Αll day Περιστέρι γιατί πού θα βρεις καλύτερα;

Ξεκινήσαμε πρωί, πρωί για το αστέρι των δυτικών προαστίων και μείναμε μέχρι το επόμενο γιατί έτσι είναι η Περιστεριώτικη φάση.

Αll day Περιστέρι γιατί πού θα βρεις καλύτερα;

Το Περιστέρι έχει πάρει τα πάνω του εδώ και καιρό, μιας και ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να το ζήσουν αληθινά στο κέντρο των δυτικών προαστίων. Εμείς, όπως μάλλον ήδη ξέρεις, αφορμή ψάχνουμε να βρεθούμε στα μέρη του και πάλι απολαμβάνοντας καφεδάκι, ποτάρες αλλά κι εκλεκτό φαγητό που καλύπτει όλα τα γούστα, αφού η περιστεριώτικη φάση είναι ο ορισμός του all day. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε για άλλη μια φορά πρωί πρωί να πάμε προς Περιστέρι μεριά κι ούτε καταλάβαμε πότε έφτασε το επόμενο πρωινό.

Ζήτησε κανείς καφεδάκι ή μπραντς;

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mind The Cup® (@mindthecup.co)

Ξεκινάμε από το Mind the Cup (Αιμίλιου Βεάκη 29, τηλ.: 21 0577 6010) που έμαθε σε όλα τα δυτικά προάστια κι όχι μόνο τι πάει να πει φρεσκοκαβουρδισμένη ποικιλία καφέ. Ένα όνομα μια ιστορία αυτό το specialty καφεδοστέκι το οποίο συνεργάζεται πάντα με επιλεγμένους συνεταιρισμούς για να έχεις το καλύτερο χαρμάνι στο ποτήρι σου.

Αν τώρα θες μπρανς λέμε να σε πάμε στο Sorriso (Σαρανταπόρου 34, τηλ.: 21 0572 4457) για να βρούμε έναν πολύ μοντέρνο χώρο, με εξίσου όμορφη θερμαινόμενη αυλίτσα και μια πεντανόστιμη πρωτεϊνική ομελέτα με 4 ασπράδια, μοτσαρέλα, γαλοπούλα και μανιτάρια. Στα επιβάλλεται του καταλόγου η ονομαστή κουακερόπιτα, η οποία σερβίρεται με μπανάνα ή cranberries αλλά και τα poached eggs σε ψωμάκι μπριός με σολομό.

Κάτσε τώρα να σου πούμε κι ένα νέο περιστεριώτικο ευκολάκι, αφού το Easy Peasy (Αιμιλίου Βεάκη 12, τηλ.: 6978949361) είναι το νέο αγαπημένο all day στέκι της πόλης. Specialty χαρμάνια καφέ, γευστικότατες μπραντς επιλογές κι όλα τα αλκοολούχα ζητούμενα συναποτελούν πολύ καλούς λόγους να επισκεφθείς το Easy Peasy και να χαζεύεις τα arcade βιντεοπαιχνίδια του. Το καλοκαίρι η βιομηχανική του αυλίτσα ζει μεγάλες στιγμές κι αλήθεια λέμε.

Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε;

Τραβόλτα

Αγίου Παύλου 33, τηλ.: 2105719222

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Travolta athens (@travoltaathens)

Eμείς θα ρωτάμε κι εσύ απαντάς για να δούμε πόσα σκαμπάζεις από τη φιλοσοφία του καταστήματος που έχει κλέψει τις καρδιές των ψαρολάγνων. Γιατί το σπετζοφάι να γίνεται μόνο με λουκάνικο και όχι με λουκάνικο σουπιάς; Γιατί μια εκπληκτική, σπάνια νιώτικη γραβιέρα, να μη συνοδεύει το κριθαράκι με μελάνι σουπιάς σε ένα μαγευτικό, αναπάντεχο, πιάτο; Σε αυτά κι άλλα πολλά αντίστοιχα ερωτήματα απαντά στο μενού του το Τραβόλτα, το οποίο εξέλιξε κατά πολύ την έννοια της ψαροταβέρνας τα τελευταία χρόνια.

Στο μενού του ξεχωρίζουν το καρπάτσιο τσιπούρας με αχινό, το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι, το χέλι καπνιστό με φάβα Σχοινούσας, οι μπάμιες με ροφό, η τσιπούρα χουνκιάρ με πουρέ μελιτζάνας και ντοματίνια. Για πλήρες γεύμα εκτός φρέσκου ψαριού που ανεβάζει την λυπητερή, υπολόγισε στα 30-35€ μαζί με υπέροχο κρασί.

Μακαρούνες

Αιμιλίου Βεάκη 70, τηλ.: 21 0572 1748

Αν είσαι λάτρης της ιταλικής κουζίνας τότε επίτρεψέ μας να σού συστήσουμε τις Μακαρούνες που έχουν δημιουργήσει ένα πληρέστατο μενού, το οποίο καλύπτει όλες τις νοστιμιές της κουζίνας της γειτονικής χώρας. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις χειροποίητα ζυμαρικά με σιγομαγειρεμένο αρνάκι γάλακτος με στακοβούτυρο, κρέμα παρμεζάνας και ψητές αγκινάρες τουρσί, αλλά και την ξυλοφουρνιστή πίτσα με σάλτσα ντομάτας, μπέικον Λακωνίας, φρέσκα bocconcini, κρεμμύδι και καυτερή πιπεριά Καλαβρίας. Ο λογαριασμός στα 20-25€.

Hoocut

Σοφοκλέους 2, τηλ: 21 0571 4860

Σουβλάκι με καλαμάρι έχεις φάει; Εδώ θα φας και θα σου αρέσει πολύ πιστεύουμε. Τυλίγεται σε φρεσκοψημένη πίτα μαζί με ταραμοσαλάτα, καυτερή σάλτσα, ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, μάραθο και πάπρικα, και είναι λαχταριστό. Άλλες λιμπιστικές προτάσεις που θα βρεις στο Hoocut είναι τα χειροποίητα ντολμαδάκια σε πίτα με τζατζίκι, ντομάτα, ξερό κρεμμύδι και άνηθο, το τυλιχτό με βοδινό και η παραδοσιακή πίτα προβατίνα με τζατζίκι, πικάντικη σάλτσα, ντομάτα, ξερό κρεμμύδι και πάπρικα.

Ποτάκι;

Αν είσαι ζυθολάγνος τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Arch Beer House (Εθ. Αντιστάσεως 91) που εδώ και δεκαετίες ανεβάζει τα ντεσιμπέλ γιατί έτσι μας αρέσει, σερβίροντας πάμπολλες ετικέτες και taps από όλο τον κόσμο, χωρίς να ξεχνά τις εγχώριες μικροζυθοποιίες. Κάθε ξύλινος πάγκος/τραπέζι έχει ονοματιστεί και στιγματιστεί από κάποια διάσημη ροκ μπάντα που δαμάζει τα ηχεία του μαγαζιού, ενώ στην κουζίνα της ετοιμάζονται πεντανόστιμες γαλατικές ποικιλίες. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tipsy Fun Bar (@tipsy.fun.bar)

Αν είσαι ζυθολάγνος τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Arch Beer House (Εθ. Αντιστάσεως 91) που εδώ και δεκαετίες ανεβάζει τα ντεσιμπέλ γιατί έτσι μας αρέσει, σερβίροντας πάμπολλες ετικέτες και taps από όλο τον κόσμο, χωρίς να ξεχνά τις εγχώριες μικροζυθοποιίες. Κάθε ξύλινος πάγκος/τραπέζι έχει ονοματιστεί και στιγματιστεί από κάποια διάσημη ροκ μπάντα που δαμάζει τα ηχεία του μαγαζιού, ενώ στην κουζίνα της ετοιμάζονται πεντανόστιμες γαλατικές ποικιλίες. 

Κάτι να γλυκαθούμε έχει;

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Oh my cake (@ohmycake_gr)

Το Oh My Cake  Δελφών 33, τηλ.: 210-5712300 έχει έρθει στην περιστεριώτικη γειτονιά για να στείλει στον έβδομο ουρανό τα αδέρφια μας τους κεικολάγνους. Εδώ θα απολαύσεις αφράτα και μοσχομυριστά κέικ που δεν γίνεται παρά να τα ερωτευτείς, αλλά και να τα λιγουρευτείς με την πρώτη ματιά. Αν είσαι μέλος του in2life club (μάθε πως γίνεσαι μέλος εδώ θα έχεις και τα δωράκια σου μέσω του Oh My Cake που συμμετέχει στο In2life Club. 

Πού θα το ξενυχτήσουμε απόψε;

Ένα όνομα μια ιστορία στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης το Όλα Ελληνικά (Αγ. Παρασκευής 64, τηλ.: 694 626 9438) στο Μπουρνάζι τιμά ακόμη την έννοια του απενεχοποιημένου clubbing μέχρι ξημερώματος. Για αυτόν τον λόγο κάθε Σάββατο η κατάσταση στο Club του Μπουρναζίου θυμίζει σκηνικό Black Friday εκπτώσεων στην Αμερική.  Νοn stop ελληνικές επιτυχίες που ισορροπούν μεταξύ μερακλώματος, τσιφτετελιού αλλά και εγχώριου ρεγκετόν/ rnb άμα λάχει σε αναγκάζουν να εξαφανίσεις κάθε σφηνάκι που θα φτάσει στο stand σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v