Προς σωτηρία η θρυλική Tupperware

Στο… τσακ φαίνεται να σώζεται η εταιρεία που μας έμαθε τα τάπερ, αφού συμφώνησε να πουλήσει την επιχείρησή της σε ομάδα δανειστών έναντι 23,5 εκατ. δολαρίων.

Προς σωτηρία η θρυλική Tupperware

Σώθηκαν τα τάπερ! Σε συμφωνία κατέληξε η Tupperware με ομάδα των δανειστών της, μία ημέρα μετά την ακύρωση των σχεδίων της για δημοπρασία των περιουσιακών της στοιχείων σε ανοικτή αγορά.

Σύμφωνα με το Reuters, η συναλλαγή θα πάρει την μορφή ιδιωτικής πώλησης όλων των πνευματικών δικαιωμάτων που απαιτούνται για τη δημιουργία και την εμπορία του εμπορικού σήματος και των προϊόντων της Tupperware, καθώς και των λειτουργικών περιουσιακών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλων θυγατρικών της στο εξωτερικό.

Η εταιρεία αρχικά θα επικεντρωθεί σε αγορές τις ΗΠΑ, του Καναδά, του Μεξικού, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κορέας, της Ινδίας και της Μαλαισίας και σκοπεύει να συνεχίσει με ευρωπαϊκές και έπειτα με ασιατικές αγορές.

Ωστόσο, θα τερματίσει τις δραστηριότητές της κάποιες αγορές όπου έχει βαριές υποχρεώσεις, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί σε ποιες.

Σημειώνεται πως η θρυλική εταιρεία είχε υποβάλλει αίτηση πτώχευσης τον περασμένο μήνα, με χρέη 818 εκατομμυρίων δολαρίων και σχέδιο να βρει αγοραστή εντός 30 ημερών, όμως μια ομάδα δανειστών αντιτάχθηκε στα σχέδια πώλησης της εταιρείας, θέλοντας να διεκδικήσουν τα περιουσιακά στοιχεία για τον εαυτό τους.

Η δημοτικότητα  της Tupperware εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1950 καθώς οι γυναίκες της μεταπολεμικής γενιάς διοργάνωναν «πάρτι Tupperware» στα σπίτια τους για να πουλήσουν τα κοντέινερ αναζητώντας ενδυνάμωση και ανεξαρτησία, αναφέρει το Reuters.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v