Πάμε για ουζάκια Ωρωπό και Χαλκίδα;

Ξεκινήσαμε για μια εκδρομική ουζοκατάνοιξη προς Ωρωπό και Χαλκίδα δίνοντας αξέχαστες μεζεδομαχίες στα πέριξ τους.

Πάμε για ουζάκια Ωρωπό και Χαλκίδα;

Καλοκαιράκι μύρισε πια με την θερμοκρασία να έχει πάρει την ανιούσα και τα πρώτα 35αρια να βρίσκονται και φέτος προ των πυλών της χώρας. Δεν θέλουμε να απογοητεύεσαι ωστόσο, γιατί λύσεις υπάρχουν να πάνε κάτω τα φαρμάκια που κέρασαν οι πρώτοι καύσωνες. Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να κινηθούμε προς Ωρωπό και Χαλκίδα μεριά, που φημίζονται για τα ουζερί τους, πίνοντας μέχρι να ξεχάσουμε τον πόνο μας κι οργανώνοντας παράλληλα επικές μεζεδομαχίες, γιατί ξεροσφύρι θα μας βαρέσει το άτιμο.

Το μεζεδοπωλείο της Αργυρώς

Αρεθούσης 119, Xαλκίδα τηλ.:2221 086878

Πέτρινοι τοίχοι με πολλά χρόνια ιστορίας ήρθαν να δέσουν αρμονικά με τους παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες που ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του μεζεδοπωλείου της Αργυρώς. Αγαπημένο στέκι για Χαλκιδαίους αλλά και επισκέπτες, έφτιαξε το όνομά του χάρη στα διαλεχτά μεζεδάκια τα οποία μπορείς να βρεις σε value for money τιμές. Όταν καλοκαιριάζει η μικρή αυλίτσα ζει μεγάλες στιγμές, ενώ τον χειμώνα το ζεστό εσωτερικό του θα στεγάσει τα τσιμπούσια σου.

Αξίζει να δοκιμάσεις φέτα με μέλι και σουσάμι, μανιτάρια στη σχάρα, αρνίσια παϊδάκια, λουκάνικο της Αργυρώς, σνίτσελ α λα κρεμ, φρυγαδέλια, μπιφτέκι σαγανάκι, αχταρμά, φέτα παστουρμά και πατάτα γεμιστή. Ο λογαριασμός μαζί με τα ουζάκια στα 12-15€ το άτομο.

Ουζερί Απάνεμο

Εθνικής Συμφιλίωσης 78, Χαλκίδα, τηλ: 2221 022614

Εκδρομή στην Χαλκίδα χωρίς στάση για φαγητό και ουζάκι στο Απάνεμο δεν είναι σωστή εκδρομή για αυτό κι εμείς κάνουμε έγκαιρα τα κουμάντα μας για να μην βρεθούμε χωρίς τραπέζι. Το σκηνικό πλήρως νησιώτικο με τα μεζεδάκια του μενού να κλέβουν την γευστική παράσταση.

Εδώ δοκιμάζουμε μακαρονάδα του Ψαρά με διάφορα θαλασσινά, τυριά Ευβοίας με μαρμελάδα ντομάτας, μυδοπίλαφο, γαύρος μαρινάτος, γαρίδες σαγανάκι με νόστιμο ζουμάκι, καλαμάρι γεμιστό, γαριδάκι συμιακό, αλλά και ωραία τηγανιτά ψαράκια όπως αθερίνα και μαρίδα. Ο λογαριασμός μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια δεν θα ξεπεράσει τα 18-20€ κατ’ άτομο.

Τσαφάκι

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 5, Ξηρόβρυση, Χαλκίδα, τηλ: 2221 094600

Από τα πλέον αγαπημένα ουζερί στο κέντρο της πόλης το Τσαφάκι, πέρα από την εξαιρετική του κουζίνα, προσφέρει στους θαμώνες του και μια ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα για να το ζήσεις νησιώτικα σχεδόν.

Από τον κατάλογό του ξεχωρίζουν τα καβουράκια, το σεβίτσε με ψάρι ημέρας, ο χειροποίητος ταραμάς, τα αχνιστά μύδια, οι λεμονάτες γαρίδες σαγανάκι, η εξαιρετική φάβα με παστουρμά (σήμα κατατεθέν του μαγαζιού) οι ψητές σαρδέλες, το ψητό καλαμάρι και οι ουρές πεσκανδρίτσας. Αν μπορέσεις να ξεφύγεις λίγο στο μπάτζετ σου αξίζει να δοκιμάσεις και τις λαχταριστές του καραβίδες. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 27-30€ κατ’ άτομο συνοδεία ουζακίων ή τσιπουρακίων (μεγάλη κι εκλεκτή η κάβα του).

Καπετάνιος

Παραλία Λαμψάκου, Χαλκίδα τηλ: 2221 082086

Από τα πιο ονομαστά φαγητοστέκια της Χαλκίδας, η χάρη του Καπετάνιου φτάνει μέχρι και την Αθήνα. Από το 1967 μέχρι σήμερα το αγαπημένο αυτό ουζερί/ψαροταβερνάκι προσφέρει στους αγαπημένους του φίλους και πελάτες όλες τις θαλασσινές νοστιμιές φτιαγμένες με μεράκι και σεβασμό. Η ποικιλία των θαλασσινών του καταλόγου ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό πελάτη αφού εκεί θα συναντήσεις περί τα 15 είδη οστράκων όπως… στρείδια, αχινούς, γυαλιστερές, καλόγνωμες, πίνες, χτένια μέχρι μακαρονάδες με γαρίδες, αχινούς, καραβίδες και ριζότα θαλασσινών και από τσιπούρες και φαγκριά μέχρι γαύρο, σαρδέλα και μαρίδα. Όσο για την κάβα του, μην ρωτάς αφού στα ράφια της θα βρεις περισσότερες από 55 διαφορετικές ποικιλίες ούζου-τσίπουρου για να διαλέξεις όποια σου αρέσει. Για θαλασσομεζεδάκια με ούζο ή τσίπουρο από τον πληθωρικό κατάλογο, ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με κερασμένη πορτοκαλόπιτα στο τέλος για να δέσει το γλυκό.

Το Φανάρι

Γεωρ. Δροσίνη 1, Ωρωπός, τηλ.:2295 031735

Από τα πιο ονομαστά ουζερί του Ωρωπού, το Φανάρι έχει ξεκάθαρη προτίμηση στην ψαροφαγία και μπράβο του αν μας ρωτάς, από τη στιγμή που κρατά πολύ ψηλά τον πήχη της ποιότητας συνδυάζοντάς την με πολύ καλές τιμές.

Στα επιβάλλεται του καταλόγου η ξεχωριστή καβουροσαλάτα, το κριθαρότο με χταπόδι, το καλαμαράκι γόνος, η ψαρόσουπα, το καπνιστό σκουμπρί και όλοι οι τηγανιτοί ψαρομεζέδες του. Για πλήρες γεύμα μαζί με ουζάκι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20-23€ το άτομο.

Μαγκλάρας

Παραλία Μαρκόπουλου, Ωρωπός, τηλ.:2295 033982

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ψαροταβερνάκια του Ωρωπού είναι και ο Μαγκλάρας, ο οποίος απλώνει τα τραπεζάκια του ακριβώς πάνω στο κύμα, σερβίροντας θαλασσινά μεζέδια που μυρίζουν αλμύρα.

Το σκηνικό είναι τελείως παραθαλάσσιος κι ο κατάλογος βρίθει νοστιμιών με τα τηγάνια του Μαγκλάρα να κλέβουν την παράσταση. Καλαμαράκια και χταποδάκι ξυδάτο δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου όπως αντίστοιχα κι οι δροσερές σαλατούλες, αλλά και τα  τηγανιτά μικρόψαρα (αθερίνα, σαρδέλα, γάβρος). Ο λογαριασμός αν αποφύγεις το φρέσκο ψάρι δεν θα ξεπεράσει τα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v