Οι ωραιότερες παραλίες στα πέριξ της Πρέβεζας

Βαθυγάλαζα, Ιόνια νερά, απέραντες χρυσαφένιες αμμουδιές, και όλα αυτά σε απόσταση τρεισήμιση ωρών από την Αθήνα. Να σου συστήσουμε τις παραλίες της Πρέβεζας.

Οι ωραιότερες παραλίες στα πέριξ της Πρέβεζας

Για την Πρέβεζα και το πόσο πολύ την αγαπάμε σου τα έχουμε ξαναπεί. Οι παραλίες της είναι λόγος βασικός, και αν θέλεις να το αναλύσουμε λίγο παραπάνω, χαρά μας.

Το Μονολίθι
Στον χάρτη εδώ 

Δέκα μόλις χιλιόμετρα από την Πρέβεζα, θα βρεις την ακαταμάχητη απεραντοσύνη μιας παραλίας που απλώνεται σε χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων. Και τι παραλία: Από τη μία τα βαθυγάλαζα νερά του Ιονίου, κρυστάλλινα τόσο σε διαύγεια όσο και σε θερμοκρασία, από την άλλη ένα καταπράσινο ηπειρώτικο δάσος, και στη μέση χρυσαφένια αμμουδιά, με κάποια οργανωμένα τμήματα και άφθονο ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να απλώσεις ψάθες και πετσέτες στην άμμο.

Το Αλωνάκι
Στον χάρτη εδώ 

Ένας κλειστός, πανέμορφος κολπίσκος, με εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς να τον αγκαλιάζουν, και απίθανα, γαλαζοπράσινα νερά που δεν βαθαίνουν απότομα, πράγμα που σημαίνει πως είναι ιδανικά και για οικογένειες με πιτσιρίκια. Η παραλία είναι αμμουδερή, με χοντρή χρυσαφένια άμμο, και οργανωμένη σε ένα τμήμα της, έχει όμως και χώρο ελεύθερο για όσους δεν συμπαθούν τις ξαπλωστρομπρέλες. Απολαμβάνει θέα σε ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα, για το οποίο αξίζει να μείνεις ως αργά.

Η Κυανή Ακτή
Στον χάρτη εδώ 


Φωτό: Visit Preveza

Η κοντινότερη παραλία στην Πρέβεζα, βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στην πόλη (για τα αθηναϊκά μας δεδομένα –αν ρωτήσεις τους ντόπιους θα σου πουν ότι απλά είναι κοντά) έχει όμως πεντακάθαρα, ρηχά νερά και ωραία αμμουδιά. Την αγαπούν πολύ οι οικογένειες με πιτσιρίκια και όσοι βαριούνται να οδηγούν για να κάνουν μια γρήγορη βουτιά. Είναι οργανωμένη σε ένα τμήμα της, έχει όμως και δέντρα αν προτιμάς τη σκιά σου φυσική και την πετσέτα σου στην άμμο.

Ο Μύτικας
Στον χάρτη εδώ 

Παραλία ιδανική για όσους προτιμούν το βοτσαλάκι από την άμμο και τα βαθιά νερά, να μην χρειάζεται να περπατάνε δεκάδες μέτρα ώσπου να βουτήξουν. Απέχει από την Πρέβεζα 7 χιλιόμετρα, έχει νερά κρυστάλλινα και κορνίζα το υπέροχο Παραλιακό Δάσος της Πρέβεζας, που ξεκινά από εδώ και απλώνεται σε ολόκληρα χιλιόμετρα προς τον βορρά, αγκαλιάζοντας και το προαναφερθέν Μονολίθι. Η παραλία είναι οργανωμένη σε κάποια σημεία με ξαπλώστρες και ήσυχα beach bar, ενώ βρίσκεται και πολύ κοντά στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, που αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη πριν ή μετά τις βουτιές σου. 

Τα Αρτολίθια
Στον χάρτη εδώ 


Φωτό: Visit Preveza

Βότσαλου συνέχεια, με αυτή την υπέροχη, απολύτως ανοργάνωτη παραλία που απέχει περί τα 25 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα, και είναι το απόλυτο ροβινσωνικό σκηνικό. Τα βράχια που ξεπροβάλλουν μέσα από τα διάφανα, τιρκουάζ νερά της κάνουν ακόμα πιο καρτποσταλικό το τοπίο, ειδικά εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα που φαίνεται από εδώ κινηματογραφικό. Θυμήσου να φέρεις ομπρέλα και προμήθειες για να μείνεις ως αργά, η οργάνωση είπαμε λάμπει διά της απουσίας της.

Ο Βράχος (και η Λούτσα)
Στον χάρτη εδώ 

Συχνά αναφέρονται ξεχωριστά, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία τεράστια, ενιαία αμμουδερή παραλία που αλλάζει όνομα από τη μια της άκρη στην άλλη. Τα νερά είναι διάφανα γαλαζοπράσινα, βαθαίνουν κάπως απότομα, οπότε το νου σας οι έχοντες πιτσιρίκια. Κάποια τμήματα της παραλίας είναι οργανωμένα, με ξαπλώστρες και beach bars, αλλά υπάρχει και πολύς ελεύθερος χώρος να απλώσεις τις πετσέτες και τα κουβαδάκια σου αν προτιμάς. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v