Τα δωρεάν του Σεπτέμβρη

Θερινές κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες υπό το φως του έναστρου ουρανού και υπέροχες θεατρικές παραστάσεις μας περιμένουν στη δωρεάν ατζέντα του Σεπτέμβρη.

Τα δωρεάν του Σεπτέμβρη

Το καλοκαίρι ημερομηνιακά τουλάχιστον μας χαιρέτησε και το φθινόπωρο μπουκάρει στις ζωές μας με –τι πιο σύνηθες θα πει κανείς- πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή ανεβάζοντας τη διάθεσή μας και παρατείνοντας τις υπαίθριες εξόδους μας. Το ταμείον ωστόσο μετά τις διακοπές είναι μείον για αυτό και κάθε ενδιαφέρουσα δωρεάν καλλιτεχνική πρόταση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Ευτυχώς ο Σεπτέμβρης έχει αρκετές επιλογές για τους λάτρεις του θεάτρου, του σινεμά και των συναυλιών με δωρεάν είσοδο κι εμείς φτιάξαμε ήδη την ατζέντα μας.

Ο Ορφέας Περίδης στο Θέατρο Ρεματιάς

3 Σεπτεμβρίου

Ο Ορφέας Περίδης με ένα πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο, που φιλοξενεί επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις νέες του δημιουργίες αλλά και τις παλαιότερες του επιτυχίες καταφέρνει απ΄ τη μία να δημιουργεί το αγαπημένο εκείνο κλίμα που προσφέρει στους ακροατές την διασκέδαση μαζί με την ποιότητα, την μουσική τρυφερότητα μαζί με τον ενθουσιώδη δυναμισμό, περνώντας με δεξιοτεχνία από το έντεχνο στο λαϊκό τραγούδι, και από την μπαλάντα στην ροκ διάθεση.

Μαζί του επί σκηνής μια από τις πιο ανερχόμενες νέες φωνές του ελληνικού τραγουδιού η Σουσάνα Τρυφιάτη. Στην μουσική τους παράσταση, μπορούμε να απολαύσουμε ένα πλήθος από ηχοχρώματα και ρυθμούς, σαν φωτοβολίδα να "σκάνε" και να μεταφέρουν εκρηκτικά τις νύχτες μας από την Ανατολή ως την Δύση, έτσι όπως ανέκαθεν γνωρίζει να κάνει το καλό ελληνικό τραγούδι.

Η Αναστασία στο Κηποθέατρο Παπάγου

6 Σεπτεμβρίου

Η μοναδική Αναστασία αποτελεί το φαινόμενο της ελληνικής δισκογραφίας και μία από τις δημοφιλέστερες τραγουδίστριες της νέας γενιάς.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη του κόσμου με τις σαρωτικές διαμαντένιες και πλατινένιες επιτυχίες της. Μέχρι σήμερα, τα τραγούδια της συγκεντρώνουν δεκάδες εκατομμύρια streams και views.

Ο Δημήτρης Μπάσης στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσος Βεΐκου

7 Σεπτεμβρίου

Ο Δημήτρης Μπάσης φέτος το καλοκαίρι, παρουσιάζει μία μουσική παράσταση που τα έχει όλα: μεγάλες επιτυχίες από την προσωπική του δισκογραφία, τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, μοναδικές ερμηνείες, αληθινή ψυχαγωγία και νοσταλγία. Ο γνωστός τραγουδιστής θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ξεχωριστές επιλογές τόσο από τη μεγάλη καριέρα του όσο κι από τους αγαπημένους του συνθέτες.

Queen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

8 Σεπτεμβρίου

Στις 8 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, θα παρουσιάσουν στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ όλες τις μεγάλες επιτυχίες των Queen, ενός από τα πιο επιτυχημένα rock γκρουπ στην ιστορία. Τραγούδια που σημάδεψαν για πάντα τη rock μουσική, όπως τα "We will rock you", "We are the champions", "The show must go on", "Bohemian rhapsody", "I want to break free", "Another one bites the dust", "I want it all" και πολλές ακόμη επιτυχίες, θα αποδοθούν συμφωνικά, με απόλυτο σεβασμό στο πρωτότυπο μουσικό κείμενο, από τον συνθέτη Αχιλλέα Γουάστωρ. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε μουσική διεύθυνση Γιάννη Χατζηλοΐζου και διδασκαλία χορωδίας Μιχάλη Παπαπέτρου.

Ο Χρήστος Θηβαίος στο Θέατρο Άλσους Βεΐκου                 

11 Σεπτεμβρίου

Ο Χρήστος Θηβαίος σε παλιά και νέα τραγούδια του σε μια συναυλία που περιμέναμε καιρό. Μία διαδρομή ανάμεσα στην τραγουδοποιία και στις ερμηνείες του.

Μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς που τον συντροφεύουν, ακολουθεί την πρόκληση των τραγουδοποιών: "Προσπάθησε να εκφράσεις μία ιδέα σε 3 λεπτά". Παραστάσεις γεμάτες εκπλήξεις, ιστορίες και αφηγηματική μουσική. Ένας φοιτητής συνήθης ύποπτος, σπουδάζοντας τις μέρες αδέσποτες των καιρών μας στέκεται απέναντι στο κοινό προσφέροντας μια βραδιά που άπαντες θα θυμούνται για καιρό.

Πλούτος του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού

13 Σεπτεμβρίου

Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιεί το καλοκαίρι 2024 το πρόγραμμα "Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας". Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, η καινοτόμος αυτή δράση ανάδειξης των σωζόμενων αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας περιλαμβάνει περιοδεία της παράστασης Πλούτος του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Δημοσθένη Παπαμάρκου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, με έναν θίασο σημαντικών καλλιτεχνών της νέας γενιάς του ελληνικού θεάτρου.

Με φυσικό φως και ήχο, το τελευταίο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, ο Πλούτος, που κορυφώνει" κομψά" τον πειραματισμό του ποιητή με το κωμικό είδος, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού, μεταξύ άλλων 14 θεάτρων συνολικά.

Μια ευτυχής σύνδεση του σύγχρονου πολιτισμού με τα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτόχρονα μια πολύτιμη συνέργεια ανάμεσα σε φορείς πολιτισμού, που φέρνει τη δραματική τέχνη και κάποιους από τους φυσικούς της χώρους στο επίκεντρο της ζωής των τοπικών κοινοτήτων. Iκέτιδες του Αισχύλου στο Θέατρο Δεξαμενής Κορωπίου.

Προβολή της ταινίας Αγαπημένο μου Ημερολόγιο του Νάνι Μορέτι (1993) στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

13 Σεπτεμβρίου

Μια ακόμη θερινή προβολή του Park Your Cinema που αξίζει να βάλεις στη σινεφίλ ατζέντα σου. Ο Νάνι Μορέτι, ένας από τους πιο ιδιοσυγκρασιακούς ιταλούς δημιουργούς, μας ξεναγεί στο προσωπικό του ημερολόγιο. Μέσα από τρεις απολαυστικές ιστορίες-βινιέτες μοιράζεται το άγχος, τις νευρώσεις και τις φοβίες του (κάθε) δημιουργού, συνδέοντας τα προσωπικά του βιώματα με την κοινωνικό-πολιτική πραγματικότητα της Ιταλίας στις αρχές των 90s. Με οικειότητα, αυθορμητισμό και αμεσότητα καταγράφει την περιπλάνησή του στους δρόμους της Ρώμης στην πολυαγαπημένη του βέσπα, τη μάταιη προσπάθειά του να βρει καλλιτεχνικό καταφύγιο σε ένα άλλοτε απάνεμο νησί που πλέον βουλιάζει από τουρίστες, αλλά και την υπαρξιακή κρίση που βιώνει καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τη θνητότητα και την αναπόδραστη μοίρα του κάθε ανθρώπου.  

Ικέτιδες του Αισχύλου στο Θέατρο Δεξαμενής στο Κορωπί

16 Σεπτεμβρίου

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης-Καρόλου Κουν ανεβάζει τις Ικέτιδες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη: ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες.

Η παράσταση ενώνει λυτρωτικά τις φωνές των αρχαίων ηρωίδων με εκείνες των σημερινών, μέσα από έναν εντυπωσιακό Χορό δεκαπέντε νέων γυναικών, με προεξάρχουσες στο λόγο την Λένα Παπαληγούρα και την Λουκία Μιχαλοπούλου (στους ρόλους της Υπερμνήστρας και της Αμυμώνης αντίστοιχα).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v