Πάμε για εναλλακτικό μπραντς στην Αθήνα;

Έχεις βαρεθεί τα κροκ μαντάμ και το αβοκάντο τοστ; Έλα μαζί μας και θα σε πάμε βόλτα στα καλύτερα all day spots της πόλης για να δεις το μπραντς με άλλο (αυγό) μάτι.

Πάμε για εναλλακτικό μπραντς στην Αθήνα;

Καλό το κροκ μαντάμ και το κροκ μεσιέ κι ακόμα καλύτερα τα αυγά ποσέ αν μας ρωτάς, όπως αντίστοιχα και το αβοκάντο τοστ. Όμως κάθε μέρα το βαριέται κι ο Θεός. Όπως και να το κάνουμε χρειάζεσαι πού και πού μια κάποια αλλαγή και μια διαφορετική επιλογή για τον εκλεπτυσμένο ουρανίσκο σου που αναζητά εναγωνίως ένα ολίγον τι εναλλακτικό μπραντς. Για αυτόν τον λόγο κι εμείς εισακούσαμε πλήρως τις ανησυχίες σου και ξεψαχνίσαμε όλα τα αγαπημένα μας μπραντσάδικα κι όχι μόνο, για έξυπνα γαστρονομικά twists που απογειώνουν τη γεύση του μπραντς ημών του επιούσιου.

Lazy Duck

Πλ. Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι, τηλ.:21 0323 5388

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lazy Duck Athens (@lazyduckathens)

Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο ιστορικό κτίριο που στέγαζε το Tailor’s House άνοιξε πολύ πρόσφατα τις πόρτες του το Lazy Duck, έτοιμο να μας μυήσει στον δικό του χαλαρό τρόπο ζωής. H μέρα στο Lazy Duck ξεκινά με premium καφέ και ολοκληρώνεται με καλοφτιαγμένα cocktails όπως το Hanagasumi με ιαπωνικό σάκε, αρώματα από πεύκο, ξηρό βερμούτ και αρωματισμένο με άνθη κερασιάς τόνικ. Αν τώρα είσαι λάτρης του μπραντς και δη των σάντουιτς, αξίζει να δοκιμάσεις την πεντανόστιμη επιλογή με ταλαγάνι και μαρμελάδα ντομάτας. Αν είσαι πιο μερακλής πρέπει να τσεκάρεις το σάντουιτς με μοσχαρίσιο μάγουλο σιγομαγειρεμένο με κόκκινη σάλτσα και πατάτες που βάζει κάτω όλα τα «δεκατιανά» που έφαγες τελευταία.

This is Loco

Φαλήρου 47, τηλ.: 21 0924 5654

Aπό τα πιο κεφάτα και τρελιάρικα all day spots του Κουκακίου το This is Loco έχει ένα δικαιολογημένο hype το οποίο το ακολουθεί αφού εδώ θα δοκιμάσεις το μπραντς που δεν έχεις συνηθίσει.

Specialty καφεδάκια σε περιμένουν, μαζί με εμπνευσμένες μπραντς επιλογές από την ισπανική και λατινοαμερικάνικη κουζίνα, σαν το Breakfast Burrito με αυγά με τσορίθο, φασόλια, κρέμα αβοκάντο και sour cream και την Honduran Baleada με μωβ σταρένια τορτίγια, πουρέ κόκκινων φασολιών, αυγά σκραμπλ, ξινή κρέμα, κρέμα αβοκάντο και πίκλα κόκκινου λάχανου. Εξαιρετικότατο και το rainbow bagel με φέτα, καρύδια, sour cream και χειροποίητη μαρμελάδα mango.

Bruja

Aλ. Ζαίμη 1, Μελίσσια, τηλ.:21 0804 7564

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bruja (@brujacoffeeshop)

To Bruja θα το δεις να φιγουράρει πολύ ψηλά στις λίστες των πιο hot μπραντς spots των βορείων προαστίων -και πώς να γίνει διαφορετικά αφού προσφέρει πεντανόστιμες επιλογές για τις πρώτες σοβαρές πείνες της ημέρας; Πέρα από τη λίστα των κλασικών μπραντς πιάτων πρέπει επειγόντως να σου μιλήσουμε για το bagel με μπέικον, χαλούμι, μαρμελάδα σύκο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, αλλά και το chicken bowl με κοτόπουλο, κινόα, καλαμπόκι, καρότο, αβοκάντο, ραπανάκι, edamame, λαδολέμονο και κράνμπερις που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.

Behold the Man

Στουρνάρη 6, Εξάρχεια, τηλ: 2103805644

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by behold theman (@behold_theman)

Ήσυχο και με αναφορές στην Bauhaus αρχιτεκτονική, το cafe της Πλατείας Εξαρχείων είναι ένας all day χώρος, που ανήκει στα «smart boutique coffee shops» προσφέροντας εξαιρετικής ποικιλίας καφέδες που πάνε μέχρι και το specialty σε άλλο επίπεδο. Επειδή ωστόσο νηστικό αρκούδι δεν καφεδοπίνει αν αναζητάς μπρανταριστές επιλογές που δεν θα βρεις μάλλον πουθενά αλλού, τότε δοκίμασε το γλυκό κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο μαζί με τη σαντουιτσάρα με ψωμί φαγόπυρου, γίδινο ημίσκληρο τυρί από την Κρήτη, αβοκάντο, βιολογικό σπανάκι, πιπέρι Σετσουάλ, λάιμ και βίγκαν μαγιονέζα.

Branch

Καρύστου 3, Πανόρμου, τηλ.:21 0692 3333

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι το μπραντς εδώ είναι η ειδικότης του καταστήματος που άνοιξε στην Πανόρμου κι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον δημοφιλή στέκια της ευρύτερης περιοχής. Εδώ θα βρεις αμέτρητες επιλογές που καλύπτουν τόσο τους λάτρεις των κλασικών μπραντς πιάτων αλλά κι εκείνους που αναζητούν ένα κάποιο twist. Εξαιρετικό το μιλφέιγ τορτίγιας με κοτόπουλο, γουακαμόλε και πράσινη σαλάτα, όπως αντίστοιχα και το Buddha bowl με σολομό, αβοκάντο, κινόα, ντοματίνια, φύλλα παντζαριού, αυγό βραστό και dressing πορτοκαλιού.

Ellyz

Αγίου Φιλίππου 11, Μοναστηράκι, τηλ: 694 479 6626

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ellyz Athens (@ellyzcafe)

To πιο λουλουδάτο μπραντς σποτ του ελληνικού Instagram δεν θα γινόταν να λείπει από τη λίστα μας, αφού έχει μπόλικο ροζ ακόμα να χαρίσει στα πρωινά ή απογευματινά τσιμπολογήματά μας. Αφού βγάλεις τις απαραίτητες φωτογραφίες τότε πρέπει όπως και δήποτε να δοκιμάσεις το απ ’όλες τις απόψεις εξαιρετικό Mushroom toast με προζυμένιο ψωμί, ψητά μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνας, φουντούκι, ρόκα baby και truffle mayo αλλά και το χάρμα οφθαλμών healthy bowl με ροζ γιαούρτι, ακτινίδιο, πράσινο μήλο, φιλέ αμυγδάλου, σπόρους τσία και χειροποίητη γκρανόλα. Συνοδεύεις με εξαιρετικά καφεδάκια, ή κάποιο από τα έξτρα λαχταριστά μιλκσέικ του καταλόγου και θα μας θυμηθείς.

Picky Brunch & Specialty Coffee

Χριστοκοπίδου 14 &, Ναυάρχου Αποστόλη, Ψυρρή, τηλ: 21 1411 6339

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Picky | Coffee & Brunch (@thepicky.gr)

Το Picky, βρίσκεται στην πολύβουη γειτονιά του Ψυρρή, ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Εδώ, θα βρεις μοναδικό specialty καφέ, αλλά και τις πιο νόστιμες και υγιεινές μπραντσοεπιλογές σε έναν γλυκύτατο και super cozy χώρο. Από τα μέρη που αξίζει να πειραματιστείς με πιο «εναλλακτικές» επιλογές το Picky φημίζεται για το περίφημο «κουλούρι του Ψυρρή», (με γιαούρτι, σχοινόπρασο και πάπρικα, αυγό μάτι, φρέσκια ντομάτα, τριμμένη φέτα και ρίγανη) που τρεντάρει στα social media, τα sweet and salty pancakes (με ομελέτα, μπέικον, φράουλες, σιρόπι σφένδαμου και φιστίκια Αιγίνης) και την ψητή κολοκύθα saksuka (με φρέσκια ντομάτα, αυγά, κολοκυθόσπορο, καυτερή πιπεριά, κρεμμύδι, βασιλικό, γιαούρτι, κόλιανδρο και προζυμένιο ψωμί).

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v