Πώς θα περάσεις 48 ώρες στο Παρίσι

Μια μικρή, περιεκτική λίστα, για να δεις και να ζήσεις όσα περισσότερα προλαβαίνεις σε 48 ώρες στην Πόλη του Φωτός.

Πώς θα περάσεις 48 ώρες στο Παρίσι

Ένα απόλυτο μα γοητευτικό χάος είναι το Παρίσι, και σίγουρα δύο μέρες στην Πόλη του Φωτός δεν φτάνουν για να την απολαύσεις στο έπακρο.

Όμως αν έχεις σχέδιο, μπορείς να δεις τα highlights του, και να απολαύσεις τις διαφορετικές όψεις μιας ολοζώντανης πολης, από την καλλιτεχνική του κληρονομιά έως τη σύγχρονη, ζωντανή του πλευρά, φορτώνοντας στις αποσκευές σου μια ολοκληρωμένη εμπειρία της γαλλικής κουλτούρας.

Σημειώνεις;

Η πρώτη μέρα στην Πόλη του Φωτός ξεκινάει με μια χαλαρωτική βόλτα στους κήπους Jardin des Tuileries και την πλατεία Concorde, δύο σημεία με έντονη ιστορική σημασία και υπέροχη θέα προς τον Πύργο του Άιφελ και τα Ηλύσια Πεδία (ωωωωωω Champs Elysées λα λα λα!).

Από εκεί, ανεβαίνουμε την πιο διάσημη λεωφόρο του Παρισιού προς την πλατεία Trocadéro, το ιδανικό σημείο για να δούμε τον Πύργο του Άιφελ. Η εντυπωσιακή θέα από εδώ συνδυάζει την κομψότητα της παριζιάνικης αρχιτεκτονικής με την αγέρωχη ομορφιά του εμβληματικού και πολυφωτογραφημένου πύργου.

Αφού χορτάσουμε Πύργο του Άιφελ, συνεχίζουμε με μια ξεκούραστη βόλτα στον Σηκουάνα με το Bateau Bus, που σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις πανοραμικές όψεις της πόλης, καθώς περνάς από τα πιο γνωστά της μνημεία και αξιοθέατα.

Ο Σηκουάνας δεν είναι μόνο ένα ποτάμι, γι’ αυτό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Τελετή Έναρξης. Είναι ένας βασικός πολιτιστικός και ιστορικός άξονας που συνδέει την καρδιά του Παρισιού με τα σημαντικότερα σημεία της πόλης.

Το Bateau Bus  θα σε φέρει στο Quartier Latin. Πρόκειται για την καρδιά της φοιτητικής ζωής της πόλης, γεμάτη ζωντάνια και ιστορικά κτίρια. Εκεί, θα αναζητήσεις την Rue Mouffetard, έναν από τους πιο ζωντανούς δρόμους της περιοχής, γεμάτο μικρά μπιστρό, καφετέριες και παραδοσιακές παριζιάνικες γεύσεις.

Για φαγητό στα όρθια, θα κάνεις μια στάση στην Place de la Contrescarpe ή για μια πιο παραδοσιακή εμπειρία στο Restaurant Polydor, γνωστό για τη αυθεντική γαλλική κουζίνα του και αγαπημένο στέκι του Verlaine, του Rimbaud και του Hemingway. 

Το απόγευμα συνεχίζουμε με βόλτα στη γειτονιά του Marais, μία από τις πιο δημοφιλείς και μοντέρνες περιοχές του Παρισιού. Εδώ θα χαθείς στα μικρά μποέμ μαγαζιά, και θα επισκεφθείς το Μουσείο Πικάσο, το οποίο φιλοξενεί μια εξαιρετική συλλογή έργων του γνωστού καλλιτέχνη.  Αν αγαπάς γενικά την Τέχνη, το Marais είναι γεμάτο με γκαλερί και καλλιτεχνικά στούντιο που αξίζει να ανακαλύψεις.

Από το Marais, βάζουμε πλώρη στην Île Saint-Louis, μια μικρή νησίδα στον Σηκουάνα, που φημίζεται για την ηρεμία της και την υπέροχη παριζιάνικη ατμόσφαιρα. Εδώ, επιβάλλεται μια στάση στο Berthillon, ένα από τα πιο φημισμένα παγωτατζίδικα του Παρισιού, το οποίο σερβίρει κολασμένες γεύσεις που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Για βραδινό, το Les Philosophes είναι η ιδανική επιλογή στο Marais. Σερβίρει αυθεντική γαλλική κουζίνα με τοπικές λιχουδιές και είναι ιδανικό για να χαλαρώσεις μετά από μια γεμάτη μέρα, ενώ τα πολλά μπαρ της περιοχής, όπως το Beef Cave ή το Causeries είναι ό,τι πρέπει για να κλείσει όμορφα το βράδυ σου.

Το επόμενο πρωί ξεκινά με μια επίσκεψη σε κάποιο από τα διάσημα μουσεία του Παρισιού, ανάλογα με το γούστο σου. Μπορείς να επιλέξεις το Λούβρο για κλασική τέχνη, το Musée d'Orsay για ιμπρεσιονιστική και μοντέρνα ή το Centre Pompidou, αν προτιμάς τη σύγχρονη τέχνη και τις πρωτοποριακές εκθέσεις.

Για μεσημεριανό, ένα ωραιότατο μέρος για να απολαύσεις το γεύμα σου είναι το κλασικό παριζιάνικο μπιστρό Pied de Cochon στη Les Halles ή εναλλακτικά το Grille Montorgueil στην ομώνυμη αγορά, που προσφέρει αυθεντικά γαλλικά πιάτα σε μια ζωντανή περιοχή γεμάτη χρώμα. 

Το απόγευμα, κατευθύνσου προς την μποέμ Μονμάρτη, τη γοητευτική και πολυφωτογραφημένη καλλιτεχνική συνοικία του Παρισιού. Τα γραφικά της σοκάκια, τα χαριτωμένα μπιστρό και τα (τουριστικά) μαγαζάκια της είναι ό,τι πρέπει για παραμυθένιες βόλτες, ενώ στην κορυφή της, ο επιβλητικός ναός Sacre Coeur, της ολόλευκης Βασιλικής της Ιεράς Καρδίας, προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης. Πέρνα και μια βόλτα από την Place du Tertre  γνωστή και ως «πλατεία των καλλιτεχνών», όπου διάφοροι ζωγράφοι δημιουργούν και πωλούν τα έργα τους επιτόπου.

Για το βράδυ, έχεις δύο ωραιότατες επιλογές: η πρώτη είναι μια βόλτα στα όμορφα κανάλια του Saint-Martin, όπου θα βρεις πολλά μοντέρνα μπαράκια και εστιατόρια με χαλαρή ατμόσφαιρα. Είναι ιδανικό μέρος για να πιείς ένα ποτό δίπλα στο ποτάμι ή να απολαύσεις δείπνο με θέα το κανάλι. Η δεύτερη επιλογή είναι το πάρκο Buttes-Chaumont, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς πράσινους χώρους του Παρισιού. Στην καρδιά του πάρκου βρίσκεται το Rosa Bonheur, ένα ημυπαίθριο καφέ και εστιατόριο που τις βραδιές ζωντανεύει με DJ sets.

Το βράδυ μπορείς να απολαύσεις ένα ποτό, παρέα με φίλους, μέσα στη φυσική ομορφιά του πάρκου, συνδυάζοντας την ηρεμία με την παριζιάνικη ζωντάνια. Οι χώροι αυτοί προσφέρουν την ευκαιρία να ανακαλύψεις μια πιο μοντέρνα και τοπική πλευρά της πόλης, μακριά από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v