Το καλύτερο φαγητό στο Περιστέρι

Το «αστέρι» των δυτικών προαστίων είναι εδώ και χρόνια το γαστρονομικό μας καταφύγιο κι εμείς βρίσκουμε πάλι αφορμή να αριβάρουμε στα καλύτερα φαγάδικά του.

Το καλύτερο φαγητό στο Περιστέρι

Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά εμείς κάθε φορά που κάποιος αναφέρει το Περιστέρι, μαζεύουμε το σαλάκι μας που τρέχει καθώς το «αστέρι» των δυτικών προαστίων έχει φιλοξενήσει μνημειώδη τσιμπούσια μας. Βλέπεις στις γειτονιές του Περιστερίου θα βρεις εξαιρετικά και πεντανόστιμα φαγάδικα που αξίζουν και με το παραπάνω μια βόλτα στα μέρη του. Εμείς συγκεντρώσαμε τα καλύτερα περιστεριώτικα φαγάδικα σε μια λίστα ώστε να μην μείνει κανένας food lover παραπονεμένος.

Σωτέζα

Αριστοτέλους 89, τηλ.: 21 1411 22

@in2life_gr Τη Σωτέζα στο Περιστέρι αν δεν την έχεις δοκιμάσει, χάνεις #περιστερι #εστιατόριο #εστιατορια_αθηνα #σωτεζα #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #φαγητο ♬ ♡ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♡ - SoBerBoi

Μακρία από τις πιάτσες του Περιστερίου η Σωτέζα είναι ένας από τους πιο νόστιμους λόγους για να βάλεις την οδό Αριστοτέλους στα γαστρονομικά σου ραντάρ. Σε έναν γλυκύτατο χώρο απλώνει τραπεζάκια μέσα κι έξω και σερβίρει ωραιότατα μεζεδάκια που αγαπούν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα χωρίς να φοβούνται να δοκιμάσουν ενδιαφέροντα twists.

Στα επιβάλλεται του καταλόγου συγκαταλέγονται τα σκιουφιχτά με κρέμα παρμεζάνας, καρύδι και λάδι τρούφας, τα αυγά μπερδεμένα με πατάτες και φέτα, το μαστέλο με ψητά λαχανικά, την πικάνια Black Angus, τα φιλετάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα κι αρωματικό ρύζι, τη φωλιά πατάτας και το συγκλονιστικό χειροποίητο τυροπιτάρι. Εξαιρετικά και τα πιάτα ημέρας που αξίζουν σίγουρα της δοκιμής σου. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 17-20€ το άτομο μαζί με κρασάκι εφόσον δεν επιλέξεις κάποια από τις premium κοπές κρεάτων του καταλόγου.

Σχίνος

Μεγ. Αλεξάνδρου 88, τηλ.:21 0574 2768

@in2life_gr Στον Σχίνο στο Περιστέρι (Μεγ. Αλεξάνδρου 88) θα ζήσεις μια υπέροχη fine dining εμπειρία! #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #σχινος #σεβιτσε #φαγητό #bistrot #περιστέρι ♬ Together Together - Courtney Farren & BØRNS

Με την αγάπη μας για τα μεσογειακά μπιστρό να είναι δεδομένη και δεδηλωμένη, δεν γινόταν να προσπεράσουμε τον Σχίνο και τα γευστικότατα πιάτα του για τα οποία μιλά όλη η Αθήνα.

Τα τραπεζάκια απλωμένα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του Σχίνου γεμίζουν καθημερινά με θαμώνες που αγαπούν το καλό κρασί και τα «πειραγμένα» μεζεδάκια της μεσογειακής κουζίνας, τα οποία αποτελούν θα σε κερδίσουν με την πρώτη μπουκιά.

Όσο εμείς γράφουμε εσύ πρέπει να παραγγείλεις τη μους ταραμά με λάδι σχινόπρασου, λεμόνι κονφί και πούδρα ντομάτας, το σεβίτσε λαβράκι με αχλάδι, πίκλα κρεμμύδι και σάλτσα εσπεριδοειδών, την πατατοσαλάτα με χταπόδι ξιδάτο, κάππαρη, λιαστή ντομάτα και μάραθο, την ανοιχτή πίτα στα κάρβουνα, με χειροποίητο γύρο κοτόπουλο, τζατζίκι μαύρου σκόρδου, πίκλα κόκκινο κρεμμύδι και γραβιέρα Πάρου και το κριθαρότο γαρίδας με ψητά ντοματίνια, πέστο βασιλικού και λάδι γαρίδας. Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί στα 30-35€ το άτομο.

Base Grill

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, τηλ. 210 5757455

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Basegrill Athens (@basegrillathens)


Κάθε κρεατοφάγος που σέβεται τον εαυτό του έχει προσκυνήσει τον ναό του Base Grill ο οποίος από το 2005 και για 19 συναπτά έτη μας καλοταΐζει μαθαίνοντάς μας όσα πρέπει να ξέρουμε για τις premium κοπές που σερβίρει στα –τι πιο σύνηθες θα πει κανείς- sold out τραπεζάκια του.

Τα «αυγά σαν τα μάτια μου» το αρβανίτικο τυρόψωμο, το βοδινό ταρτάρ με αυγοτάραχο Τρικαλινού, το βοδινό καρπάτσιο, τα λουκάνικα μαύρου χοίρου και η πικάνια είναι δίχως άλλο η εμπροσθοφυλακή του μενού, το οποίο πλαισιώνεται με μια εξαιρετική λίστα κρασιών να την πιείς στο ποτήρι. Πολύ ωραία και τα ειδικά χύμα του καταστήματος. Μαζί με ποτήρι κρασί ο λογαριασμός σα 40-45€ το άτομο.

Τραβόλτα

Αγίου Παύλου 33, τηλ.: 2105719222

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Travolta athens (@travoltaathens)


Ξεκινάμε την περιήγησή μας στο Τραβόλτα με κάποια χρήσιμα μαθήματα ιστορίας. Ο παλιός Τραβόλτα ήταν η πιο φημισμένη ψαροταβέρνα του Περιστερίου. Ο νέος Τραβόλτα φέρει την γαστρονομική υπογραφή της ομάδας του Base Grill και απευθύνεται σε όλους τους φανατικούς ψαροφάγους που θέλουν μόνο το καλύτερο για τον ουρανίσκο τους.

Σε έναν ντελικάτο χώρο με αρκετά τραπέζια μέσα κι έξω ο Τραβόλα ετοιμάζει ένα υπέροχο μενού από το οποίο ξεχωρίζουν το χέλι καπνιστό με φάβα Σχοινούσας, η αχινοσαλάτα, οι μπάμιες με ροφό, η τσιπούρα χουνκιάρ με πουρέ μελιτζάνας και ντοματίνια, το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι, οι ταλατιέλες με μελάνι σουπιάς και χαβιάρι πέστροφας και η θαλασσινή καρμπονάρα με αυγοτάραχο και καπνιστό χέλι. Λογαριασμός στα 40-45€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

PĀPPU Athens

Mεσολογγίου 100, τηλ.:21 0574 0600

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PĀPPU (@pappu_athens)


Πρόσφατη άφιξη στη γειτονιά του Περιστερίου, το PĀPPU Athens είναι μια γαστροταβέρνα που αγαπά τη speakeasy γοητεία «κρυμμένων» εστιατορίων του εξωτερικού και ήδη συζητιέται από τους καλοφαγάδες της πρωτεύουσας. Ντελικάτος χώρος με όμορφη αυλή επενδύει στο εξαιρετικό μενού από το οποίο επιβάλλεται να δοκιμάσεις το φιλέτο μπούτι προβατίνας, την φημισμένη κουρκουτόπιτα, την ταραμοσαλάτα με λάδι μυρωδικών και πούδρα χαρουπιού, τα σπαγγέτι ταρτάρ με κρέμα λεμονιού και το κοφτό μακαρονάκι με κομματάκια Black Angus. Ο λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο μαζί με ποτήρι κρασί.

Κότταβος

Μιλτιάδου 14, Περιστέρι, τηλ.: 21 0575 7997

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kottavos (@kottavos_moderna_taverna)


Ο Κότταβος (αν ψάχνεις να βρεις τι σημαίνει να σου πούμε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι επιδεξιότητας της αρχαιότητας που παιζόταν με τους παίκτες μεθυσμένους και περιλάμβανε πάντα έναν στόχο) βρίσκει έμπνευση στους γαστρονομικούς θησαυρούς της χώρας μας, τους οποίους φέρνει στο σήμερα με μοντέρνες τεχνικές μαγειρέματος, με στόχο να αναβιώσει την Ελληνική μεσογειακή κουζίνα που όλοι μας μεγαλώσαμε με αυτήν στα οικογενειακά τραπέζια.

Σε αυτή τη μοντέρνα ταβέρνα τα υλικά προέρχονται από μικρούς εγχώριους παραγωγούς,  και το μενού κρύβει διαμαντάκια, όπως θρακιώτικα καλαμάρια γεμιστά με πληγούρι, σταφύλι και κουκουνάρια, ορφανούς ποντιακούς σαρμάδες (με ρύζι, σύκο, καρύδι, λαδολέμονο και φρέσκα μυρωδικά), στριφτόπιτα με Μετσοβόνε, κυπριακή πίτα με κοτόπουλο, σοφρίτο ψαρονέφρι στο τηγάνι και γουρνάδα Τρικάλων (ρολό ψητό χοιρινό με Μετσοβόνε, λιαστή τομάτα και φρέσκα μυρωδικά). Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί στα 22-25€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v