Κρυμμένες αυλές στην Αθήνα που έχουν κάτι να σου πουν

Όσο ακόμα έχει ήλιο πιάνουμε θέση σε κρυμμένες αυλές της πόλης για καφέ, μπραντς, αλλά και παϊδάκια, σεβίτσε και κοκτέιλ.

Κρυμμένες αυλές στην Αθήνα που έχουν κάτι να σου πουν

Για τις ηλιόλουστες ημέρες αλλά και τα όμορφα βράδια που ελπίζουμε να μας χαρίζουν  ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης, αυτές οι κρυμμένες αυλές στο κέντρο και λίγο παραέξω προσφέρονται για γευστικές δοκιμές, καφεδάκια και κοκτέιλ για κάθε ανάγκη.

Από κουτούκια μέχρι Nikkei εστιατόρια και από all day καφέ μέχρι κυκλαδίτικα μεζεδοπωλεία, ιδού πού θα πιάσουμε τραπέζι για όσο ακόμα ο καιρός είναι καλός.

Για Ιαπωνία και Περού στο Mayan


Κρυμμένο στην Στοά της Μουσικής, το εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια ξεδιπλώνει αριστοτεχνικά όλη τη γευστική μαγεία της Nikkei (ιαπωνοπερουβιανής) κουζίνας στην μίνι πριβέ «αυλή» του. Εδώ θα δοκιμάσεις σεβίτσε με ψάρι ημέρας, λουκουμάδες θαλασσινών με κρέμα πιπεριάς και σάλτσα unagi, χειροποίητα ραβιόλι με χτένια και γαρίδες και πάπια Gyoza με γέμιση από πάπια, κρέμα aji panca και σάλτσα από σπόρους μουστάρδας, miso και σησαμέλαιο. Λογαριασμός από 30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Για κοκτέιλ και μπραντς στο 34 Athens

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 34 Athens (@34athens)


Στην κρυμμένη αυλή πίσω από το κτήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, ατμοσφαιρικό και casual, το 34 Athens θυμίζει βερολινέζικο στέκι. Εδώ θα έρθεις για το πληθωρικό του μπραντς, το οποίο περιλαμβάνει vegan smoothies, French toast με μπριός, avocado toast και μπρουσκέτες, και θα μείνεις για τα κοκτέιλ του. Σημείωσε το Martini Bitter με μπανάνα και σοκολάτα. Οι τιμές τους από 11€. Για το μπραντς υπολόγισε περί τα 12€ το άτομο, με καφέ.

Για παϊδάκια στο Στέκι του Ηλία

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by My name is Queenie (@thequeeniesee)


Αγαπημένη διεύθυνση για παϊδάκια στο κέντρο της πόλης, ο Ηλίας στο Θησείο έχει μια αυλή ταμάμ για τις Κυριακές με την οικογένεια, αλλά και χωρίς, στρωμένη με χαλικάκι και μπόλικα δέντρα. Πιάσε θέση στα τραπεζάκια της και απόλαυσε μαστόρικα αρνίσια παϊδάκια, μπριζόλα από μοσχαράκι γάλακτος, χοιρινό ψαρονέφρι, και κλασικά ταβερνίσια ορεκτικά όπως σαγανάκι, τζατζίκι, φάβα και τυροκαυτερή. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με κρασί.

Για specialty coffee και μπραντς στο Λοκάλι

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by tolokali (@tolokali)


Στο χώρο του εμβληματικού Cine Ψυρρή, το Λοκάλι έχει μια πανέμορφη αυλή (και μια επίσης όμορφη ταράτσα) για να πιάσεις τραπεζάκι και να πιείς τον πρώτο καφέ της ημέρας, συνοδεύοντας με εκλεκτές επιλογές για πρωινό, όπως καγιανάς με λουκάνικο, ντομάτα, ελαιόλαδο και ρίγανη, πεϊνιρλί με αυγό ποσέ, ροδακινόπιτα αμυγδάλου με σιρόπι σφενδάμου και carrot cake με ελαιόλαδο και κρέμα από καρύδα και κάσιους. Λογαριασμός με καφέ στα 12-15€.

Για σπετζοφάι και κεφτεδάκια στην Αυλή

Όνομα και πράγμα, η Αυλή του Ψυρρή σε βάζει στη χρονοκάψουλα και σε ταξιδεύει δεκαετίες πίσω. Στην εσωτερική, κυκλαδίτικη αυλή του, τουρίστες και ντόπιοι πιάνουν τραπέζι για να δοκιμάσουν εκλεκτούς μεζέδες, όπως τηγανιά με χοιρινό, κεφτεδάκια της γιαγιάς με πατάτες τηγανιτές, ομελέτες, σαγανάκι, κολοκυθοκεφτέδες, σπετζοφάι αυγά μάτια με πατάτες και τηγανιτό συκώτι. Τα πιάτα είναι μικρά, για τη μέση, ενώ ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα με κρασί στα 20€ το άτομο.

Για γαρδουμπάκια και ρεβίθια φούρνου στο Κουτούκι στο Χαλάνδρι

Χωμένο σε μια πυλωτή, αυτό το ταβερνάκι σερβίρει κλασικές γεύσεις σε μικρά πιατάκια, με νοσταλγική ατμόσφαιρα παλιού καφενέ. Εδώ θα δοκιμάσεις γαρδουμπάκια, λαχανοντολμάδες, κολοκυθάκια τηγανιτά, ρεβίθια φούρνου, γιουβετσάκι στο πήλινο, λαγό στιφάδο, μπεκρή μεζέ, και νόστιμα ψητά της ώρας – παϊδάκια, μπριζόλες, μπιφτέκια κ.α. Υπολόγισε περί τα 18€ το άτομο για ένα σούπερ φαγοπότι με κέρασμα γλυκό.

Για μπριζόλες και παϊδάκια στον Καραβίτη

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ (@karavitis_tavern)


Στέκι του Χατζηδάκι, το «Βαθρακονήσι» όπως ήταν αρχικά το όνομά του, διατηρεί ακόμα ατμόσφαιρα παλιάς, αστικής ταβέρνας, με την όμορφη αυλή του να μαζεύει πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της πόλης. Στον Καραβίτη τρώμε κλασικά ορεκτικά, όπως σαγανάκι, φάβα και ρεβιθοκεφτέδες, ενώ η σχάρα του βγάζει χοιρινές μπριζόλες, ψαρονέφρι, μοσχαρίσιες γάλακτος, χωριάτικα λουκάνικα και εξαιρετικά αρνίσια παϊδάκια, για τα οποία μάλιστα φημίζεται. Λογαριασμός με κρασί στα 20€ το άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v