Όλα όσα δωρεάν θα δούμε στην Αθήνα τον Οκτώβριο

Κλασική μουσική, αγαπημένες επιτυχίες της νιότης, ξεναγήσεις στα στενά της πόλης και χορός, όλα δωρεάν.

Όλα όσα δωρεάν θα δούμε στην Αθήνα τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβρης κάνει δυναμική είσοδο και φέρνει δωρεάν συναυλίες, σεμινάρια αλλά και φεστιβάλ για σένα και την παρέα σου.

Σημειώνεις;

Μπέσσυ Αργυράκη - Σοφία Αρβανίτη στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής

2 Οκτωβρίου στις 21.00

Η αιώνια έφηβη Μπέσσυ, η τραγουδίστρια της χαράς, συναντά την εκρηκτική και πανέμορφη Σοφία, που μαζί με τους μουσικούς τους, υπόσχονται μια υπέροχη, ξεχωριστή μουσική βραδιά στην Αγία Παρασκευή. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Ρεσιτάλ Πιάνου Jorge Garabito στο Ωδείο Αθηνών

3 Οκτωβρίου στις 20.00

Το 2024 η Ελλάδα και το Μεξικό τιμούν την 85η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ωδείο Αθηνών και η Πρεσβεία του Μεξικό έχουν την τιμή να παρουσιάσουν τη συναυλία του Μεξικανού πιανίστα Jorge Garabito, ο οποίος θα ερμηνεύσει μια σειρά από έργα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική λογοτεχνία και τη μυθολογία.

Προβολές για τον Ηenri Cartier-Bresson στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

3 Οκτωβρίου στις 19.30 και 17 Οκτωβρίου στις 19.30

"Henri Cartier-Bresson: Point d’interrogation" (1994) της Sarah Moon. Με φόντο τα σπίτια του στο Παρίσι και την Provence, ο μεγάλος φωτογράφος Henri Cartier-Bresson μιλά για το πάθος του για τη ζωγραφική, αναλύει διαφορετικές πτυχές της φωτογραφίας και μοιράζεται δικές του φωτογραφίες σε ένα ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει πολλά από τα εμβληματικά έργα του.

"Henri Cartier-Bresson: L’amour tout court" (2001) του Raphaël Byrne. Στο ντοκιμαντέρ του Raphaël Byrne ο Henri Cartier-Bresson, σε ηλικία 93 ετών, μοιράζεται τις απόψεις του για την τέχνη της φωτογραφίας οι οποίες πλαισιώνονται από συνεντεύξεις καλλιτεχνών που προέρχονται από άλλους χώρους όπως η μουσική και η ζωγραφική.

Ελεύθερη είσοδος με απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση στο goulandris.gr.

"Γνωρίζοντας την Αθήνα: Από τo Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Καρδιά της Πόλης": Ξεναγήσεις με τον Ν. Βατόπουλο

6 Οκτωβρίου στις 11.00

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος ηγείται των περιπάτων, οδηγώντας τους συμμετέχοντες στα μυστικά του ευρύτερου ιστορικού κέντρου. Η διαδρομή αγγίζει νεοκλασικά κτήρια, γειτονιές του Μεσοπολέμου και της ανοικοδόμησης, κεντρικές λεωφόρους και γραφικά δρομάκια, πλατείες και εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας, ξεκινώντας και καταλήγοντας στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Λέσχη Ανάγνωσης στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

21 Οκτωβρίου στις 19.00

Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής αποκτά Λέσχη Ανάγνωσης, με στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους με αγνό ενδιαφέρον και αγάπη για την τέχνη και το βιβλίο, χωρίς να προαπαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Στις μηνιαίες συναντήσεις θα γίνονται συζητήσεις γύρω από λογοτεχνικά έργα ευρείας θεματολογίας, παρουσία ειδικών προσκεκλημένων. Συντονιστής: Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, διευθυντής Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Γράψου εδώ

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή: Μουσικές Κλιματικές Μεταλλάξεις

7 Οκτωβρίου στις 18.00 και στις 19.30

Το δραστήριο Κουιντέτο Εγχόρδων Quintarco παρουσιάζει τρία έργα εμπνευσμένα από τις Τέσσερις Εποχές, ένα του 18ου, ένα του 19ου και ένα του 20ου αιώνα. Ο Βιβάλντι "ζωγραφίζει" νατουραλιστικά χαρακτηριστικές στιγµές κάθε εποχής, ο Νταβίντ τις βλέπει µέσα από ένα ροµαντικό πρίσµα, ενώ ο Πιατσόλα τις συνδέει αισθησιακά µε το αστικό τοπίο του Μπουένος Άιρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα έργα:

Αντόνιο Βιβάλντι (1678–1741): Οι Τέσσερις Εποχές, έργο 8

Άστορ Πιατσόλα (1921-1992): Οι τέσσερις εποχές του Μπουένος Άιρες

Φελισιέν Νταβίντ (1810-1876): Οι τέσσερις εποχές

Music Escapades: In Orbit v.5 στο ΚΠΙΣΝ

4-6 Οκτωβρίου στις 20.00

Η σύγχρονη μουσική σκηνή δίνει ραντεβού για πέμπτη συνεχή χρονιά στον Θόλο για το Music Escapades: In Orbit v.5, ένα τριήμερο φεστιβάλ που χαρτογραφεί τη hip hop, electro και rock μουσική της πόλης στην καθιερωμένη τους, πλέον, συνάντηση με το αθηναϊκό κοινό, περισσότερα εδώ

«Πάρτι στη Στέγη 2024 - Στη γειτονιά μας, τον Νέο Κόσμο»

3 Οκτωβρίου στις 18.00

Η Στέγη εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με ένα απελευθερωτικό πάρτι που απλώνεται στους δρόμους γύρω από τη Στέγη. Το πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Plisskën Festival, ξεκινά με το Bobos Arts Festival με μουσική, χορό, bubbles και πολλές άλλες εκπλήξεις. Περιλαμβάνει DJ set με επιλεγμένες μουσικές για όλη την οικογένεια από το "Bobos Family Radio", διαδραστικό χορευτικό δρώμενο από την ομάδα χορού "Art can Act", Bubble Show από τους "Kokoika", περιφερόμενο δρώμενο από τους "Μαριονέτες Τζίκας". Την ένταση θα ανεβάσει ένα πολυσυλλεκτικό lineup με αναπάντεχα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής: o Αθηναίος μύστης της northern soul και κυνηγός σπάνιων βινυλίων DJ Breakin Moves, η νέα φωνή της ελληνικής ραπ Ladele, η Billie Kark με το δικό της Πάρτι, το φαινόμενο της ελληνικής house και τέκνο σκηνής K.atou, το δυναμικό hip-hop δίδυμο των Joker/Two-Face και, τέλος, η εκρηκτική Αυστραλιανή DJ και παραγωγός HAAi με τη μελωδική τέκνο της.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v