εμείς θα ρίξουμε υπότιτλους ώστε να καταλάβει το φιλοθεάμον κοινό που μας παρακολουθεί. Θα πει ότι, οι γειτονιές που περιλαμβάνονται στη νέα αγαπημένη μας σειρά θεμάτων δεν έχουν νεοαστικά καφενεία που πουλάνε συγχρόνως καφέδες, ερωτικά βοηθήματα και vintage ρούχα ή φούρνους που πουλάνε αποκλειστικά κριτσίνια με σπόρους τσία. Αντίθετα τιμούν τα ιστορικά σουβλατζίδικα, τις 90s oldschool πιτσαρίες, τα μερακλήδικα ταβερνεία και τα κουλ κρυμμένα μπαροστέκια. Με λίγα λόγια δηλαδή σου περιγράψαμε τον Κορυδαλλό που κρατά εδώ και χρόνια ψηλά την αντιφασαίικη σημαία των δυτικών προαστίων.
Αγίου Γεωργίου 82Α, Κορυδαλλός, 21 0495 4039
Το πρώτο «Κοχύλι» άνοιξε τις πόρτες του το 1966 στην οδό Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό, θέτοντας τις βάσεις για μια παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αν και οι παλιότεροι θυμούνται από εκεί το θρυλικό σουβλατζίδικο, οι νεότερες γενιές το έμαθαν και το αγάπησαν στη σημερινή του τοποθεσία, στην Αγίου Γεωργίου, όπου εξακολουθεί να σερβίρει το κορυφαίο καλαμάκι της πόλης. Η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα από στόμα σε στόμα, με τα XL τυλιχτά του να κερδίζουν φανατικούς θαμώνες που συρρέουν για να δοκιμάσουν τις θρυλικές γεύσεις του.
Όμως, η καρδιά του «Κοχυλιού» παραμένουν τα καλαμάκια του – χοιρινό και κοτόπουλο – που ξεχωρίζουν για την απόλυτα άλιπη, καλοψημένη αλλά ταυτόχρονα ζουμερή υφή τους. Κάθε μπουκιά είναι τόσο απολαυστική, που δύσκολα αρκείσαι σε ένα – γι’ αυτό και οι παραγγελίες εδώ συνήθως περιλαμβάνουν… στοκάρισμα. Οι πίτες ξεκινούν από 3,30€.
Γρηγορίου Λαμπράκη 104, Κορυδαλλός, τηλ.: 210-56.22.355
Από το 1970, όταν και πρωτοάνοιξε, αυτός ο θρύλος του σουβλακιού κρατά αναλλοίωτη την παράδοση, σερβίροντάς μας με μεράκι την εκλεκτή, τυλιχτή πραμάτεια του. Μισός αιώνας ιστορίας και γεύσης δεν είναι μικρό πράγμα – κι αυτός εδώ ο ναός του ψητού το αποδεικνύει καθημερινά.
Ο Παναγιώτης, ακριβώς απέναντι από το γήπεδο της Προοδευτικής, είναι κάτι περισσότερο από ένα σουβλατζίδικο: είναι σημείο συνάντησης για όσους νοσταλγούν το σουβλάκι όπως παλιά, με αγνά υλικά και αυθεντική νοστιμιά. Αν και το μενού έχει πλέον επεκταθεί – και τα καλοψημένα χοιρινά καλαμάκια του αξίζουν σίγουρα μια δοκιμή – οι γνώστες έρχονται εδώ για έναν και μόνο λόγο: το αξεπέραστο μπιφτέκι του, λουσμένο στη «μυστηριώδους προελεύσεως» σάλτσα του, που απογειώνει κάθε μπουκιά. Και δίπλα του, το τζατζίκι – τόσο απαλό και φίνο, που θα μπορούσε να συγκριθεί με την καρδιά ενός μαρουλιού. Όλα αυτά, σε πίτες που ξεκινούν από 3,30€, αποδεικνύοντας ότι η ποιότητα δεν χρειάζεται υπερβολές, μόνο μεράκι.
Αβέρωφ 62, πλατεία Αγ. Γεωργίου, τηλ: 2104958546
Θρυλική πιτσαρία των δυτικών προαστίων, ο Τοξότης μετρά ήδη 47 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι πίσω στα τιμημένα ’80s, με τη ρετρό διακόσμησή του να παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο. Το ίδιο αυθεντικές μένουν και οι διάσημες πιτσοσυνταγές του, που έχτισαν τη φήμη του και συνεχίζουν να κερδίζουν τους λάτρεις της πίτσας. Σήμα κατατεθέν του, η πίτσα «Τοξότης», με σάλτσα ντομάτας, gouda, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια και πράσινη πιπεριά, καθώς και η πληθωρική «Σπέσιαλ», που εμπλουτίζεται με σουτζούκι και λουκάνικο πεπερόνι για ακόμα πιο έντονη γεύση. Οι τιμές ξεκινούν από 8,80€.
Ταξιαρχών 18, τηλ.:21 0497 0608
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dealers • The Real Street Food (@dealers.realstreetfood)
Στην πολύβουη από εμπορικά μαγαζιά Ταξιαρχών, οι Dealers δεν υπόσχονται απλώς αυθεντικό street food – το σερβίρουν με τρόπο που σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Από την πρώτη κιόλας μπουκιά, καταλαβαίνεις πως εδώ το φαγητό του δρόμου δεν είναι απλώς γρήγορο, αλλά φτιαγμένο με μεράκι και σωστές πρώτες ύλες.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που οι ουρές έξω από το μαγαζί είναι καθημερινό φαινόμενο. Ο κόσμος συρρέει για να απολαύσει τα «χοτντογκάρες» τους (από 1,90€), τα ζουμερά «μπεργκερίδια» τους (από 3,30€) και φυσικά τις XXL σαντουιτσάρες που οι λάτρεις του βρώμικου αποθεώνουν. Αν θες μια πραγματική εμπειρία γεύσης, πάρε το La Bombonera – ένα σάντουιτς που τιμά το όνομά του, με ψητά λουκάνικα σε χειροποίητο ψωμί, κέτσαπ, μουστάρδα, ντομάτα, κρεμμύδι, σως mayo, πατάτες και δύο τηγανητά αυγά, στα 6,70€.
Κολοκοτρώνη 160, Κορυδαλλός, τηλ.: 210 5441397
Μια από τις πιο αδιαπραγμάτευτες αλήθειες της γαστρονομίας είναι πως η αξία μιας κρεατοταβέρνας κρίνεται στα παϊδάκια της. Και αν υπάρχει ένα όνομα που γίνεται συνώνυμο με το τέλειο παϊδάκι στην Αθήνα, αυτό είναι του Βασίλη. Από κάθε γωνιά της πόλης, καλοφαγάδες ανηφορίζουν προς τον Κορυδαλλό για να απολαύσουν τις γενναιόδωρες μερίδες του, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.
Από το 1976, αυτή η οικογενειακή ταβέρνα ταΐζει μερακλήδες των δυτικών προαστίων – και όχι μόνο – με αυθεντικές γεύσεις που μένουν αξέχαστες. Αναμφισβήτητη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι τα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια, που ψήνονται με μαεστρία και κερδίζουν τις εντυπώσεις από την πρώτη μπουκιά. Όμως, εξίσου must είναι το μερακλίδικο κοκορέτσι, καθώς και το λαχταριστό ψητό αρνί, που συμπληρώνουν ιδανικά το κρεατοφαγικό πανηγύρι. Με μια παγωμένη μπίρα ή ένα ποτήρι κρασί, υπολόγισε γύρω στα 20-25€ το άτομο για μια εμπειρία που αξίζει κάθε ευρώ.
Ξενοφώντος 62, τηλ.: 6948106360
Η Χαβάη είναι ακριβώς ό,τι υπόσχεται το όνομά της – κουλ, δροσερή και με μια ταξιδιάρικη αύρα που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα μυστικό καταφύγιο της πόλης. Πρόκειται για ένα all-day café bar που τιμά τον εαυτό του, σερβίροντας καθαρά ποτά και απολαυστικά κοκτέιλ, ενώ το σκηνικό ολοκληρώνεται από τον τοίχο με τα παλιά ραδιόφωνα – το τέλειο φόντο για ινσταγκραμικά στιγμιότυπα.
Όσο η νύχτα προχωρά, οι μουσικές ανεβάζουν ένταση και αποκτούν πιο ροκ, garage, dark wave και alternative χαρακτήρα, με τους djs – τόσο locals όσο και guest – να μιξάρουν κομματάρες που απογειώνουν την ατμόσφαιρα.
Δημητρίου Μαλαγαρδή 56, τηλ.: 21 0496 9325
@in2life_gr Το Σούζυ Τρως στον Κορυδαλλό θα γίνει το νέο αγαπημένο σου εστιατόριο #κορυδαλλος #εστιατορια_αθηνα #σουζυτρως #εστιατόριο #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #φαγητο ♬ original sound - Lucca
Σε μια παλιά μονοκατοικία του Κορυδαλλού, που ανακαινίστηκε με σεβασμό στην ιστορία της, κρατώντας άθικτα τα παραδοσιακά της στοιχεία, γεννήθηκε ένα από τα πιο γοητευτικά εστιατόρια της Αθήνας και των προαστίων της. Το όνομά του, εμπνευσμένο από την εμβληματική ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου, αποπνέει αίσθηση νοσταλγίας, ενώ το μενού του αποτελεί έναν γευστικό φόρο τιμής στα πιο εκλεκτά υλικά της ελληνικής υπαίθρου, μαγειρεμένα με αγάπη, μεράκι και δημιουργικότητα.
Ανάμεσα στις μοναδικές του προτάσεις, ξεχωρίζουν οι αφράτοι κεφτέδες, βουτηγμένοι σε αρωματισμένο γάλα καρύδας με κρέμα μήλου και σχοινόπρασο, καθώς και η ζεστή πατατοσαλάτα με σύγκλινο Κρήτης, λιαστή ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι και sour cream αρωματισμένη με λεμόνι. Από τα πιάτα που επιβάλλεται να δοκιμάσεις, η πίτα ημέρας γεμισμένη με ψαρονέφρι, σως τυριών και λαχανικά, τυλιγμένη σε καλοψημένο χωριάτικο φύλλο, αλλά και το χοιρινό κότσι μπρεζέ, που λιώνει στο στόμα, αρωματισμένο με πορτοκάλι και δεντρολίβανο, συνοδευόμενο από βελούδινο πουρέ κολοκύθας.