Πάμε για καφέδες και ποτά σε Αιγάλεω και Νίκαια επειγόντως

Από το πρώτο καφεδάκι της ημέρας μέχρι το τελευταίο ποτάκι πριν πάμε για ύπνο το Αιγάλεω κι η Νίκαια παίζουν μεγάλη all day bar μπαλίτσα.

Πάμε για καφέδες και ποτά σε Αιγάλεω και Νίκαια επειγόντως

Άργησε είναι η αλήθεια μα κάπως φθινοπώριασε κι έτσι πολλαπλασιάστηκαν κι οι αφορμές για τα πρώτα καφεδάκια και ποτάκια της νέας σεζόν που εγκαινιάστηκε επίσημα και με το άνοιγμα των σχολείων πριν λίγες μέρες. Εμείς κατευθυνθήκαμε αυτή τη φορά προς Αιγάλεω και Νίκαια μεριά ξεψαχνίζοντας καφέ, μπαράκια και all day προορισμούς στις δύο αυτές αγαπημένες γειτονιές. Κάναμε μάλιστα την απαραίτητη λίστα και τα κουμάντα μας ώστε να καβατζωθούμε για άλλη μια φορά στα καλύτερα.

Καφεδάκι κανείς;

Le Grand Patron

Μάρκου Μπότσαρη 20, τηλ.:21 0531 9714

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Le Grand Patron (@le.grand.patron)


Το Le Grand Patron βρήκε τη θέση που του άξιζε στον πολυσύχναστο δρόμο της Μάρκου Μπότσαρη αφού έχει καταφέρει να συναρπάσει τους επισκέπτες του χάρη στο λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του και τα σούπερ κουλ vibes που εκπέμπει. Το αγαπάμε ιδιαίτερα αυτό το all day bar γιατί δεν ακολουθεί την πεπατημένη αλλά αντίθετα ποντάρει σε νέες γεύσεις, specialty ποικιλίες καφέ κι ευφάνταστα signature κοκτέιλ. Το κερασάκι στην τούρτα είναι φυσικά η υπέροχη κι ολάνθιστη αυλή του που ολοένα και περισσότερο συναντάμε σε ταγκαρίσματα στα social media πλέον. Αν πεινάσεις έχει κι ωραιότατο μπραντς όπως και λοιπά τσιμπολογήματα.

Θεωρία του House

Πλατεία Δαβάκη 1, Αιγάλεω, τηλ: 21 0531 2134

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Theoria Tou House (@theoria_tou_house)


Αν είσαι σπιτόγατος και θες επιτέλους να ξεκουβαλήσεις για να πιείς ένα καφεδάκι σαν άνθρωπος, τότε σου έχουμε το κατάλληλο μέρος για να νιώσεις σαν το σπίτι σου στην καφεδάτη βόλτα σου.

H Θεωρία του House όπως μάλλον ήδη κατάλαβες, είναι ένα πανέμορφο «σπιτίσιο» καφέ στο Αιγάλεω που μοσχομυρίζει αρώματα από ζεστά και κρύα ροφήματα και γλυκολιχουδιές σαν το μιλφέιγ με κρέμα πατισερί, πραλίνα φυστίκι καραμελωμένη σφολιάτα και σαντιγί μασκαρπόνε  ή το κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα και βανίλια Μαδαγασκάρης. Το εσωτερικό είναι ζεστό και φέρνει στον νου φιλικές και οικογενειακές μαζώξεις ενώ όταν πιάνουν οι ζέστες, μπόλικα τραπεζάκια θα βρεις κι έξωθεν σε μια αυτοσχέδια μικρή αυλή.

Qahwa

Μάρκου Μπότσαρη 1, Αιγάλεω, τηλ: 210 5695933

Πολύ καιρό πριν ξεκινήσει η specialty coffee φρενίτιδα στα καφέ της πρωτεύουσας, η Qahwa μας μάθαινε τι πάει να πει μονοποικιλιακός καφές, σερβίροντάς μας ιδιαίτερα χαρμάνια. Έκτοτε παραμένει αγαπημένο σποτ για όλους τους coffee lovers της πρωτεύουσας που στριμώχνονται μέσα έξω στα τραπεζάκια για το καφεδάκι ημών το επιούσιον.

Καθημερινά σερβίρονται σπάνιες ποικιλίες καφέ από τους ειδικούς πίσω από τον πάγκο, ενώ ο κατάλογος της Qawha έχει εμπλουτιστεί με μπραντς, smoothies και μια σειρά από ψαγμένα ροφήματα που αξίζουν της δοκιμής σου.

Liberté

Άλσος Δεξαμενής, Νίκαια, τηλ.:698 288 6165

Στην κορυφή του Άλσους Δεξαμενής στη Νίκαια μας υποδέχεται ένα γλυκύτατο all day café bar με υπέροχη θέα που θα σε ενθουσιάσει όποια ώρα της ημέρας κι αν το επισκεφθείς. Κρυμμένο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο βάζουμε στοίχημα ότι θα γίνει το επόμενο δροσερό σου καταφύγιο αν κινείσαι στην περιοχή. Αν μας ρωτάς θα σου λέγαμε πως φαντάζει ιδανική επιλογή για το πρώτο καφεδάκι της μέρας, ενώ αν το τραβήξεις μέχρι αργά θα πιείς κι ωραιότατα κοκτεϊλάκια. Σημείωσε όταν το επισκεφθείς να φας και τα pancakes του.

Κερνάμε ποτό

Χρυσοστόμιο Rock Bar

Κερασούντος 4, Αιγάλεω τηλ.: 210 5989409


Ένα όνομα μια ιστορία που κρατά από το 1979, το Χρυσοστόμιο είναι ένα κάστρο που ακόμη αντιστέκεται χαρίζοντας ένα αγαπημένο στέκι στους ροκάδες των δυτικών προαστίων κι όχι μόνο. Μετά από το καθιερωμένο καλοκαιρινό του break ανοίγει και πάλι τις πύλες του για να υποδεχτεί τους πιστούς του θαμώνες που γεμίζουν κάθε βράδυ τη μπάρα του.

Ξύλο και πέτρα κυριαρχούν παντού μαζί με δεκάδες μπουκάλια διαφόρων διαστάσεων που δίνουν μια άγρια ομορφιά στο Χρυσοστόμιο. Οι djs τη δουλεύουν καλά τη φάση γκαζώνοντας όποτε χρειάζεται με επιτυχείς εναλλαγές από τις κλασικοροκιές στο πανκ και στο χέβι μέταλ όποτε χρειαστεί.

Στην κάβα του θα βρεις πάνω από 30 ετικέτες ουίσκι κι αμέτρητες μπύρες που αποδεικνύουν τη μεγάλη αγάπη του στις μικροζυθοποιίες. Όταν χειμωνιάσει για τα καλά σου προτείνουμε να πιάσεις θέση στον πάνω όροφο δίπλα στο τζάκι πίνοντας κοκτεϊλάκια ή τα περίφημα παγωμένα σφηνάκια του. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

Rock Street

Iωνίας 44, Νίκαια, τηλ.:697 724 2535


Από το ένα ροκ στέκι στο άλλο κι αυτή τη φορά ο δρόμος μάς φέρνει στο Rock Street που έχει γίνει το δεύτερο σπίτι των μουσικόφιλων Νικαιωτών κι όχι μόνο. Το καλοκαιράκι τα λιγοστά του τραπεζάκια μεταφέρουν τον χαμό εκτός της εντυπωσιακής σάλας του στην οποία κατοικοεδρεύει το τεράστιο μπιλιάρδο του χώρου. Στην κάβα του θα βρεις ό,τι τραβά ο ουρανίσκος σου με μπόλικες premium επιλογές, την ώρα που ο ζύθος ρέει σε αφθονία για να ικανοποιήσει και τους μπυράκηδες της παρέας.

Όσο οι djs δίνουν αγνό ροκ πόνο πίσω από τη μπάρα, μπορείς να πάρεις τον χρόνο σου και να αποφασίσεις με ποιο κοκτεϊλάκι θα κλείσεις την επίσκεψή σου στα μέρη του Rock Street. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

Zempi

Παναγή Τσαλδάρη 177, Νίκαια τηλ.: 697 855 2512

Το Zempi είναι από εκείνα τα συνοικιακά μπαράκια που θα μπορούσαν εύκολα να βρίσκονται στο κέντρο καθώς στην κάβα του διαθέτει όλα τα κατάλληλα spirits και κοκτεϊλάκια για να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε οι απανταχού Νικαιώτες και επισκέπτες της περιοχής το τιμούν δεόντως στις εξόδους τους. Οι djs του ευτυχώς κατέχουν το άθλημα κι αν δεν μας πιστεύεις μια επίσκεψη στο Zempi θα σε πείσει και θα σε ξεγοφιάσει στον χορό. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Barμπας the Bar

Μάρκου Μπότσαρη 21, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0590 5919

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barμπας the bar (@barmpas_thebar)


Το Barμπας σου δίνει έναν καλό κοκτεϊλάτο λόγο για να βρεθείς στον πλέον δημοφιλή αιγαλιώτικο δρόμο, που δεν είναι άλλος από τη Μάρκου Μπότσαρη. Το λιλιπούτειο εσωτερικό του είναι ταμάμ για ζευγαροκαταστάσεις όμως μην στεναχωρηθείς αν πας εκεί με την παρέα σου, καθώς στον πεζόδρομο έχει στρώσει γκαζόν και χαλικάκι ώστε όλοι οι καλοί να χωράνε.

Το Tiki Taka με μαύρο και spiced ρούμι, ροδάκινο, σιρόπι πικραμυγδάλου, λικέρ βανίλιας Μαδαγασκάρης, μάνγκο και λάιμ είναι must παντός καιρού κι εποχής, αν μας ρωτάς για το καλύτερο κοκτέιλ του signature καταλόγου. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v