Καλά πήγε αυτό: Συρμός του προαστιακού μπήκε σε γραμμή του μετρό

Παραλίγο τραγωδία θα είχαμε, αφού συρμός του Προαστιακού μπήκε σε γραμμή του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας από λάθος.

Καλά πήγε αυτό: Συρμός του προαστιακού μπήκε σε γραμμή του μετρό

Εντολή για άμεση έρευνα δόθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αριστείδη Κορέα, για το ατύχημα στον Προαστιακό που συνέβη την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα.

Συγκεκριμένα, έπειτα από λανθασμένη διευθέτηση των γραμμών από τους ρυθμιστές του ΟΣΕ, δόθηκε σήμα σε συρμό του Προαστιακού να μπει στο υπόγειο δίκτυο του Μετρό στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε την λάθος εντολή αλλά δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει άμεσα με τον σταθμάρχη.

Το περιστατικό κατήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με έγγραφό της, το οποίο δημοσιεύθηκε στην «ΕφΣυν» και επιβεβαιώθηκε από  τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, «τη λάθος εντολή έδωσε ο σταθμάρχης», για τον οποίο είπε ότι έχει δώσει ήδη εντολή απομάκρυνσης για επανεκπαίδευση.

Στο έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης σημειώνονται τα εξής: «Την Τετάρτη 9/10/2024 ο συρμός 4245 αναγκάστηκε σε οπισθοπορία στη γραμμή του Προαστιακού Αθήνας καθώς είχε λάβει εντολή από Σταθμάρχη (Τηλεδιοίκηση Σ.Κ.Α.) για να εισέλθει σε λάθος γραμμή (και συγκεκριμένα σε αυτήν του Μετρό) στην περιοχή της Δουκίσσης Πλακεντίας».

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι εμπλεκόμενοι στο περιστατικό, σύμφωνα με τη Hellenic Train.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Απόστολος Ανδρέου, θα διερευνήσει εάν διαπράχθηκε το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Με πληροφορίες από ΕΦΣΥΝ, Documento

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v