Δοκιμάσαμε τον μπραντς μπουφέ στο Ora του Μποτρίνι και δεν βλέπουμε την ώρα να ξαναπάμε

Open grill με premium κοπές, ψαρικά, σαλάτες, οστρακοειδή, ελληνικά τυριά και αλλαντικά, ζυμαρικά και επιδόρπια κολασμένα. Το μπραντς του Ora δεν περιγράφεται με λέξεις, θα προσπαθήσουμε όμως.

Δοκιμάσαμε τον μπραντς μπουφέ στο Ora του Μποτρίνι και δεν βλέπουμε την ώρα να ξαναπάμε

Πριν βιαστείς να μας κράξεις, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όσα θα διαβάσεις παρακάτω, όσα δοκιμάσαμε ξανά και ξανά σε κλίμα πλήρους γαλήνης και γευστικής ανάτασης στο εστιατόριο Ora by Ettore Botrini στο One&Only Aesthesis, κοστίζουν αρκετά.

Για την ακρίβεια, ο μπουφές του μπραντς τιμολογείται στα 130€ ανά άτομο για απεριόριστη κατανάλωση. Είναι για όλους; Σίγουρα όχι.

Είναι όμως μια εμπειρία γαστρονομικής μέθεξης, ένα ταξίδι γεύσεων Μεσογείου, σε έναν χώρο ξενοδοχείου που όμοιό του δύσκολα βρίσκεις στην Αττική. Είναι ένα ταξίδι που αξίζει μια φορά στη ζωή σου να το κάνεις.

Γιατί το κυριακάτικο μπραντς του βραβευμένου ελληνοϊταλού σεφ, δεν είναι μπραντς με την αυστηρή έννοια της λέξης, είναι πολλά παραπάνω και θα καταλάβεις γιατί.

Ας ξεκινήσουμε με το ξενοδοχείο: το One&Only Aesthesis είναι ίσως ένα από τα πιο όμορφα και εκλεπτυσμένα ξενοδοχεία που έχεις αντικρύσει.

Σε ένα παραθαλάσσιο καταφύγιο 21 στρεμμάτων στη Γλυφάδα, εδώ που κάποτε δέσποζε το εμβληματικό beach club Αστέρια, το αρχιτεκτονικό team (AUDO, A6Architects και K-Studio, καθώς και το στούντιο αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων Muza Lab) δημιούργησε ένα πρωτότυπο θέρετρο που πάντρεψε τα Αστέρια και το αθηναϊκό τοπίο, με χαρακτήρα έντονα μεσογειακό, πολυτελές, αλλά και απόλυτα γήινο και προσιτό στις αισθήσεις. Τοπική ξυλεία και μάρμαρο σε αποχρώσεις του μαργαριταρένιου λευκού και της άμμου συνδυάζονται υποδειγματικά δημιουργώντας μια ιδιαίτερη χρωματική παλέτα.

Περνώντας την είσοδο και κατεβαίνοντας την σκάλα για το Ora, δεν γίνεται να μη χαζέψεις τις εκπληκτικές λεπτομέρειες, από τα κρεμασμένα πολύχρωμα φωτιστικά, μέχρι τις ξύλινες επενδύσεις, και τις καμπύλες που τόσο όμορφα εντάσσονται στον χώρο, δίνοντας μια κατευναστική συνέχεια στο μάτι.

Στον κάτω όροφο, οι ελιές και το στοιχείο του ξύλου ενισχύουν τη μεσογειακή αίσθηση και πλαισιώνουν το Alelia Bar, ενώ η είσοδος στον χώρο του εστιατορίου Ora πλαισιώνεται από την πανοραμική θέα στη πισίνα και το Αιγαίο.

Photo: Κ-Studio

Ora για μπραντς όμως, και σίγουρα όχι το κλασικό μπραντς που έχουμε συνηθίσει. Στον κυριακάτικο μπουφέ δε βρεις pancakes, smoothies και αυγά benedict (αν και έχει από αυτά ο a la carte κατάλογος). 

Στον μπουφέ του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, Ελλάδα και Ιταλία συνυπάρχουν μέσα από πληθώρα food stations, live barbeque θαλασσινών και κρεατικών, αλλά και μιας ανοιχτής κουζίνας, η οποία ετοιμάζει κάθε λογής εδέσματα.

Photo: One & Only

Στους «σταθμούς» του μπουφέ, ξεχωρίζει ο πάγκος με τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή. Εγχώριοι αστακοί, καραβίδες, γαρίδες, μύδια, γαλλικά στρείδια Fine de Claire, χαβιάρι και σολομός gravlax είναι μερικά μόνο από τα εδέσματα που βρίσκονται στη βιτρίνα και είτε ανοίγονται/καθαρίζονται μπροστά σου είτε σερβίρονται σε μικρά πιατάκια – μπουκίτσες.

Ακριβώς δίπλα, η μυρωδιά του ολόφρεσκου ψωμιού από προζύμι, σε τηλεμεταφέρει σε χωριάτικο φούρνο. Εδώ θα βρεις κάθε λογής αρτοποιήματα σε μεγάλη ποικιλία, γαλλικά croissant, μπαγκέτες και κριτσίνια για να συνοδεύσεις το γεύμα σου. Συνεχίζοντας, ο πάγκος με τα τυριά αποτελείται από μια εκλεκτή επιλογή εγχώριων αλλά και ξένων ΠΟΠ προϊόντων, όπως καρίκι Τήνου, κρητική γραβιέρα, παλαιωμένο τσένταρ, Σαν Μιχάλη, λαζαρέτο Ιθάκης και brie.

Απέναντι, δεσπόζει ένα healthy salad bar με προσεκτικά τοποθετημένα ποτηράκια, μέσα στα οποία φωλιάζουν διαφόρων ειδών σαλάτες. Εμείς ξεχωρίσαμε την Ceasar’s με φιλέτο κοτόπουλο, γραβιέρα και αντζούγιες και την παντζαροσαλάτα με μπλε τυρί Εύβοιας, καραμελωμένα καρύδια και αχλάδι. Είχε και ντάκο, αλλά και μια πολύχρωμη σαλάτα με κινόα που φάνηκε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Συνεχίζουμε στον μπουφέ των αλλαντικών, όπου απλώνονται μεταξύ άλλων σαλάμι Λευκάδος, μοσχαρίσιο παστράμι, γαλοπούλα, προσούτο cotto και μια νοστιμότατη μορταδέλλα με φυστίκι. Μείνε μαζί μας έχει κι άλλο. Αφήνουμε το πιάτο στο τραπέζι και επιστρέφουμε για να περάσουμε από τον πάγκο του σεφ και την ανοικτή κουζίνα, όπου οι μάγειρες ετοιμάζουν ανελλιπώς εκλεκτές συνταγές.

Μπροστά στα μάτια μας ετοιμάζεται η λαχταριστή Cacio e Peppe μια από τις δύο μακαρονάδες ημέρας, βελούδινη και al dente, ενώ τα δεύτερα ζυμαρικά εκείνης της Κυριακής ήταν τρυφερά Gnocchi alla Sorrentina. Ακριβώς δίπλα στον πάγκο, δεσπόζουν μια ιταλική πορκέτα, αλλά και αρνάκι και κόκκορας, τα οποία κόβονται και σερβίρονται εκείνη τη στιγμή.

Στο είπαμε, αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο μπραντς μπουφέ.

Περίμενε όμως, έχει και άλλο. Βγαίνοντας από την πόρτα στον εξωτερικό χώρο της πισίνας με τους φοίνικες και την θέα στο απέραντο γαλάζιο, το open grill συνεχίζει την μπραντς εμπειρία με… τσίκνα: εκλεκτές κοπές κρεάτων black angus, αρνίσια παϊδάκια, ζουμερά μπιφτέκια και μπριζόλες, αλλά και ψαρικά ψήνονται μπροστά στα μάτια σου.

Διαλέγεις τι θες, στο ψήνουν όπως το θες, παίρνεις το πιάτο σου και συνεχίζεις μέσα. Πριν μπεις όμως, ρίχνεις και μια ματιά στο κυρτό κεντρικό κτίριο, από την έξω πλευρά αυτή τη φορά, και θαυμάζεις από άλλη γωνία την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του, με το καφασωτό εξωτερικό εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά ελληνικά κλώστρα και τις όμορφες τζαμαρίες.

Photo: One & Only

Τελειώσαμε; Όχι ακόμα. Έξω από το εστιατόριο, στο Alelia Bar ένα κολασμένο sweet corner σε περιμένει να δοκιμάσεις τα signature γλυκά του σεφ. Petite Antoine, μια σφαίρα σοκολάτας πλαισιωμένη από φύλλα χρυσού, τάρτες με μους λεμονιού, φράουλα και φιστίκι, ατομικά τιραμισού σε μπολάκια, cheesecake με φρούτα του δάσους, τούρτα σοκολάτας με καραμέλα… Ο μπουφές των γλυκών θα μπορούσε να πλασάρεται από μόνος του ως επιλογή εξόδου και γευσιγνωσίας.

Σημείωσε πως στην τιμή περιλαμβάνονται επίσης καφέδες, χυμοί, ροφήματα και smoothies, ενώ κάποια στιγμή αναρωτηθήκαμε ποιος σταθμός έπαιζε τόσο χαλαρωτικές μελωδίες. Δεν ήταν σταθμός, καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος μια τραγουδίστρια έντυνε με την όμορφη φωνή της το χώρο συνοδεία κιθάρας.

Ε, τι άλλο να ζητήσει κανείς για να έχει την απόλυτα ζεν Κυριακή;

Info:

Ora by Ettore Botrini

Ξενοδοχείο One&Only Aesthesis, Λεωφόρος Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα τηλ: 216 6861310

Sunday Brunch κάθε Κυριακή από τις 11:00 έως τις 16:00

Κόστος 130€ ανά άτομο, κρατήσεις εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v