Πόσο κοστίζει να πας τώρα Κρήτη;

Υπολογίσαμε ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, διαμονή και φαγητό, για να υπολογίσεις αν σε παίρνει οικονομικά να παρατείνεις λίγο το καλοκαίρι σου στην Κρήτη.

Πόσο κοστίζει να πας τώρα Κρήτη;

Επισήμως, η καλοκαιρινή σαιζόν στην Κρήτη τελειώνει τον Νοέμβριο, σχεδόν ένα μήνα δηλαδή αργότερα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η θέση της εκεί στον νότο της εξασφαλίζει παρατεταμένο καλοκαίρι, κι αυτό σε συνδυασμό με τις τιμές που πέφτουν αρκετά σε σχέση με τον Αύγουστο μας βάζει πάντα σε πειρασμό για λίγες μέρες διακοπών ακόμα. Τι λες, πάμε να δούμε πόσο θα μας κοστίσουν;

Εν αρχή ην τα ακτοπλοϊκά

37€ έχει το φθηνότερο εισιτήριο one way, με την ΑΝΕΚ Lines ή τη Minoan, για να πας από τον Πειραιά στο Ηράκλειο σε 9 περίπου ώρες. Οπότε, 74€ το πήγαινε-έλα.

Σούπερ οικονομική είναι η Sea Jets, που πηγαίνει από τον Πειραιά στον Κίσσαμο Χανίων σε 11 περίπου ώρες, με 23€ one way, οπότε 46€ πήγαινε-έλα. Για να πας απευθείας Σητεία με την Blue Star, θα υπολογίσεις 14 ώρες και 45,50€ one way, ήτοι 91€ το πήγαινε-έλα.

Το να πάρεις μαζί και αυτοκίνητο το ξεχνάς, καλύτερα να νοικιάσεις εκεί, αλλά έτσι για την εγκυκλοπαιδική γνώση θα σου πούμε ότι με την Sea Jets θέλεις 208€ το πήγαινε-έλα, με την ΑΝΕΚ 142€, με την Minoan 158€ και με την Blue Star 256€.

Μωρέ μήπως να πάρουμε αεροπλανάκι;

«Ναι» είναι η σύντομη απάντηση: Με 51€ σε πάει και σε φέρνει η Volotea στο Ηράκλειο στις αρχές Οκτωβρίου, με 40€ η Ryanair Χανιά (ναι, πήγαινε-έλα πάντα).

Πόσο κάνει να νοικιάσω αυτοκίνητο;

Προφανώς εξαρτάται από την εταιρεία, το αυτοκίνητο και τις ημερομηνίες σου, πάντως για να έχεις μια τάξη μεγέθους κατά νου, από 37€ τη μέρα ξεκινούν οι τιμές που βρήκαμε για ένα μικρό αυτοκίνητο που θα πάρεις τον Σεπτέμβριο από το Αεροδρόμιο των Χανίων, και από μόλις 22€ τον Οκτώβριο από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Οι τιμές των δωματίων τι λένε;

Στα Χανιά βρήκαμε καταπληκτικές τιμές για τα επόμενα Σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη: Δες ας πούμε το Narkissos Superb στην παλιά πόλη, στα 51€ το δίκλινο, το Irene Maisonettes στη Νέα Χώρα στα 45€ και το Julies Studios στο Κουμ Καπί στα 42€. 

Στο Ηράκλειο, τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα: Με 40€ βρήκαμε δίκλινα στο Ξενοδοχείο Ρέα, με 44€ στο Cocomelo Apartments

Στην υπέροχη πόλη του Ρεθύμνου, ενδεικτικά αναφέρουμε το Sea Front Old Town στα 44€ το δίκλινο, και το Star Apartments στα 57€ το διαμέρισμα με θέα θάλασσα. 

Στην σταθερά αγαπημένη μας Σητεία, ο Σταματάκης έχει διαμερίσματα με 46€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα, το Corina Apartments με 47€ και θέα θάλασσα, και το Apollon Hotel που βρίσκεται πάνω στην παραλία ξεκινά από 57€ το δίκλινο. 

Και από φαγητό;

Προφανώς αυτό εξαρτάται πολύ από το πού θα είσαι και τι θα φας, πάντως σαν γενικό κανόνα έχε κατά νου ότι με 15€ το άτομο θα φας φανταστικούς κρητικούς μεζέδες σε παραδοσιακά καφενεία σαν τον Γύπα και το Ξαθέρι, αμφότερα στο Λασίθι, 20€ περίπου θα χρειαστείς για μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια σαν το Asikiko στο Ρέθυμνο και το Καλντερίμι στα Χανιά, και γύρω στα 30€ για αστεράτη κουζίνα των σεφ που απογειώνουν την κρητική παράδοση, όπως ο Μιχάλης Χάσικος στο Hasika του Ρεθύμνου και ο Αλέξανδρος Κιουσάμπας στο Piato στον Άγιο Νικόλαο, αλλά και για το εστιατόριο-εμπειρία που λέγεται Πεσκέσι, στο Ηράκλειο. 

Να βγάλουμε και ένα ενδεικτικό κόστος;

Έστω ότι πηγαίνεις για ένα long weekend που λέγαμε και στο χωριό, με αεροπλάνο για τρία βράδια, Παρασκευή με Δευτέρα, μαζί με το έτερό σου ήμισυ, νοικιάζετε και ένα αυτοκίνητο, και θέλετε δύο γεύματα τη μέρα, το ένα έτσι κάπως ανεβασμένο. Αυτό μας βγαίνει γύρω στα 230€ το άτομο. Βάλε μέσα και μερικά ποτά και καφέδες και είσαι λίγο κάτω από 300€ για ένα τετραήμερο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v