Το Amber Cellar είναι ένα εστιατόριο και του σαλονιού και του λιμανιού

Στην καρδιά του λιμανιού του Πειραιά, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Mitsis N’U κάνει το fine dining προσιτό… και το roof bar του είναι ιδανικό για τάπας και κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα.

Το Amber Cellar είναι ένα εστιατόριο και του σαλονιού και του λιμανιού

Εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το αποστακτήριο του Metaxa, πιάνουμε πλέον θέση στους πληθωρικούς καναπέδες και τις στιλάτες πολυθρόνες των τραπεζιών του Amber Cellar. Το εστιατόριο στο ισόγειο του ξενοδοχείου Mitsis N’U, που άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο ακριβώς απέναντι από την πύλη Ε7 του λιμανιού, έχει έναν αέρα προσιτής πολυτέλειας, σαν να βάζει το fine dining στο καθημερινό τραπέζι –και στο λιμάνι, εξ ου και ο τίτλος μας.

Κάτω από την γιγάντια, πανέμορφη τοιχογραφία του Κωνσταντίνου Κακανιά, με τους πρωταγωνιστές της να μοιάζουν σαν να τρώνε μαζί σου, θα δοκιμάσεις ένα μενού δημιουργικό μεν, απόλυτα κατανοητό δε, που πατάει γερά στην ελληνική παράδοση και δεν φορτώνει τα πιάτα του με κατεβατά υλικών και μυστηριώδεις τεχνικές. «Παραδοσιακές συνταγές σε μοντέρνο ύφος, σεβασμός στην πρώτη ύλη, λίγα υλικά, τέσσερα-πέντε σε κάθε πιάτο» όπως μας εξηγεί ο σεφ Στέλιος Μάκαρης, που έχει θητεύσει μεταξύ άλλων για χρόνια δίπλα στον Αλαίν Παροντί.

 

Ξεκίνημα με αφράτο ψωμί που έρχεται με δύο διαφορετικά ντιπ, ένα αρωματικό ελαιόλαδο και ένα βελουδένιο γαλάκτωμα ταραμά ό,τι πρέπει για βούτες. Η συνέχεια είχε το αγαπημένο μας πιάτο στο μενού, την Ανοιχτή κολοκυθόπιτα Ευρυτανίας (14€) με ανθότυρο και κρέμα ξινόγαλο σε φύλλο με παρθένο ελαιόλαδο, τραγανό και όσο πρέπει ισορροπημένο για να αφήνει γεύσεις και αρώματα να αναδειχθούν και να πλημμυρίσουν το τραπέζι. Ενδιαφέρον και το Ψητό παντζάρι (14€) με τραγανό φουντούκι, Κυανό Μακεδονίας (που είναι η ελληνική απάντηση στο ροκφόρ, εξ ου και το όνομά του, Κυανό όπως blue cheese) και βινεγρέτ ροδάκινο, αλλά τις εντυπώσεις από τα ορεκτικά κλέβει σίγουρα η Τραγανή κροκέτα μουσακά (16€) με αφρό μπεσαμέλ και αρωματική κρέμα τομάτας. Το προσωπικό στοίχημα, λέει ο σεφ, ήταν αυτό το πιάτο να βγάζει όντως την γεύση του μουσακά. Στοίχημα που κερδίζεται σε κάθε μπουκιά, επιβεβαιώνουμε.

Περνώντας στα κυρίως πιάτα, μια έκρηξη γεύσεων στο στόμα σκάει από το Χειροποίητο Ραβιόλι (17€) γεμιστό με σιγομαγειρεμένο μάγουλο μόσχου σε σάλτσα ξυδιού, στραγγιστό γιαούρτι, πουρέ καρότο και πέρλες παλαιωμένου ξυδιού –ουσιαστικά ένα σοφρίτο που φωλιάζει μέσα στο ζυμαρικό και αναδεικνύεται από το ταίριασμά του. Κορωνίδα και best seller του μενού, το Striploin (41€) είναι μια premium κοπή βόειου κρέατος, που δεν θέλει πολλά για να φέρει δάκρυα συγκίνησης στα μάτια: πατάτες paillasson, μανιτάρια και σάλτσα παλαιωμένου κρασιού, φτάνουν και περισσεύουν για να αναδείξουν το μεγαλείο του.

Μεγάλο κεφάλαιο του μενού τα επιδόρπια, τρία τον αριθμό, και αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις εμείς θα ψηφίσουμε με κλειστά μάτια την αποδομημένη λεμονόπιτα, όπως την αποκαλεί ο σεφ, κατά κόσμον Κρέμα λεμόνι (11€) με ναµελάκα λευκής σοκολάτας, μπισκότο, μαρέγκα και αφρό δυόσμου που κάνει όλη την έκπληξη στο τελικό αποτέλεσμα, απογειώνοντας το όλον και κλέβοντας την παράσταση. Πολύ καλή και η παραδοσιακή Crème Brulee (11€) ενώ οι λάτρεις της σοκολάτας ενθουσιάζονται με το Fudge διπλής σοκολάτας (11€) με gianduja, κρεμέ μαύρης σοκολάτας, καραμελωμένα φουντούκια και σορμπέ φρούτα του δάσους.

Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές για να τα συνοδεύσεις όλα, αυστηρά και μόνο από τον ελληνικό αμπελώνα –από τη Νάουσα ως την Κρήτη, και από την Κεφαλονιά στη Σαντορίνη με το απαραίτητο πέρασμα από τη Νεμέα. Πριν φύγεις όμως…

Να σου μιλήσουμε για το 801 Rooftop Bar

Παίρνεις το ασανσέρ για τον 8ο όροφο, αφού κοντοσταθείς για να χαζέψεις το έργο τέχνης του Κώστα Βαρώτσου που ξεκινά από το αίθριο για να διατρέξει το κτίριο σε όλο του το ύψος, με πολύχρωμα κομμάτια γυαλιού που λικνίζονται απαλά. Γενικά, το Mitsis N’U είναι ένα ξενοδοχείο που αγαπά πολύ την τέχνη –την τριάδα των καλλιτεχνών του συμπληρώνει ο Cacao Rocks, με μια πολύ ιδιαίτερη τοιχογραφία σε έναν από τους εσωτερικούς τοίχους του κτιρίου. Κλείνει η παρένθεση. Στον 8ο όροφο, λέγαμε λοιπόν, θα βρεις το 801 Rooftop Bar, στις παστέλ καρέκλες του οποίου θα καθίσεις για κρασιά ή κοκτέιλ και τάπας με φόντο τον ήλιο να βουτά και να χάνεται πίσω από το λιμάνι. Το μπαρ ανοίγει κάθε απόγευμα από τις 18.00, και είναι ιδανικό και για απεριτίφ πριν κατέβεις στο ισόγειο για φαγητό.

Στα κοκτέιλ του, θα βρεις προτάσεις όπως το Amber Spritz με ψημένο ροζ γκρέιπφρουτ, Aperol, φράουλες και αφρώδες κρασί, και το Eastside Gimlet με μέντα, αγγούρι, ελληνικό τζιν Votanikon και μέλι. Οι τιμές τους, στα 12€. Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και η κάρτα με τα τάπας, μπουκίτσες για να συνοδεύσεις το κοκτέιλ ή το κρασί σου, που περιλαμβάνουν καπνιστή πανσέτα Τρικάλων με μήλο και καραμελωμένο κρεμμύδι, λουκουμαδάκια ελληνικών τυριών με μαρμελάδα ντομάτας, φρέσκο σύκο με Κυανό Μακεδονίας, καρύδι και πετιμέζι, και πικάντικο χούμους με τσιπς τορτίγιας. Οι τιμές τους ξεκινούν από 4,50€ και φτάνουν τα 7€ ανά δύο τεμάχια

@in2life_gr Στο παλιό αποστακτήριο του Metaxa, το Mitsis N’U είναι ένα ξενοδοχείο με φανταστικό rooftop κι ακόμα φανταστικότερο φαγητό #mitsis #mitsishotels #πειραιας #ταρατσα #rooftop #εστιατορια_αθηνα #εστιατόριο #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #μυστικα ♬ BBQ (Australian Summer) - Hey Mickey
.

Mitsis N'U Hotel
Αριστείδου 16-20, Πειραιάς
Τηλ..: 2144091060

Online κρατήσεις εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v