Μπραντσάροντας σε Βουλιαγμένη, Γλυφάδα κι Άλιμο

Κροκ μαντάμ ή pancakes; Κρoκ μεσιέ ή αβοκάντο τοστ; Όταν μπραντσάρεις στα καλύτερα των νοτίων προαστίων, ευτυχώς δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα.

Μπραντσάροντας σε Βουλιαγμένη, Γλυφάδα κι Άλιμο

Ο ερχομός του Ιούλη μάς βάζει μια και καλή στην καρδιά του καλοκαιριού, και κάνει  επιτακτική την ανάγκη για διακοπές ή έστω για συχνές επισκέψεις στις αθηναϊκές θάλασσες. Κάπως έτσι λοιπόν τα νότια προάστια μοιάζουν ως σιγουράκι όταν κάποιος προτείνει καφέ ή μπραντς σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Εμείς ξεκινήσαμε με μεγάλη όρεξη για να δούμε και να δοκιμάσουμε τα αυγά μας αλλιώς, μπραντσάροντας μέχρι τελικής πτώσεως σε Γλυφάδα, Βουλιαγμένη και Άλιμο.

Διακοπές

Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος, τηλ.: 210 9901910

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Διακοπές (@diakopes_ston_alimo)

«Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα» τραγουδάνε σε αυτό το αγαπησιάρικο all day bar του Αλίμου και ποιος μπορεί να τους κακίσει αφού η φάση εκεί θυμίζει όλο τον χρόνο διακοπές; Τώρα, που καλοκαίριασε δε, δύσκολα θα βρεις καλύτερο τρόπο να ρομαντζάρεις, χαλαρώνοντας, ενώ πίνεις ψαγμένα χαρμάνια καφέ, δροσιστικά smoothies και τρως διαλεχτές μπραντσοεπιλογές. Εδώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα pancakes κροκ μεσιέ με γραβιέρα, καπνιστό ζαμπόν και μπεσαμέλ, τα αυγά φουρνιστά με σάλτσα ντομάτας, τσορίθο, μπούκοβο, μοτσαρέλα και χωριάτικο ψωμί και το υπέροχο αβοκάντο τοστ. Όσο νυχτώνει η κατάσταση γίνεται πιο κοκτεϊλάτη. Καφεδάκι και μπραντς στα 12-15€ το άτομο.

Rumors

Aγ. Παντελεήμονος 21, Βουλιαγμένη, τηλ.: 21 0896 1200

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rumors Vouliagmeni (@rumors.vouliagmeni)

Πράσινο περιβάλλον, θέα στη θάλασσα, αίσθηση ενός χαλαρωτικού, μοντέρνου κήπου με ούλτρα αναπαυτικούς καναπέδες και άφθονος ήλιος. Aπό τα πλέον δημοφιλή Lounge bars της παραλιακής το Rumors έχει γίνει το νέο αγαπημένο μπραντς spot για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων κι όχι μόνο αφού μια φορά και μόνο είναι αρκετή για να θαμπωθείς από τα κάλλη του και το hype του. Όσο εσύ χαζεύεις τη θέα στη θάλασσα, εμείς παραγγέλνουμε αβοκάντο τοστ, τα scrambled αυγά με καπνιστό σολομό, τον καγιανά, τα αυγά benedict και τα pancakes με σιρόπι σφένδαμου. Για μπραντς και καφέ υπολόγισε περί τα 18-20€ το άτομο.

Mr. Fox: The Bar

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, τηλ: 21 0898 1654

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MR.FOX : The Bar (@mrfoxthebar)

Σαν παλιό, αγγλικό, αρχοντικό σπίτι που φλερτάρει με την ιδέα του “Mystery House” , το Mr.Fox εμπνέεται το όνομά του από την εμβληματική “τετράποδη περιηγήτρια” των Λονδρέζικων πάρκων και γειτονιών, την αλεπού, και στήνει στο κέντρο της Γλυφάδας ένα all-day high-end concept που θα σε ενθουσιάσει με την πρώτη ματιά, γουλιά μα και μπουκιά. Βλέπεις, εδώ θα βρεις ευφάνταστα κοκτέιλ, specialty καφέδες αλλά και ωραιότατα μπραντς τσιμπολογήματα για τις πρώτες πείνες της ημέρας. Εξαιρετικά τα αυγά Florentine, τα scrambled αυγά με προσούτο Πάρμας και κατσικίσιο τυρί, και το μπολ με granola, γιαούρτι και ράσπμπερι. 

Βlackstar

Λεωφόρος Καλαμακίου 65, Άλιμος τηλ.: 216 1005008

H φιλοσοφία του Blackstar αντικατοπτρίζεται σε ένα all-day taste of the future menu, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας με μπόλικες επιλογές σε καφέδες και ροφήματα, αλλά και healthy τσιμπολογήματα. Industrial χώρος που έχει κερδίσει τις καρδιές τόσο των coffee lovers της περιοχής όσο και των μπρατσολάγνων. Αξίζει να δοκιμάσεις το τοστ με φιλέτο κοτόπουλο, pesto βασιλικού, mozzarella, ντομάτα και dressing με μέλι και μουστάρδα και την βιολογική με edam, καπνιστή γαλοπούλα, μανιτάρια με μυρωδικά και βιολογικά ντοματίνια. Μπραντς και καφεδάκι ή χυμός στα 12-15€ το άτομο.

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, τηλ: 2108948882

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ark | Asteria Glyfadas (@ark.glyfada)

Πολύ γνωστό κι αγαπημένο παραλιακό κοσμοπολίτικο στέκι που έχει το δικό του φανατικό κοινό, το Ark περηφανεύεται δικαίως για μια από τις καλύτερες θέες ολάκερης της Αττικής. Στο πιο όμορφο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στα Αστέρια Γλυφάδας, το Ark είναι ένας all day προορισμός που συνδυάζει την υψηλή αισθητική και τη μαγευτική θέα και γίνεται το απόλυτο στέκι για καφεδάκι και μπραντς με το ένα πόδι στη θάλασσα.

Αν πας πεινασμένος μην φοβηθείς να ενδώσεις, στο τεράστιο πρωινό που προσφέρεται, στο πεινιρλί στον ξυλόφουρνο (με ποντιακό τυρί Γαΐς, ελαφρώς πικάντικο σουτζούκι και αυγό) και στα τραγανά pancakes με σοκολάτα, φράουλες και δυόσμο. Για μπραντς και καφέ υπολόγισε περί τα 18-20€ το άτομο.

Nālu Café

Λεωφ. Ποσειδώνος, Παραλία Ακτή Ηλίου, Άλιμος, τηλ: 210 9880990

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nālu (@nalu_athens)

Όπου hot spot στην Παραλιακή να σου και το Nālu Café μπροστά στη θάλασσα να διεκδικεί τον τίτλο της απόλυτης all day επιλογής στα πέριξ των νοτίων προαστίων. Στον κατάλογό του θα βρεις καφέ, ροφήματα, χυμούς, δροσιστικά αναψυκτικά αλλά και γευστικότατα τσιμπολογήματα μέσα από μια σειρά εξαιρετικών μπραντσαριστών επιλογών, την ώρα που τα ελεύθερα καφεδάκια του εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού ανεξαρτήτως μέρας και ώρας. Το κουλούρι-σπανάκι με «σπανακόπιτα», αυγά ποσέ και τσαλαφούτι, το κροκ μαντάμ με μοσχαρίσιο νουά, μοτσαρέλα μπεσαμέλ κι αυγό και το αβοκάντο τοστ με ψωμί Ζέας, αυγά ποσέ, κρέμα αβοκάντο σως ολαντέζ και κολοκυθόσπορο δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι σου. Για μπραντς και καφεδάκι υπολόγισε 15-18€ το άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v