Φύγαμε για ουζάκια σε Περιστέρι, Αιγάλεω και Ίλιον

Ήρθε η ώρα για μια περιποιημένη ουζοκατάσταση με τα απαραίτητα συνοδευτικά μεζεδάκια κι εμείς βάλαμε πλώρη για Αιγάλεω, Περιστέρι και Ίλιον.

Φύγαμε για ουζάκια σε Περιστέρι, Αιγάλεω και Ίλιον

Τα ουζάκια και τα μεζεδάκια είναι ευτυχώς παντός καιρού κι εποχής αλλά όταν φθινοπωριάζει είναι η αλήθεια ότι η καρδούλα μας πεταρίζει σε κάθε πρόταση που πέφτει στο τραπέζι για σοβαρή ουζοκατάσταση. Αυτή τη φορά είπαμε να κινηθούμε στα δυτικά προάστια της Αττικής, παίρνοντας σβάρνα ουζερί και μεζεδοπωλεία που βρίσκονται στις γειτονιές του Αιγάλεω, του Περιστερίου και του Ίλιον, κρατώντας ωστόσο θέση και ένα περιποιημένο καραφάκι και για πάρτη σου.

Μέρες Ραδιοφώνου

Μάρκου Μπότσαρη 35, Αιγάλεω τηλ.: 21 3026 5017

Δύσκολα θα περίμενε να βρει κανείς ένα τόσο χουχουλιάρικο και νοσταλγικό μαγαζάκι στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο του Αιγάλεω. Οι Μέρες Ραδιοφώνου σε περιμένουν στη Μάρκου Μπότσαρη και σε προσκαλούν να ανακαλύψεις ένα γλυκύτατο καφερακάδικο. Λίγα ξύλινα τραπεζάκια θα βρεις στο εσωτερικό του, ενώ η μικρή αυλίτσα του θα σου θυμίσει την Αθήνα των 60s και των 70s.

Το μενού εδώ είναι μικρό αλλά θαυματουργό, και περιλαμβάνει φοβερό ταλαγάνι στη σχάρα, μαστέλο, καπνιστές πανσετούλες και χοιρινή τηγανιά, ενώ καθημερινά θα βρεις και έξτρα μερακλήδικα πιάτα ημέρας. Με τα απαραίτητα συνοδευτικά ουζάκια, ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Μελίσματα

Σίφνου 8, Αιγάλεω, τηλ.:21 0591 0020

Σεντούκια γεμάτα λουλούδια, φαναράκια που κρέμονται στα κλαδιά των δέντρων και πολύχρωμες ομπρέλες που αιωρούνται πάνω από το κεφάλι σου, δημιουργούν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα στην αυτοσχέδια αυλή αυτού του γραφικού μεζεδοπωλείου, λίγα βήματα μακριά από το Άλσος του Μπαρουτάδικου. Όταν χειμωνιάζει δε, πιάνουμε θέση πλάι στο τζάκι και πίνουμε τα ουζάκια μας μέχρι τελικής πτώσεως. Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις τη σουτζουκόπιτα, την παστουρμαδόπιτα, τον ντάκο σε κριθαροκούλουρο, την τηγανιά κοτόπουλο και τις χορταστικές ποικιλίες κρεατικών. Μαζί με τα ουζάκια ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα δεν θα ξεπεράσει τα 15-18€ το άτομο.

Aν θες να απολαμβάνεις εκπτώσεις και προσφορές στο συγκεκριμένο κατάστημα εστίασης μπορείς να γίνεις μέλος στο In2life Club.

Παντοποτείον

Μάρκου Μπότσαρη 25, Αιγάλεω, τηλ.: 21 3035 9895

Από τα πλέον δημοφιλή φοιτητοστέκια του Αιγάλεω το Παντοποτείον παθαίνει καθημερινά κοσμοσυρροή αφού συνδυάζει μεγάλη ποικιλία εμφιαλωμένων και χύμα αποσταγμάτων από όλη την Ελλάδα, νοστιμότατους μεζέδες και προσιτές τιμές.

Eπιβάλλεται να δοκιμάσεις τα χοιρινά καραμελωμένα πανσετάκια, τα μίνι σουβλάκια, το χωριάτικο λουκάνικο, τα μπιφτέκια προβατίνας το κοτόπουλο enchiladas το μπουρέκι με προσούτο και μοτσαρέλα. Μην πέσεις με τα μούτρα ωστόσο γιατί πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία και στα πιατάκια ημέρας που αλλάζουν καθημερινά. Μαζί με ουζάκια ο λογαριασμός δύσκολα θα γράψει περισσότερα από 15-18€ το άτομο.

O Θεσσαλός

Αγ. Κηρύκου 29, Περιστέρι, τηλ.: 21 0572 0574

Από τα πιο αγαπημένα περιστεριώτικα ουζερί, ο Θεσσαλός σημειώνει συνεχώς νέα ρεκόρ ουζοκατανάλωσης αφού τραβιούνται τα άτιμα με τα υπέροχα θαλασσινά μεζεδάκια που σερβίρει καθημερινά εντός, εκτός κι επί τα αυτά του καταστήματος.

Στα οπωσδήποτε του καταλόγου η σκορδαλιά στο γουδί, οι ρεβυθοκεφτέδες, το καλαμάρι ψητό, το μυδοπίλαφο σμυρνέϊκο, η γαριδομακαρονάδα, η σπιτική κακαβιά, οι γαρίδες σαγανάκι και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά. Μαζί με τα ουζάκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 20€ το άτομο, αποφεύγοντας την επιλογή του φρέσκου ψαριού.

Κοκόνα

Αιακού 66, Ίλιον, τηλ: 21 0262 1544


Η Κοκόνα είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το Ίλιον μπήκε και πάλι στον γαστρονομικό χάρτη των δυτικών προαστίων. Αλανιάρα, μερακλού και μπεσαλού δεν σταματά να τρατάρει νοστιμιές τους θαμώνες της που πίνουν κι ένα ποτηράκι ούζο παραπάνω για χάρη της.

Απλώνει λοιπόν μέσα κι έξω (στην πλατεία απέναντι) τα τραπεζάκια της και εμείς λαχταράμε να φάμε ξανά γίγαντες τηγανητούς με σκορδαλιά ντομάτας, σκιουφικτές μακαρούνες με μοσχαρίσια ουρά και ξερή μυζήθρα Κρήτης, παπαρδέλες με φιλέτο μοσχαριού, λαβράκι φρικασέ, τραχανότο γαρίδας, λιγκουίνι με ψητό κοτόπουλο, μαυρομάτικα με μύδια καπνιστά και φάβα με καπνιστό χέλι. Ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια στα 18-20€ το άτομο.

Ζαργάνα

Πετρουπόλεως 57Α, Ίλιον, τηλ.: 21 0831 0552

Από την Κοκόνα περνάμε στην εξίσου μερακλού και πολυχρονεμένη Ζαργάνα, η οποία είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα μεζεδοστέκια του Ίλιον. Το χειμώνα κουρνιάζουμε στη ζεστασιά του εσωτερικού και όταν καλοκαιριάζει ξαμολιόμαστε στην απέναντι πλατεΐτσα περιμένοντας τα ουζάκια μας. Το μενού ισορροπεί εξαιρετικά μεταξύ ψαριού και κρέατος κι εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα την παστουρμαδόπιτα, τον καπνιστό τσίρο, τις γαρίδες γιουβέτσι, το ψητό θράψαλο, τη θηριώδη χοιρινή σπαλομπριζόλα, τη γαριδομακαρονάδα και τα μύδια σαγανάκι. Ο λογαριασμός για πλήρες γεύμα μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια στα 17-20€ το άτομο.

Τα Πέριξ

Μεγ. Αλεξάνδρου 27, Περιστέρι, τηλ. 2105753251

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Τα Πέριξ (@ta_perix)


Όταν ξαναβρεθείς στα Πέριξ του Περιστερίου φρόντισε να είσαι προετοιμασμένος για μια κεφάτη ουζοσύναξη συνοδεία λαχταριστών μεζέδων που μυρίζουν θάλασσα κυρίως. Πολύ δημοφιλές μεζεδοτσιπουράδικο το συγκεκριμένο φαγητοστέκι, αγαπήθηκε από την πρώτη ματιά και μπουκιά αφού προσφέρει απλόχερα μια σειρά από νοστιμότατες επιλογές. Αξίζει να δοκιμάσεις μακαρονοσαλάτα, μυδομακαρονάδα, γαύρο μαρινάτο, στριφτάρια, γαρίδες σαγανάκι, θράψαλο ψητό, κεφαλίσιο τυρί και γαριδοσαλάτα. Ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο μαζί με ουζάκια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v