Τα δωρεάν του Ιουλίου

Τσάμπα είναι και γυρίζουν υπέροχες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές κάτω από τα αστέρια για όλη την οικογένεια.

Τα δωρεάν του Ιουλίου

Εμβληματικές κινηματογραφικές ταινίες κάτω απόν έναστρο αθηναϊκό ουρανό, κεφάτες συναυλίες για όλη την οικογένεια στα αγαπημένα open air venues της πόλης και θεατρικές παραστάσεις που θα ενθουσιάσουν το κοινό, έχει ο δωρεάν μπαξές του Ιουλίου για να μην βαρεθείς καθόλου.

Κάπως έτσι γίνεται πιο υποφερτή και σίγουρα πιο διασκεδαστική η παραμονή μας στην πρωτεύουσα πριν την μεγάλη φυγή των διακοπών. Κράτα σημειώσεις λοιπόν για να διαλέξεις πού θα πρωτοπάς.

«Ποιος το ξέρει…» Αφιέρωμα στα 100 χρόνια του Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο Ρεματιάς

3 Ιουλίου

Μια ξεχωριστή συναυλία - αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024, την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από την "Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας", με τις μοναδικές ερμηνείες της Ελένης Πέτα, του Σπύρου Κλείσσα και της Δήμητρας Σταθοπούλου.

Ο Πασχάλης στο Άλσος Βεΐκου

3 Ιουλίου

Ο Πασχάλης σε ένα party γεμάτο επιτυχίες από τους OLYMPIANS και τις δεκαετίες 60′, 70′, 80′, 90’… μέχρι σήμερα, για να θυμούνται οι παλιοί και να χορεύουν παλιοί και νέοι μαζί. Αν θες να σιγοτραγουδήσεις και εσύ το «όταν πηγαίναμε μαζί στο σχολείο» παρέα με τον αγέραστο Πασχάλη πρέπει να είσαι εκεί. H συναυλία διεξάγεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 «Όμορφες νύχτες στην πόλη»

Ο Χρήστος Θηβαίος στην Πλατεία Φωκίωνος Νέγρη

4 Ιουλίου

Ο Χρήστος Θηβαίος σε παλιά και νέα τραγούδια του! Μία διαδρομή ανάμεσα στην τραγουδοποιία και στις ερμηνείες του. Μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς που τον συντροφεύουν, ακολουθεί την πρόκληση των τραγουδοποιών: "Προσπάθησε να εκφράσεις μία ιδέα σε 3 λεπτά".  Ένας φοιτητής συνήθης ύποπτος, σπουδάζοντας τις μέρες αδέσποτες των καιρών μας. Η συναυλία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα 2024".

Ζοdiac του Ντέιβιντ Φίντσερ στο Άλσος Πετραλώνων (εντός γηπέδου μπάσκετ)

5 Ιουλίου

Το Athens Open Air Film Festival προβάλλει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Zodiac» στην πλήρη του μορφή, όπως ακριβώς το είχε εξαρχής στο μυαλό του ο σκηνοθέτης, με έξι παραπάνω λεπτά από το cut που προβλήθηκε στις αίθουσες παγκοσμίως και με ολοκαίνουργια ψηφιακή επεξεργασία που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Φίντσερ. Eπομένως δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ένα από τα πλέον συγκλονιστικά αστυνομικά θρίλερ του 21ου αιώνα. H ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του 14ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ.

Οι Τσέντσι στο Θέατρο Ρεματιάς

10 Ιουλίου

Η παράσταση θέλει να φέρει αυτή τη σκληρή ιστορία του 1600, βουτηγμένη μέσα από τον ρομαντισμό του Σέλλεϋ σε ένα χρόνο τόσο προσωπικό, τόσο άμεσο, ώστε να μην έχει σημασία αν είναι τότε ή σήμερα, αλλά μόνο η βαθιά ψυχική εντύπωση που μας προκαλεί.

Το φιλύποπτο περιβάλλον διαρκώς παρόν, ωτακουστές, υπηρέτες, κινούμενοι τοίχοι, πλάσματα μεσαιωνικά, επιβιώνουν σε έναν υπερχρόνο. Η συγκινητική πορεία της Μπεατρίτσε από το σκοτάδι προς το φως μας παρασέρνει και μας κάνει να αναζητήσουμε μέσα μας το σε τι πιστεύουμε, σε τι θα μπορούσαμε να πιστεύουμε και το τι μένει. Η θεατρική παράσταση διεξάγεται στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024.

12 Πίθηκοι του Τέρι Γκίλιαμ (1995) στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

13 Ιουλίου

Διασκευάζοντας εκπληκτικά και επεκτείνοντας το αριστουργηματικό μικρού μήκους φιλμ «La Jetée», ο Τέρι Γκίλιαμ απαντά στην εγκεφαλικότητα του Κρις Μάρκερ με έναν συναισθηματικό χείμαρρο. Πίσω από τον μηδενισμό και έναν κόσμο που βυθίζεται ντετερμινιστικά στο χάος, κρύβεται μια ατρόμητα ρομαντική ταινία, καθώς ο ήρωας θα προτιμήσει τον θάνατο του ίδιου, των γύρω του και της ανθρωπότητας ολόκληρης προκειμένου να περάσει λίγο ακόμα χρόνο με την «αιώνια αγαπημένη» του. H ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του 14ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ.

Coco (2017) στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ (Park your Cinema Kids)

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες.

Με συνοδοιπόρο έναν γοητευτικό απατεώνα που ακούει στο όνομα Έκτωρ, ο Μιγκέλ στο Coco θα ζήσει ένα απίστευτο ταξίδι που θα φανερώσει την κρυφή ιστορία της οικογένειας του. Συγκίνηση και θαυμάσια μουσική σε μια ιστορία της Pixar για τη μνήμη, την οικογένεια και το τραγούδι.

Truman Show του Πίτερ Γουίαρ (1998) στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

14 Ιουλίου

Ο νεαρός και αφελής Τρούμαν, υπάλληλος μιας εταιρίας ζει ακριβώς όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι γύρω μας: ως προϊόν μιας γιγαντιαίας διαφήμισης. Η ζωή του, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα καθημερινό σίριαλ, τεράστιας ακροαματικότητας, που γυρίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο του κόσμου, ενώ ολόκληρο το περιβάλλον του αποτελείται από ηθοποιούς και κομπάρσους. Τι θα γίνει όταν ο Τρούμαν αντιληφθεί την αλήθεια; Ο Τζιμ Κάρει σε μια αριστουργηματική ερμηνεία, απογειώνει το υπέροχο φιλμ του Πίτερ Γουίαρ που παραμένει συγκλονιστική 26 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της. H ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του 14ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ.

MOb στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260

13, 14 και 15 Ιουλίου

Η μουσική των MOb περιγράφεται ως σταυροδρόμι μεταξύ electronic melodious jazz, kraut, filmic και exploratory post punk. Synthesizers, effects, loops, drones και τονικές αποκλίσεις μοιράζονται τον πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία του απαράμιλλου ηχητικού τοπίου του τρίο. Οι συνθέσεις του γκρουπ βασίζονται, κυρίως, σε ανοιχτές φόρμες, χρησιμοποιώντας τόσο τονικό όσο και μη τονικό γραμμικό υλικό, ενώ ο αυτοσχεδιασμός τείνει να ισορροπεί μεταξύ της παραγωγής μελωδικού υλικού και της δημιουργίας πολύπλευρων ηχητικών ατμοσφαιρών. Οι συναυλίες θα προβληθούν στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου.

Απατεώνες και Τζέντλεμεν (1988) του Φρανκ Οζ στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ (Park your Cinema)

19 Ιουλίου

Φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το ΚΠΙΣΝ μας πάνε διακοπές, στην πιο όμορφη παραλία που βουτήξαμε ποτέ: αυτή της μεγάλης οθόνης.

Ο Στιβ Μάρτιν και ο Μάικλ Κέιν παραδίδουν εκπληκτικές ερμηνείες σε μια ξεκαρδιστική ταινία που αρνείται πεισματικά να στρογγυλέψει τις γωνίες των -όχι και τόσο γοητευτικών- χαρακτήρων της. Μια πνευματώδης, πρωτότυπη και ντελιριακή κωμωδία, όπου δύο κολοσσιαίοι ηθοποιοί συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο για το ποιος θα μας κλέψει την καρδιά.

Datfunkband feat. Alexandra Sieti στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260

25 Ιουλίου

Οι Datfunkband περιπλανιoύνται με μαεστρία ανάμεσα σε funk, blues και jazz επιρροές δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο ήχο. Στο πάρτι στην Πλατεία για τη λήξη του προγράμματος της Πειραιώς 260, ο Αστέριος Παπασταματάκης στο hammond organ και ο Μιχάλης Καπηλίδης στα ντραμς ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Δημήτρη Σχίζα στην κιθάρα, τον Βασίλη Ξενόπουλο στο σαξόφωνο και την Αλεξάνδρα Σιετή στο τραγούδι, αναμειγνύοντας την αισθησιακή ενέργεια της funk με τη διαχρονική ποιότητα της jazz. H συναυλία θα προβληθεί στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v