5 συμβουλές αν σιχάθηκες τα κείμενα με συμβουλές

Στο ίντερνετ θα διαβάσεις πάρα πολλά κείμενα με συμβουλές, αλλά πάντα θα είναι επειδή επέλεξες να τα κλικάρεις. Πάμε να χαμογελάσουμε τώρα.

 

5 συμβουλές αν σιχάθηκες τα κείμενα με συμβουλές

Καλησπέρα, κυνικέ ή απλώς κουρασμένε αναγνώστη που κλίκαρες αυτό το κείμενο περιμένοντας να επιβεβαιωθεί ο θυμός σου (ή απλά να κάνεις hate-read αυτό το κείμενο στην τουαλέτα). Εμείς σε κάθε περίπτωση θα πούμε γλυκούλικα πράγματα εδώ. Σχεδόν.

Επειδή, ναι, στο ίντερνετ θα διαβάσεις άπειρα κείμενα με συμβουλές και θα βγουν ακόμα περισσότερα. Δε θα σταματήσουν ποτέ. Επειδή οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν να χρειάζονται βοήθεια, αλλά επίσης επειδή το ίντερνετ απαιτεί περιεχόμενο συνεχώς. Ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη, τώρα θα πιάσουμε τα Ψυχολογικά Μας™.

Αν είσαι κι εσύ λοιπόν ένας άνθρωπος που κουράστηκε να διαβάζει κείμενα με γενικευμένες ονλάιν συμβουλές, αυτές είναι μερικές συμβουλές για εσένα.

Δοκίμασε να ακολουθήσεις αρχικά αυτές τις συμβουλές
Οι γενικευμένες ονλάιν συμβουλές είναι γενικευμένες ακριβώς επειδή θα τις διαβάσει κάθε λογής κόσμος. Είναι όμως συγκλονιστικό πόσο συγκεκριμένη μορφή μπορούν να πάρουν αν τις εφαρμόσεις στην δική σου καθημερινότητα. Οπότε στην ουσία παίρνεις μια δυνητικά καλή ιδέα, την κόβεις και την ράβεις στα μέτρα σου και τσεκάρεις τα αποτελέσματα. Κάποιες μπορεί να λειτουργήσουν για εσένα. Κάποιες φορές μπορεί να μην θες να παραδεχτείς ότι λειτουργούν επειδή τις διάβασες στο ίντερνετ και λίγο ντρέπεσαι. Μην ντρέπεσαι. Υπάρχουν πιο ντροπιαστικά πράγματα να κάνεις στο ίντερνετ από το να διαβάσεις μια ιδέα για το πώς να μην είσαι αγγούρι στο πρώτο ραντεβού. Εναλλακτικά...

...δοκίμασε να κάνεις το ακριβώς αντίθετο από αυτές τις συμβουλές
Δες πώς θα πάει κι αυτό.

Φτιάξε τις δικές σου συμβουλές
Και δεν το λέμε ειρωνικά. Σύντομα μπορεί να έχεις έναν εντελώς δικό σου κώδικα ορίων και συμπεριφοράς και να χρειάζεσαι το ίντερνετ όλο και λιγότερο στην ζωή σου. Ωραίο δεν ακούγεται αυτό; Οκέι, ποιος μπορεί να μας πει ότι ο δικός σου κώδικας θα είναι καλός; Δεν ξέρουμε, αυτή είναι μια γενικευμένη συμβουλή που ελπίζουμε να πάρει καλοπροαίρετη μορφή όταν την κάνεις συγκεκριμένη.

Γίνε ακοινώνητος
Ο καλύτερος τρόπος να μην χρειαστεί να ξαναδιαβάσεις κείμενο με συμβουλές για την ανθρώπινη συμβίωση είναι να κόψεις εντελώς τις επαφές με τους ανθρώπους. Αυτό θα έχει αποδεδειγμένα τεράστιες επιπτώσεις στην ψυχική (και μακροπρόθεσμα στην σωματική) σου υγεία, οπότε δεν σου το προτείνουμε. Κανείς δεν σε σταματά, αλλά θα σε σκοτώσει. Σαν το τσιγάρο, απλά σταμάτα το. Δεν είναι όσο κουλ νομίζεις ότι είναι.

Ρώτα τους φίλους σου
Ο λόγος που διαβάζεις κείμενα με συμβουλές δεν είναι επειδή δεν έχεις φίλους για να ρωτήσεις. Είναι επειδή φοβάσαι ότι τα ερωτήματά σου θα κάνουν τους φίλους σου να νομίζουν ότι είσαι περίεργος, ακόμα κι αν είσαι λίγο περίεργος. Όσο περίεργοι είναι και οι φίλοι σου που μάλλον διαβάζουν στα κρυφά παρόμοια κείμενα με εσένα, επειδή μάλλον πολλά απ’ τα άγχη σας είναι συλλογικά. Και δύο (και τρεις, και πέντε) άνθρωποι σηκώνουν πιο εύκολα ένα άγχος παρέα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v