Το μπραντς ξαναγεννιέται στου Ψυρρή

Η γαστρονομική άνθιση στη γειτονιά του Ψυρρή έχει συμπαρασύρει και τα μπραντσάδικα της περιοχής που μας έχουν βάλει τα γυαλιά στα (αυγά) μάτια.

Το μπραντς ξαναγεννιέται στου Ψυρρή

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η γειτονιά του Ψυρρή βρίσκει πάντα τρόπο να μπαίνει στη λίστα με τις πιο hot πιάτσες του αθηναϊκού κέντρου. Μια βόλτα στα πέριξ της είναι αρκετή για να διαπιστώσεις του λόγου το αληθές και να σερβιριστείς συγχρόνως το κατιτίς σου, αφού αυτή την περίοδο η περιοχή βιώνει μια γαστρονομική άνθιση που αποτυπώνεται και στα μπραντσάδικα της τα οποία πολλαπλασιάζονται και πολύ καλά κάνουν αν μας ρωτάς. Βλέπεις, το μπραντς ξαναγεννιέται στου Ψυρρή και εμείς βρίσκουμε την αφορμή που ψάχναμε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ένα γευστικότατο πρωινό στα μέρη του.

 

Τράγος

Πλατεία Αγίων Αναργύρων, τηλ.:  21 0323 1011

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tragos Monterno Kafeneio (@tragos_psyrri)

Ο Τράγος κρύβεται πίσω από το revival της πλατείας Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή, αφού έφερε μπόλικους θαμώνες στη γειτονιά του για να δοκιμάσουν το λαχταριστό του μπραντς αλλά και να πιουν στην υγειά μας τις κοκτεϊλάρες του. Κάνε τα κουμάντα σου και πήγαινε από νωρίς για να δοκιμάσεις τον καγιανά του, τα scrambled αυγουλάκια του με avocado τοστ και κοτόπουλο φιλέτο, αλλά και τα caesar’s pancakes του που δικαιολογημένα κάνουν χαμό στα social media. Oι μπραντσοεπιλογές του καταλόγου ξεκινούν από τα 8,5€.

Picky Brunch & Specialty Coffee

Χριστοκοπίδου 14 &, Ναυάρχου Αποστόλη, τηλ: 21 1411 6339

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Picky | Coffee & Brunch (@thepicky.gr)

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ η φάση είναι μπραντσαριστή με μια παραπάνω ειδίκευση στους μονοποικιλιακούς specialty καφέδες. Φάε και θα μας θυμηθείς το «κουλούρι του Ψυρρή», με γιαούρτι, σχοινόπρασο και πάπρικα, αυγό μάτι, φρέσκια ντομάτα, τριμμένη φέτα και ρίγανη, Picky Avocado Open sandwich με ψωμί ολικής άλεσης, μους αβοκάντο, κολοκυθόσπορο, μυρωδικά, φύτρες ΑΑ και ανάμεικτη σαλάτα, και Pancakes με ομελέτα, σχοινόπρασο, μπέικον, φράουλες, φυστίκια Αιγίνης και maple syrup. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 10-12€ με αυγουλάκια και καφέ.

The Brunchers

Αγίας Θέκλας 5, τηλ: 6944200899

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Brunchers (@thebrunchers_athens)

Άλλο ένα αγαπημένο στέκι που το όνομά του προδίδει τις μπραντς διαθέσεις του, το Brunchers φιγουράρει συχνά πυκνά στο social media feed σου, αφού έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές χάρη στα καλούδια του.

Όσο εμείς γράφουμε, εσύ παραγγέλνεις αυγά benedict με μπέικον, παστράμι ή καπνιστό σολομό, κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με χοιρινό λουκάνικο Μυκόνου και κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας με δύο αυγά ποσέ, Pancakes με κρέμα φουντουκιού, κάσιους, μπανάνα, σιρόπι σοκολάτας και κουβερτούρα, αλλά και αρκετές βήγκαν επιλογές, όπως φρουτοσαλάτες, γιαούρτια αμυγδάλου ή καρύδας και energy bowls με σπόρους, καρπούς και φρούτα. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ με καφέ.

Kalimeres

Τάκη 14, τηλ: 21 1412 9537

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kalimeres Bistro (@kalimeres.bistro)

Αν περάσεις από το Kalimeres και δεν έχει κόσμο, μάλλον θα κάνουν ανακαίνιση τα παιδιά, επομένως μπες μέσα να βάλεις ένα χεράκι. Τους το χρωστάμε άλλωστε, γιατί κάθε φορά που βρισκόμαστε στην Τάκη, μας παίρνουν οι μυρωδιές από το πεντανόστιμο και έξτρα χορταστικό μπραντς που ετοιμάζεται εκεί καθημερινά. Από το μενού ξεχωρίζουμε το κουλούρι Θεσσαλονίκης με καπνιστό σολομό, κατίκι, σπανάκι, αυγά ποσέ και σως hollandaise, το γαλλικό τοστ «τσουρέκι» με φρούτα του δάσους, το κρουασάν βουτύρου με πραλίνα και μπισκότο, και τα αλμυρά pancakes με καπνιστή γαλοπούλα, τυρί, αυγό τηγανητό και πικάντικη μαγιονέζα. Μαζί με καφέ υπολόγισε περίπου στα 12€ το άτομο.

Sazerac

Αγίων Αναργύρων 21, τηλ.: 21 0321 8375

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sazerac (@sazerac_athens)

Ολόφρεσκια άφιξη στην Αγίων Αναργύρων που ζει μέρες και νύχτες δόξας το Sazerac είναι ένα ντελικάτο all day bar που τιμά το όνομά του, αφού μπορεί να ικανοποιήσει κάθε σου επιθυμία από το πρωί μέχρι και το βραδάκι. Όπου πρωί βάλε specialty καφεδάκια και υπέροχο μπραντς σαν τα αυγά ποσέ πάνω σε αγγλικό μάφιν με σάλτσα ολαντέζ, προσούτο και σχοινόπρασο, αλλά και τα scrambled αυγά πάνω σε lobster loaf με αβοκάντο και σολομό. Όπου βράδυ, βάλε γλυκόπιοτα κοκτεϊλάκια μέσα από μια εμπνευσμένη λίστα που περιλαμβάνει κλασικές και signature επιλογές. Οι μπραντς επιλογές ξεκινούν από τα 8,5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v