Αυτά είναι τα καλύτερα κεφτεδάκια της Αθήνας

Το κυνήγι του καλού κεφτέ μας έβγαλε σε φημισμένα ταβερνάκια, ιστορικά μεζεδοπωλεία και μερακλήδικα μαγειρία της πρωτεύουσας.

Αυτά είναι τα καλύτερα κεφτεδάκια της Αθήνας

Τους κιμάδες πολλοί εμίσησαν τα κεφτεδάκια ουδείς θα μπορούσε να λέει μια παραλλαγμένη παροιμία του θυμόσοφου λαού μας μιας και οι άτιμοι οι κεφτέδες είναι οι κοσμοαγάπητοι. Κάπου εδώ ερχόμαστε εμείς και ρωτάμε: «ποια είναι τα καλύτερα κεφτεδάκια της Αθήνα» και σαν σωστοί κιμπάρηδες κεφτεδολάγνοι απαντάμε κιόλας, μιλώντας με διευθύνσεις κι ονόματα. Έλα λοιπόν μαζί μας σε διαλεχτά ταβερνάκια, μεζεδοπωλεία και οινομαγειρία για να τιμήσουμε για άλλη μια φορά τα πιο λαχταριστά κεφτεδάκια της πρωτεύουσας.

Κεφτέπολις

Κάνιγγος 6, τηλ: 21 0330 0200

Το όνομα εδώ δίνει τον κατάλληλο τόνο στις προθέσεις του καταστήματος, οι οποίες δεν είναι άλλες από το να μας κερδίσει με το φαγητό του, προτείνοντάς μας αυτό το εξαιρετικό ψητοπωλείο στην Κάνιγγος, που έχει κερδίσει την αγάπη πολλών. Εδώ συγκεντρώνονται λάτρεις του καλού κεφτέ, για να απολαύσουν τραγανά και γευστικότατα τηγανιτά κεφτεδάκια, αλλά και άλλες νοστιμιές όπως μπιφτεκάκια, κεμπάπ, χοιρινό και κοτόπουλο καλαμάκι, σε μερίδες ή για πακέτο. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα τυλιχτά του, σε κυπριακή πίτα. Υπάρχουν μερικά τραπεζάκια έξω αν προτιμάς να κάτσεις όταν η καλοκαιρία μας το επιτρέπει. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€, μαζί με μπίρα.

Καπετάν Μιχάλης

Φειδίου 3, τηλ: 2103820073

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Calli•Nicol Food Stories (@calli.nicol)


Φέρει στις πλάτες του χρόνια ιστορίας και αμέτρητα τσιμπούσια ανάμεσα σε φίλους και παρέες που έχουν τσουγκρίσει τα ποτήρια τους γεμάτα ούζο και τσίπουρο. Πλάι στα ποτά, τα μεζεδάκια δεν λείπουν ποτέ από τα τραπέζια του Καπετάν Μιχάλη – από κοκκινιστά μέχρι χοιρινή τηγανιά και φρέσκα μικρά ψαράκια. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει ωστόσο στους κεφτέδες του οι οποίοι έχουν μεγαλώσει γερά και μερακλήδικα παιδιά. Χειροποίητοι κι άκρως λαχταριστοί αποτελούν την επιτομή του καλού ουζομεζέ. Ο κατάλογος είναι μικρός αλλά απόλυτα τίμιος, ενώ με 12-15€ μπορείς να απολαύσεις ένα χορταστικό γεύμα συνοδεία ουζακίων.

Η ταβέρνα του Κατσόγιαννου

Αγίου Παντελεήμονος 15, Δραπετσώνα, τηλ: 21 0461 3209

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 𝐭𝐞𝐳𝐳𝐳 (@tereza_karv)


Ένα από τα πιο γνωστά μέρη είναι το θρυλικό ταβερνάκι του Κατσόγιαννου, φημισμένο για τα υπέροχα κρεατικά του και ιδιαίτερα για τα κεφτεδάκια του. Σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει παλιό ελληνικό σινεμά, με ρεμπέτικα του Βαμβακάρη να συνοδεύουν την κεφτεδοφαγία σου, θα πιάσεις θέση σε κάποιο από τα λίγα τραπεζάκια του χαζεύοντας καδράκια κι αφισάκια μιας άλλης εποχής. Εκεί, θα απολαύσεις κεφτεδάκια με ούζο, χοιρινή τηγανιά, συκωταριά, μοσχαρίσιο συκώτι, αρνίσια παϊδάκια και σπιτική μελιτζανοσαλάτα. Εξίσου νόστιμος είναι ο τηγανιτός μπακαλιάρος, καθώς και τα λαδερά της ημέρας. Ο λογαριασμός, συμπεριλαμβανομένου κρασιού, θα γράψε από 15 έως 20€.

Το κουτούκι του Τσεκούρα

25ης Μαρτίου 83, Δραπετσώνα, τηλ.: 697 230 7574

@in2life_gr Το Κουτούκι του Τσεκούρα στη Δραπετσώνα φτιάχνει την καλύτερη παστουρμαδόπιτα που έχουμε δοκιμάσει #φαγητό #ταβερνα #δραπετσωνα #πειραιας #πειραιας❤️ #fyp #ελληνικοτικτοκ #restaurant #athens #piraeus #μυστικα #τρωμε ♬ πρωτότυπος ήχος - Ελληνικά Τραγούδια

Από τη μια θρυλική δραπετσωνίτικη ταβέρνα στην άλλη μιας και αυτή η μαγκιόρικη πειραιώτικη γειτονιά έχει γίνει σημείο συνάντησης κεφτεδομάχων. Το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία με αγαπημένους κινηματογραφικούς πρωταγωνιστές, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνονται λαϊκές μουσικές βραδιές όπου το κέφι περισσεύει, και τα κορμάκια λικνίζονται μέχρι πολύ αργά.

Oι κεφτέδες με σάλτσα θα σου θυμήσουν εκείνο το υπέροχο μαμαδίσιο πιάτο που παρακαλούσες τη γυναίκα που σε έφερε στον κόσμο να σου κάνει κάθε Κυριακή και δικαίως συναγωνίζονται με την χειροποίητη παστουρμαδόπιτα του καταλόγου για τον τίτλο της απόλυτης σπεσιαλιτέ του Τσεκούρα. Μαζί με κρασάκι για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε ο λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο.

Γάκιας

Ευαγγελιστρίας 16 & Κρήνης, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 6203934


Λες και ξεπήδησε από την Αθήνα των 60s, με τα κλασικά ξύλινα καρεκλάκια ταβέρνας, τη χειρόγραφη επιγραφή και τη διακόσμηση γεμάτη vintage μπιμπελό και πινακίδες, ο Γάκιας υποδέχεται τους πελάτες του με λαχταριστούς μεζέδες ιδανικούς για τσιπουροκαταστάσεις. Μεγάλη αδυναμία εδώ τα μυρωδάτα, αφράτα κεφτεδάκια που κάνουν δικαιολογημένα χαμό, τα ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου, το αμοργιανό τυροπιτάρι, το χοιρινό κοντοσούβλι, τα αρνίσια παϊδάκια και το πικάντικο σουτζούκι προταβίνας. Η κάβα με αποστάγματα ξεχωρίζει, προσφέροντας μια εκλεκτή ποικιλία σε ούζο και τσίπουρο. Ο λογαριασμός κινείται στα 15-20€ το άτομο για ένα απολαυστικό τσιμπολόγημα.

Οινομαγειρείο το Τριφύλλι

Παναθηναϊκού 7, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6446585

Αν και το Τριφύλλι δηλώνει ανοιχτά την παναθηναϊκή του ταυτότητα, στα πιάτα και τους μεζέδες του δεν χωρούν οπαδικές διακρίσεις. Από τα τραπεζάκια του έχει περάσει κόσμος και κοσμάκης, αποτίνοντας φόρο τιμής στα πιο τραγανά κεφτεδάκια που θα δοκιμάσεις. Η νοστιμιά τους είναι αδιαπραγμάτευτη αναγκάζοντας τη μισή Αθήνα και βάλε να κάνει απόβαση στους Αμπελόκηπους για να προλάβει μια ακόμη μερίδα κεφτεδάκια. Πέρα από τη σπεσιαλιτέ του, το Τριφύλλι σερβίρει απολαυστικά συκωτάκια-τηγανιά, κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά, λαχταριστούς ντολμάδες και αγαπημένα παραδοσιακά ορεκτικά. Με ένα ποτήρι χύμα κρασί ή μια μπύρα, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v