Μεζεδότσαρκα σε τραπεζάκια έξω στο Περιστέρι

Το κυνήγι του καλού μεζέ μας έφερε σε μοσχομυριστές αυλές, κήπους και πεζόδρομους στο «Αστέρι» των δυτικών προαστίων.

Μεζεδότσαρκα σε τραπεζάκια έξω στο Περιστέρι

Όσο υδράργυρος σκαρφαλώνει πάνω από τους 35 βαθμούς τόσο κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για δροσερές εξόδους στις αγαπημένες μεζεδοπιάτσες της πρωτεύουσας. Το Περιστέρι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εξ αυτών, αναγκάζοντας όχι μόνο τους locals των δυτικών προαστίων αλλά και τους υπόλοιπους food lovers να συρρέουν σε αυλές, κήπους και πεζοδρόμους προκειμένου να δοκιμάσουν τον μεζέ ημών τον επιούσιον. Εμείς φτιάξαμε δροσερή λίστα με τα καλύτερα περιστεριώτικα φαγάδικα κι όσο αργείς να έρθεις να μας βρεις τόσο δυσκολευόμαστε να καβατζάρουμε μια καρεκλίτσα για πάρτη σου.

Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου

Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ.: 2105771109

@in2life_gr Το Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου είναι δύο φανταστικά μεζεδοπωλεία - ρακάδικα… σε ένα! Θα το βρεις στο Περιστέρι, και θα το κάνεις στέκι.  #μεζεδοπωλείο #περιστερι #πρωτορακι #τιτρωμε #αθηνα #ζωντανηορχηστρα #ελληνικοτικτοκ #μπεςφοργιουγαμω #εστιατορια_αθηνα #ρακαδικα #in2life ♬ El Doctor Del Pueblo - Los Tucanes De Tijuana

Δύο ονόματα, ένας ενιαίος χώρος που χωρίζεται νοητά σε δύο γλυκύτατες γωνιές κι αμέτρητοι λαχταριστοί μεζέδες. Στο Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου ερχόμαστε τον χειμώνα για το τέλειο cozy περιβάλλον με τις νοσταλγικές ταπετσαρίες και τις φορτωμένες βιβλιοθήκες, και το καλοκαίρι για να πιάσουμε ένα από τα χρωματιστά τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο.

Στα επιβάλλεται του καταλόγου συγκαταλέγονται το πεινιρλί μουσακά, τα σκιουφιχτά με κοτόπουλο, απάκι και κολοκύθι, τα αυγά με τηγανιτές πατάτες, κιμά και τσιπς λουκάνικου, το κεμπάπ προβατίνας, οι κολοκυθοκεφτέδες, το μοσχαρίσιο συκώτι σχάρας και το κριθαρώτο με μοσχαρίσια ελιά. Ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

Σωτέζα

Αριστοτέλους 89, Περιστέρι τηλ.: 21 1411 2212

@in2life_gr Τη Σωτέζα στο Περιστέρι αν δεν την έχεις δοκιμάσει, χάνεις #περιστερι #εστιατόριο #εστιατορια_αθηνα #σωτεζα #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #φαγητο ♬ ♡ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♡ - SoBerBoi

Η Σωτέζα βρίσκεται μακριά από τις δημοφιλείς πιάτσες του Περιστερίου όμως αξίζει να την επισκεφθείς πάραυτα καθώς προσφέρει αφειδώς καλομαγειρεμένα μεζέδια σε value for money τιμές. Η μικρή αυτοσχέδια αυλίτσα της στεγάζει τα καλοκαιρινά μας τσιμπούσια και γεμίζει από κόσμο όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει απότομα.

Mην τυχόν φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τα σκιουφιχτά με κρέμα παρμεζάνας, καρύδι και λάδι τρούφας, τα αυγά μπερδεμένα με πατάτες και φέτα, το μαστέλο με ψητά λαχανικά, την πικάνια Black Angus, τα φιλετάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα κι αρωματικό ρύζι, τη φωλιά πατάτας και το συγκλονιστικό χειροποίητο τυροπιτάρι. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 18-20€ κατ’ άτομο συνοδεία γλυκόπιοτου χύμα κρασιού, εφόσον αποφύγεις τις premium κοπές κρεάτων που ομορφαίνουν κι άλλο το μενού.

Σχίνος

Μεγ. Αλεξάνδρου 88, τηλ.:21 0574 2768

@in2life_gr Στον Σχίνο στο Περιστέρι (Μεγ. Αλεξάνδρου 88) θα ζήσεις μια υπέροχη fine dining εμπειρία! #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #σχινος #σεβιτσε #φαγητό #bistrot #περιστέρι ♬ Together Together - Courtney Farren & BØRNS

Ο Σχίνος έχει βάλει αμέτι του χαμέτι να γίνει το επόμενο fine dining φαγητοστέκι σου και είμαστε βέβαιοι ότι θα το καταφέρει αφού συνδυάζει γουστόζικες συνταγές από διεθνή κουζίνα με υπέροχα παραδοσιακά ελληνικά υλικά. Το εσωτερικό του είναι ντελικάτο παραπέμποντας σε ευρωπαϊκό μπιστρό με την αυτοσχέδια αυλίτσα του που «εκβάλει» στον πεζόδρομο να κλέβει καρδιές τις καλοκαιρινές βραδιές μας.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στο σεβίτσε λαβράκι με αχλάδι, πίκλα κρεμμύδι και σάλτσα εσπεριδοειδών, στην πατατοσαλάτα με χταπόδι ξιδάτο, κάππαρη, λιαστή ντομάτα και μάραθο, και στη σούπα λαχανικών με μους κατίκι Δομοκού και τουίλ από χαρούπι. Εξίσου συγκλονιστική η ανοιχτή πίτα στα κάρβουνα, με χειροποίητο γύρο κοτόπουλο, τζατζίκι μαύρου σκόρδου, πίκλα κόκκινο κρεμμύδι και γραβιέρα Πάρου και το φιλέτο λαβράκι με ριζότο παντζάρι και λάδι φουντούκι. Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί –εξαιρετικές οι επιλογές ειδικά του ελληνικού αμπελώνα- ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 35-40€ το άτομο.

Αγροτικόν

Καρπενησίου 52, Περιστέρι, τηλ: 210 5729629

Από τα πλέον αγαπημένα μεζεδοστέκια του Περιστερίου το Αγροτικόν είναι το πλέον ιδανικό μέρος για τσιμπούσια μετά μουσικής αφού πολύ συχνά φιλοξενούνται μικρά λαϊβάκια. Ο χώρος ζεστός και με μια αγνή και παραδοσιακή ταβερνίσια διάθεση η οποία μεταφέρεται στο πεζοδρομάκι της Καρπενησίου όταν πιάσουν οι πολλές ζέστες.

οι τηγανιτές πατάτες με κιμά κοκκινιστό και τηγανητό αυγό, η σκοπελίτικη παστουρμαδόπιτα, τα σκιουφιχτά με μανιτάρια και παρμεζάνα, το κριθαρότο με πανσέτα και μπρόκολο, οι μπουκιές στήθους κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα και το κεμπάπ σχάρας με πιτούλες και γιαούρτι. Η μπίλια του λογαριασμού θα κάτσει μεταξύ 15-18€ το άτομο μαζί με κρασάκι ή μπυρίτσες.

Ρακί Αμάν Μεζέ

Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ.: 21 0574 4194

Aδερφάκι του Ρακί Αμάν στο Αιγάλεω που κάνει χαμό στον πεζόδρομο των ρακάδικων στην Αγίας Λαύρας, αυτό εδώ το μεζεδοστέκι έχει μπει στις καρδιές της φοιτητιώσας νεολαίας κι όχι μόνο που τρωγοπίνει στα πέριξ του Περιστερίου. Το καλοκαίρι η δράση μεταφέρεται στην εξωτερική αυτοσχέδια αυλίτσα όσο οι μεζεδές πηγαινοέρχονται στα γεμάτα με κόσμο τραπέζια του.

Όσο εμείς γράφουμε, εσύ δεν χάνεις χρόνο και παραγγέλνεις μανιτάρια α λα κρεμ, ντοματοκεφτέδες, χειροποίητο τηγανόψωμο, μπεκρή μεζέ, παστουρμαδόπιτα, τηγανιά κοτόπουλο α λα κρεμ, μπιφτέκι γεμιστό με τυριά, κοντοσούβλι κοτόπουλο, καγιανά με σουτζούκι αλλά και τους υπέρ- χορταστικούς ταμπλάδες με τα κρεατικά. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι δεν θα ξεπεράσει τα 15-17€ το άτομο.

Στου Ιορδάνη

Δελφών 13, τηλ.: 21 0571 2806

Ο μεζεδοκαφενές του Ιορδάνη έχει χτίσει την περιστεριώτικη φήμη του χάρη στα νόστιμα μεζεδάκια του και τις προσιτές του τιμές που προσφέρονται για value for money φαγητοποσίες στα μέρη του. Ο χώρος έχει μια essence μπακαλοταβέρνας, με την όμορφη αυλίτσα να τραβά τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των πιστών θαμώνων του, που δεν αφήνουν τραπεζάκι για τραπεζάκι ελεύθερο. Από το μενού του ξεχωρίζουν τα σκιουφιχτά, τα βραχάκια πατάτας με σάλτσα ελληνικών τυριών, το φρικασέ μανιταριών, οι μουσακοκεφτέδες, το χαλούμι σχάρας, τα πρόβεια μπιφτέκια και η τηγανιά κοτόπουλο.

Ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο μαζί με κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v