Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για φαγητό σε Λούτσα και Βραυρώνα

Για ψάρι και για κρέας, σε όμορφες αυλίτσες και σε τραπεζάκια πάνω στην άμμο, βάζουμε πλώρη για Λούτσα και Βραυρώνα και τρώμε στα καλύτερα.

Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για φαγητό σε Λούτσα και Βραυρώνα

Ούτε μια ώρα μακριά από την Αθήνα, η ευρύτερη περιοχή της Λούτσας είναι η σωστή απάντηση στην ερώτηση «πού να πάμε για φαγητό με θέα θάλασσα, χωρίς να το πληρώσουμε ακριβά;». Κι αυτές είναι οι καλύτερες διευθύνσεις της, ό,τι και αν τραβά η όρεξή σου.

Η Χήρα
Στη Βραυρώνα, χάρτης εδώ 

Ένα από τα δύο πιο νησιώτικα σκηνικά της περιοχής (το άλλο είναι ο Ξυπόλητος, παρακάτω) η Χήρα απλώνει τραπεζάκια πάνω στην άμμο –όχι κοντά στην άμμο ή σε εξέδρες στερεωμένες στην άμμο, κανονικά στην άμμο, να θέλεις να βγάλεις τα παπούτσια σου για έξτρα αίσθηση διακοπών. Κάνε κράτηση (είναι απαραίτητη) για λίγο πριν ή λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, γιατί το σούρουπο κάνει το τοπίο ακόμα πιο μαγικό, και παράγγειλε ψιλό γαριδάκι, φρέσκα καλαμαράκια (πολύ δυνατό το τηγάνι τους, χωρίς ίχνος λαδίλας), χταποδάκι ξυδάτο και χειροποίητη τυροκαυτερή για να βουτάς τις τραγανές πατάτες τους. Πολύ δημοφιλής και η γαριδομακαρονάδα (στα 28€ για δύο άτομα) ενώ αν λαχταρήσεις μεγάλο φρέσκο ψάρι θα υπολογίσεις 50€ το κιλό την κουτσομούρα. Για θαλασσινά και μικρά ψαράκια, μαζί με το απαραίτητο ουζάκι, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 27-30€ το άτομο.

@in2life_gr Το νέ αγαπημένο μας σποτ για φαγητό στην Αττική έχει τραπεζάκια πάνω στη θάλασσα #βραυρωνα #χηρα #λουτσα #αρτεμιδα #θαλασσινα #τιτρωμε #ταβερνα #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #ταβερνακι #εστιατορια_αθηνα ♬ What Love Is - Zimmer90

Άρτεμις
Στη Βραυρώνα, χάρτης εδώ 

Μέχρι πρότινος μυστικό των ντόπιων που έχει αρχίσει τελευταία και διαρρέει, η Άρτεμις αγναντεύει την θάλασσα από την υπερυψωμένη αυλή που φιλοξενεί τα τραπέζια της, έχει όμως και έναν πανέμορφο εσωτερικό χώρο που απέχει παρασάγγας από την old school αισθητική των περισσότερων μαγαζιών στην περιοχή. Έχει ένα μενού μικρό αλλά θαυματουργό, εδώ άλλωστε θα έρθεις για άριστα ψημένο φρέσκο ψάρι, τα υπόλοιπα είναι κατά βάση συνοδευτικά. Σημείωσε, ωστόσο, στα sos την ταραμοσαλάτα, τον μαρινάτο γαύρο, τις πιπεριές Φλωρίνης, την καπνιστή ρεγγοσαλάτα και τα καλαμαράκια στο τηγάνι. Για τα μεγάλα φρέσκα ψάρια, που θα πετύχεις ανάλογα και την ψαριά της ημέρας, οι τιμές κυμαίνονται στα 49€ για την τσιπούρα, 52€ το κιλό το φαγκρί, 55€ η σφυρίδα. Μαζί με τα ουζάκια σας, ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 40€ το άτομο (στα 30€ αν αρκεστείς σε μεζεδάκια και θαλασσινά).

Χριστίνα
Μυκόνου 16, χάρτης εδώ 

Απολαμβάνει μοναδική θέα στην θάλασσα, κι ας βρίσκονται τα τραπέζια της στην απέναντι πλευρά του μικρού παραλιακού δρόμου. Σερβίρει ολόφρεσκο ψαράκι και θαλασσινά εδώ και δεκαετίες, από το 1987 συγκεκριμένα, και έχει φανατικό κοινό που την εμπιστεύεται τυφλά –και όχι άδικα. Εδώ θα δοκιμάσεις ένα ονειρεμένο ξυδάτο χταποδάκι, καλοτηγανισμένα καλαμαράκια και γαρίδες, σαρδελίτσες στη σχάρα, γαριδάκι συμιακό, μπακαλιάρο με σπιτική σκορδαλιά, και σούπερ μαριδάκι στο τηγάνι. Αναλόγως την ημέρα και την ψαριά, θα βρεις και μεγάλο φρέσκο ψάρι γύρω στα 50€ το κιλό. Χωρίς αυτό, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 27-30€ το άτομο, με ουζάκι.

Η Ταβέρνα του Θωμά
Στην παραλία της Λούτσας, χάρτης εδώ 

Ξακουστή και κοσμαγάπητη κρεατοταβέρνα επάνω στην παραλιακή περαντζάδα, σταθερή σύσταση των ντόπιων, έχει ενίοτε και ζωντανή μουσική (με μικρόφωνα). Εδώ θα δοκιμάσεις πολύ καλό κοντοσούβλι και κοκορέτσι, ενώ γκραν σουξέ έχουν και οι ποικιλίες του, με σπιτικά μπιφτέκια, μπριζολάκια, πανσέτες, λουκάνικα και δεν συμμαζεύεται. Εννοείται ότι παραγγέλνεις και μεμονωμένα αν προτιμάς, σπαλομπριζόλες, παϊδάκια, μπιφτέκια απλά ή γεμιστά με φέτα, παϊδάκια και πάει λέγοντας, όλα ψημένα στα κάρβουνα. Οι τιμές είναι πολύ καλές, στα 20-25€ το άτομο με κρασί θα βγει ο λογαριασμός.

Μπριζολάδικο
Στην παραλία της Λούτσας, χάρτης εδώ 

Κρεατοφαγίας συνέχεια, με μία ακόμα δημοφιλέστατη διεύθυνση επάνω στην παραλιακή περαντζάδα της Λούτσας, που ό,τι της λείπει σε διακόσμηση το αναπληρώνει σε μαστόρικο ψήσιμο στα κάρβουνα και στη σούβλα. Στα «οπωσδήποτε» εδώ σημείωσε το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι, τις γιγάντιες μπριζόλες και τα χειροποίητα μπιφτέκια, που είναι από τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει. Ειδική μνεία θα κάνουμε και στα ψητά λαχανικά, που συνήθως υστερούν στις κρεατοταβέρνες, αλλά εδώ όχι. Οι τιμές είναι κι εδώ εξαιρετικές για την ποιότητα, στα 20-25€ το άτομο θα κυμανθεί ο λογαριασμός με ωραίο κρασί.

Τα Δελφίνια
Αύρας 2, χάρτης εδώ 

Απλώνει τραπέζια σε μια γλυκύτατη, σκιερή αυλή απέναντι από το λιμανάκι της Λούτσας, και καίει καρδιές με τα θαλασσινά του, σε προτάσεις τόσο κλασικές όσο και ιδιαίτερες. Δοκίμασε, για παράδειγμα, τα καλαμαράκια και τις γαρίδες στο τηγάνι, το ξυδάτο χταποδάκι και τον μαρινάτο γαύρο, αλλά και τις γαρίδες τεμπούρα με φύλλο κανταΐφι και κινόα, το χταποδάκι μπουγιουρντί, το φαβέτο, που είναι ψητές γαρίδες με φάβα Σαντορίνης και σελινόριζα, τα μύδια με μουστάρδα και την πεσκανδρίτσα σαγανάκι. Για φρέσκο ψάρι, θα υπολογίσεις 50€ το κιλό την κουτσομούρα. Αν μείνεις στα μικρά και τα θαλασσινά, ο λογαριασμός με ουζάκι θα βγει γύρω στα 30-35€ το άτομο.

Ξυπόλητος
Στον Άγιο Νικόλαο, χάρτης εδώ 

Το δεύτερο πιο νησιώτικο σκηνικό που σου υποσχεθήκαμε στην αρχή του κειμένου, ο Ξυπόλητος μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις: Απλώνει τα τραπέζια του ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, σε ένα χαλικόστρωτο πλάτωμα που γίνεται ακόμα πιο γραφικό με το που ανάψουν τα κρεμαστά φωτάκια του. Εδώ θα δοκιμάσεις ωραία θαλασσινά μεζέδια, σαν την χειροποίητη ταραμοσαλάτα, τις καλοτηγανισμένες γαρίδες, τον μαρινάτο γαύρο, την καβουροσαλάτα, το ψητό καλαμάρι και το χταποδάκι στη σχάρα που είναι ένα λουκούμι. Τα μπαρμπούνια στο τηγάνι επίσης είναι στα «οπωσδήποτε» ενώ για μεγάλο φρέσκο ψάρι θα υπολογίσεις γύρω στα 55€ το κιλό. Λογαριασμός άνευ τέτοιου, στα 27-30€ το άτομο, με ουζάκι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v