Tα πιο ωραία και δροσερά γλυκά στο κέντρο

Τιραμισού ή μιλφέιγ; Σοκολατόπιτες ή γαλακτομπούρεκα; Στα πιο αγαπημένα μας ζαχαροπλαστεία όλοι οι καλοί κι όλα τα κολασμένα γλυκά χωράνε.

Tα πιο ωραία και δροσερά γλυκά στο κέντρο

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που κάθε καλοκαίρι μετρούν μπάνια, οι άλλοι που μετρούν παγωτά κι εμείς που ανήκουμε στην Τρίτη και μετράμε τα παραπάνω μαζί με υπέροχα δροσερά γλυκά γιατί η δίαιτα μπορεί να περιμένει από Σεπτέμβρη. Για αυτόν τον λόγο κάνουμε τα κουμάντα μας και βολτάρουμε σε υπέροχα ζαχαροπλαστεία στην πρωτεύουσα δοκιμάζοντας και πάλι τα φημισμένα γλυκά τους, που δίνουν τη δική τους ξεχωριστή γεύση και στο φετινό καλοκαίρι μας.

To μιλφέιγ της Δέσποινας

Δες τις διευθύνσεις εδώ

Η Δέσποινα φτιάχνει κάποια από τα καλύτερα μιλφέιγ της πόλης κι αρκεί μια κουταλιά και μόνο για να ορκιστείς αιώνια πίστη σε δαύτα. Εδώ το ολόφρεσκο, τραγανό φύλλο και η πλούσια κρέμα κάνουν σίγουρα τη διάφορα. Κυκλοφορεί, δε, σε τρεις ευφάνταστες εκδοχές, πέραν του κλασικού με κρέμα ζαχαροπλαστικής: Σοκολάτα, Τζιαντούγια (σοκολάτα με πάστα φουντουκιού) και φρούτα εποχής. Μπορείς επιπλέον να διαλέξεις αν θα γαρνίρεις το καθένα από αυτά με αμύγδαλο ή όχι. Όλα διατίθενται, εκτός από ατομικά κομμάτια, και σε τούρτες, ενώ έρχονται επίσης στο σπίτι μέσω του efood.

To μπανόφι της Θεωρίας του House

Πλατεία Δαβάκη 1, Αιγάλεω τηλ: 21 0531 2134

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Theoria Tou House (@theoria_tou_house)


Αρχικά σηκωνόμαστε όρθιοι και χειροκροτούμε τον εμπνευστή του ονόματος κι έπειτα αφού καθίσουμε παραγγέλνουμε κάποια από τα κολασμένα γλυκάκια του όπως το μιλφέιγ με κρέμα πατισερί, πραλίνα φυστίκι καραμελωμένη σφολιάτα και σαντιγί μασκαρπόνε, το κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα και βανίλια Μαδαγασκάρης, την Πάβλοβα, το λιμπιστικό Μπανόφι και τις γλυκιές τάρτες ημέρας. Αν το επισκεφτείς για τις πρωινές σου αλμυρές λιγούρες, σημείωσε πως σερβίρει και εξαιρετικό brunch δίνοντάς μας ακόμα έναν λόγο για να κατηφορίσουμε προς Αιγάλεω μεριά.

Το τσιζκέικ νουτέλα στην Κoukouvaya

Σκουζέ 1, Μοναστηράκι, τηλ.:2103318700

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Koukouvaya_Athens (@koukouvaya_athens)


Το χανιώτικο γλυκοπωλείο της καρδιάς μας έριξε ευτυχώς άγκυρα και στην Αθήνα κι έκτοτε πού μας χάνεις πού μας βρίσκεις, μπροστά στις βιτρίνες του ξελιγωνόμαστε. Από τις αδιαφιλονίκητες σπεσιαλιτέ του καταλόγου, το τσιζκέικ σκαρφαλώνει με άνεση στην κορυφή των προτιμήσεων του πιστού κοινού του.

Το σερβίρουν σε διάφορους συνδυασμούς- αγαπημένος μας, αυτός με νουτέλα, τριμμένo μαύρο μπισκότο και μαρμελάδα φράουλα, κι αν σου τρέξει το σαλάκι, μην ντραπείς μιας και είσαι κι εσύ ένα περήφανο sweet lover τέκνο σαν κι εμάς.

To προφιτερόλ του Ανδριά

Λ.Καποδιστριου 92, Φιλοθέη, τηλ:2102755793

Από το 1972 όταν και πρωτοάνοιξε ο Ανδριάς έμαθε στην πρωτεύουσα τί πάει να πει προφιτερόλ και μέχρι σήμερα 52 χρόνια αργότερα παραμένει στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα της πόλης. Τα αγνά και ποιοτικά υλικά κι η μαστοριά στην προετοιμασία του έκαναν το προφιτερόλ του Ανδριά ένα από τα πιο φημισμένα της Αττικής κι άξια πλέον η φήμη του ξεπερνά το όνομά του. Μπορείς να το απολαύσεις σε ατομική μερίδα αλλά και σε τούρτα -6-8 νοματαίοι θα χορτάσετε άνετα- ενώ τώρα που καλοκαιριάζει επιβάλλεται να δοκιμάσεις και την παγωτένια εκδοχή του που θα σε κάνεις να γλείφεις τα παγωμένα δάχτυλά σου.

Η σοκολατόπιτα του BonAppetit

Αριστείδου 32, Καλλιθέα, τηλ.: 21 0957 1693

Aν είσαι Καλλιθεώτης τότε είναι βέβαιο πως γνωρίζεις το γλυκό μυστικό της πόλης που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές με τη σοκολατόπιτά του. Ένα ζαχαροπλαστείο με καλτ 90s διακόσμηση που αποτελεί πλέον μύθο της περιοχής και δικαίως περηφανεύεται ότι φτιάχνει αμέτρητα πήλινα ταψάκια με μια φανταστικοκαταπληκτική σοκολατόπιτα. Εδώ δεν παίζουν τσιγκουνιές στη σοκολάτα που περιχύνεται μαεστρικά λούζοντας την βάση της πίτας κι έχει μια μυρωδιά βγαλμένη κατευθείαν από το εργοστάσιο σοκολάτας.

To εκμέκ παγωτό της Χαράς

Πατησίων 339, Κάτω Πατήσια, τηλ.: 210 2287266


Ζαχαροπλαστείο θρύλος των Αθηνών η Χαρά έχει δύο μεγάλα καμάρια στις προθήκες της τα οποία και προσκυνούν όλοι οι sweet lovers της πρωτεύουσας. Από τη μία το εκμέκ παγωτό που φέρνει μνήμες από την Πόλη στο πιάτο σου σε κάθε σχεδόν μπουκιά, κι από την άλλη το παγωτό Σικάγο που σφράγισε τις γλυκές αναμνήσεις των 70s, 80s και 90s κι ακόμη αντιστέκεται. Το εκμέκ παγωτό έχει βάση εκμέκ με κρέμα μαστίχας και για γαρνίρισμα σαντιγί και φυστίκι τριμμένο δίνοντάς του μια συγκλονιστική γεύση που σου μένει αξέχαστη.

Maxim

Τσακίρογλου 23, Πλατεία Βασ. Γεωργίου Β΄, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 2109324603

https://www.facebook.com/watch/maximedesmata.gr/?ref=embed_video

Πολίτικο οικογενειακό ζαχαροπλαστείο που υποδέχτηκε του πελάτες του για πρώτη φορά το 1983 στη Νέα Σμύρνη το Maxim είναι υπεύθυνο για αμέτρητες στιγμές απόλαυσης σε όσους συρρέουν στα μέρη του. Εδώ, πέρα από το τσουρέκι που έχει την τιμητική του, θα δοκιμάσεις ένα από τα κορυφαία καζάν ντιπί της πόλης, ολόφρεσκο με τις μυρωδιές από τις ολόφρεσκες πρώτες ύλες να σου ερεθίζουν όμορφα τη μύτη και κάθε μπουκιά να σε φέρνει ακόμη πιο κοντά στον γλυκοπαράδεισο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v