Οι πιο ψαγμένες σαντουιτσάρες της πόλης

Έχεις βαρεθεί το ψωμοτύρι και ψάχνεις κατιτίς διαφορετικό; Ετοιμάσαμε ψαγμένη σαντουιτσοβόλτα στα καλύτερα της πόλης μονάχα για πάρτη σου.

Οι πιο ψαγμένες σαντουιτσάρες της πόλης

Καλά τα τοστάκια και οι τυρόπιτες δεν λέμε, όμως αν θες πραγματικά να ξεπεινάσεις θα χρειαστείς μια περιποιημένη σαντουιτσάρα που δεν θα έχει μόνο τυρί, ζαμπόν και πατατούλες τηγανιτές. Ευτυχώς το τελευταίο διάστημα αυξάνονται και πληθαίνουν τα «σαντουιτσάδικα» κι οι new age «φούρνοι» που σου προσφέρουν πιο ψαγμένες επιλογές γεμίζοντας τα αγαπημένα μας ψωμάκια με υλικά που θα ζήλευαν κάποια από τα καλύτερα ντελικατέσεν της πόλης. Εμείς βολτάραμε στα πιο αγαπημένα μας και δοκιμάσαμε πριν από σένα για σένα την λαχταριστή ψωμάτη πραμάτεια τους.

Groovy Ham

Μιλτιάδου 22, Αθήνα, τηλ.:21 0324 1333


Φρεσκότατη άφιξη στον πολύβουο δρόμο της Μιλτιάδου το Groovy Ham ήρθε με γκρουβάτες διαθέσεις να μας μάθει τι εστί deli σάντουιτς και μπράβο του. Από τον έξτρα νόστιμο κατάλογό του εμείς διαλέγουμε το Red Velvet (με σαλάμι σπιανάτα, κρέμα πατάτας με τρούφα, κρέμα σπαράγγι, μπουράτα, ντομάτα και baby ρόκα), το Woody (με νούμπουλο, κρέμα πατάτας με τρούφα, καπνιστή γραβιέρα Ίou και baby ρόκα), το Jessica Rabbit (με μορταδέλα, πέστο ρόκας, κρέμα παρμεζάνας, spicy μελιτζάνες και κρέμα φιστίκι) και το Scrooge (με μορταδέλα, ξύγαλο, κρέμα φιστίκι και μέλι). Οι τιμές τους ξεκινάνε από 6€.

Amandine’s Bagels

Nίκης 13, Σύνταγμα, τηλ.:21 0323 9829


Aπό τα σάντουιτς στα bagels ένα ψωμάκι δρόμος κι εμείς βρίσκουμε την ιδανική ευκαιρία να σου μιλήσουμε για το Amandine’s στη Νίκης που εφευρίσκει καθημερινά δεκάδες στρογγυλούς τρόπους για να νοστιμέψει τη μέρα σου. Εδώ αξίζει να δοκιμάσεις το bagel Bordeaux (με τσάτνεϊ μάνγκο, ζαμπόν Πάρμας, κατσικίσιο τυρί και άισμπεργκ), το bagel Vienne (με παστράμι, τυρί της επιλογής σου, αβοκάντο, άισμπεργκ και σως της επιλογής σου) και το bagel Saint-Tropez (με τυρί κρέμα, γραβιέρα, τόνο, αβοκάντο, σως μουστάρδα και μέλι). Οι τιμές στα αλμυρά bagels ξεκινούν από 2,30€ κι στα γλυκά από 2,50€.

Marketta

Λέκκα 10, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0322 5388


Η Marketta είναι ένα κομψό παριζιάνικο μπιστρό  που εντυπωσιάζει με την όμορφη διακόσμησή του, και λανσάρει αυτό που οι Γάλλοι λένε «garde manger» ήτοι «κρύα κουζίνα», ετοιμάζοντας δροσερές σαλάτες, όπως αυτή με τη λαχανίδα, τις φακές, τις πράσινες ελιές και το πορτοκάλι και πληθωρικά σάντουιτς, όπως το Guilty Pleasure, με σνίτσελ κοτόπουλο, σαλάτα από ραντίτσιο και αντίβ και μαγιονέζα με κάπαρη, σε σπιτική φοκάτσια. Άλλη μια best seller σαντουιτσάρα είναη η St. Viateur I miss you (σπιτική focaccia με τόνο, πίκλες κρεμμύδι, μυρωδικά, σαλάτα, φύτρες αλφάλφα και μαγιονέζα). Οι τιμές στα σάντουιτς ξεκινούν από 7€.

Jesus Crust

Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 21 6939 1862


Aφού σηκωθούμε όρθιοι και καταχειροκροτήσουμε τον εμπνευστή του ονόματος αυτού του αγαπημένου αρτοποιείου θα ξανακάτσουμε και θα χαζέψουμε όλες αυτές τις ψωμένιες λιχουδιές που θα βρεις στα ράφια του. Εξαιρετικό το χαρουπόψωμό του αν μας ρωτάς όπως κι αυτά τα κολασμένα μίνι μπριός με καπνιστό σολομό, μαγιονέζα wasabi, αγγουράκι και αβοκάντο. Αν θες να γκουρμεδιάσεις δοκίμασε το roll με τη σπανακόπιτα αλλά και το σάντουιτς με μαρμελάδα σύκο, παστράμι και σαλάτα coleslaw. Must επιλογή είναι και το σάντουιτς σε φοκάτσια με πέστο παντζαριού, μαγιονέζα με κάπαρη, χαλούμι στη σχάρα και ρόκα. Οι τιμές τους στα σάντουιτς ξεκινούν από 6€.

Mόντακιου

Σταδίου 30, Αθήνα, τηλ.: 21 0331 6500

Αγαπημένος σαντουιτσοναός το Μόντακιου στη Σταδίου γεμίζει τα ψωμάκια του με τα πλέον εκλεκτά υλικά, εθίζοντας τους μπόλικους θαμώνες στην πραμάτεια του. Ο κόμης που εφηύρε το σάντουιτς δανείζει το όνομά του στο αγαπημένο στέκι της στοάς Κοραή και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει εκείνο.  Σαν βρεθείς εκεί δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις όμως αξίζει να δοκιμάσεις το Provence (με coppa -ιταλικό αλλαντικό-, brie, ψητές μελιτζάνες και ντοματίνια) το Toscana (με speck καπνιστό, chèvre κατσικίσιο τυρί, ρόκα, chutney ντομάτας) το Αλόννησος (με φιλέτο κιτρινόπτερου τόνου, πράσινη σαλάτα, μελιτζάνα ψητή και ντομάτα) και το Αχέροντας (με σαλάμι chorizo picante, Taleggio arrigoni, ψητές πιπεριές και ομελέτα). Οι τιμές στα σάντουιτς ξεκινούν από 5€.

Talking Breads

Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια, τηλ: 21 1183 9731


«Burning down the house» γράφει το κόκκινο νέον αυτού του εξαρχειώτικου στρηφουντάδικου και… θα το κάψουμε κυρ Στέφανε με σαντουιτσάρες και μπεργκεράρες. Τα ψωμιά εδώ αν μιλούσαν θα έλεγαν πως παίζουμε μπαλίτσα Τσάμπιονς Λιγκ, για αυτό φάε να μαθαίνεις. Από τις επιλογές στα σάντουιτς ξεχωρίζουμε το Τhe forest ( με ψωμάκι βουτύρου χειροποίητο με μανιτάρια, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, ρόκα, λάδι τρούφας και σπιτική κέτσαπ) και το Asian Pork Belly (με τραγανή και ζουμερή πανσέτα με kimchi λαχανο reva, πίκλα αγγουριού, φρέσκο κρεμμύδι και καπνιστή teriyaki μαγιονέζα). Οι τιμές στα σάντουιτς ξεκινούν από τα 6,50€.

Βorghese

Αρχελάου 19, Παγκράτι, τηλ.: 21 0725 0511

H Παγκρατάρα δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ κι ούτε πρόκειται αφού για ότι σκεφτεί το μυαλουδάκι σου κι ορεχτεί ο ουρανίσκος σου έχει μια νόστιμη λύση. Το Borghese συνεχίζει ακάθεκτο να ετοιμάζει κάποιες από τις πιο λιμπιστικές σαντουιτσένιες προτάσεις της πόλης και μια δοκιμή θα σε πείσει για το αγνό των προθέσεών του.

Οι επιλογές στον κατάλογο πολλές ωστόσο εμείς ξεχωρίζουμε αυτό με την ομελέτα με chorizo, ρόκα, βουβαλίσια mozzarella και λάδι μυρωδικών αλλά κι εκείνο με κοτοσαλάτα, κάρυ και iceberg. Συγκλονιστικό το σάντουιτς με γαλοπούλα τρούφας, βουβαλίσια mozzarella, ανάμεικτα φύλλα σαλάτας και μαγιονέζα μυρωδικών αλλά και το υπέροχο σαντουιτσάκι με φινοκιόνα (ιταλικό σαλάμι), ricotta, ανάμεικτα φύλλα σαλάτες, πίκλες κρεμμυδιού και σύκα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v