Πού θα βρεις τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού;

Ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε την τάξη και θα βγάλουμε το καπέλο σε όσους φτιάχνουν με μεράκι τα πιο λαχταριστά γλυκά του κουταλιού της πρωτεύουσας.

Πού θα βρεις τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού;

Αν είσαι από αυτούς τους μερακλήδες που προτιμούν να τρώνε το γλυκό παραδοσιακά με το κουτάλι, τότε στο άκουσμα των λέξεων όπως νεραντζάκι, συκαλάκι, βύσσινο και πάει λέγοντας σηκώνεις τα αυτιά σαν εκπαιδευμένος σκύλος και προσπαθήσεις να συγκρατήσεις τους σιελογόνους αδένες σου ώστε να μην σαλιώσεις τα πάντα εμπρός σου. Εμείς αποφασίσαμε να σταθούμε δίπλα σου στην αναζήτηση των καλύτερων γλυκών του κουταλιού της πιάτσας και να μοιραστούμε μαζί σου τις κατάλληλες διευθύνσεις για να γλείφεις τα δακτυλάκια σου.

Ήδιστον

Αλ. Ζαΐμη 10 ,Νέα Φιλαδέλφεια 14342, τηλ.:  210 25 33 698

Το Ήδιστον προσφέρει προϊόντα χωρίς συντηρητικά και χρωστικές κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά, με λίγες θερμίδες για ανθρώπους που ενδιαφέρονται για υγιεινή διατροφή αλλά και για εκείνους τους μερακλήδες – λάτρεις των παραδοσιακών γλυκών εδεσμάτων. Κάπως έτσι λοιπόν ψάχνει σε όλη την Ελλάδα τους παραγωγούς που θα του δώσουν έμπνευση. Στα ράφια του θα βρεις εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού δίχως συντηρητικά ή πρόσθετα με ισορροπημένες και ντελικάτες γεύσεις, από τα οποία ξεχωρίζουμε σίγουρα το γλυκό κυδώνι, το περγαμόντο και το βύσσινο.

Ριζόπουλος

Στρέϊτ 1, τηλ.:210 3218428

Από το 1901 όταν και πρωτοάνοιξε τις πύλες του ο Ριζόπουλος έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για όσους αναζητούν ένα μέρος για φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ και διαλεχτά γλυκά του κουταλιού να πάνε κάτω τα φαρμάκια που μας κερνά η ζωή. Με πάρα πολλές γευστικές επιλογές από καρπούς και φρούτα, τα γλυκά του κουταλιού έχουν μια ποικιλία που καλύπτει όλες τις προτιμήσεις. Στο καφεκοπτείο Ριζόπουλος θα βρεις γλυκό βύσσινο, κεράσι, περγαμόντο, νεράντζι, σταφύλι και πολλές άλλες γεύσεις με εγγύηση ποιότητας.

Καφεκοπτεία Λουμίδη

Το δίκτυο καταστημάτων θα το βρεις εδώ

Όταν ακούς Λουμίδη ασυναίσθητα το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι φυσικά ο καφές. Παρόλα αυτά από το 1920 όταν και άνοιξε το πρώτο κατάστημα Λουμίδης οι θαμώνες του είχαν την τύχη να δοκιμάζουν κάποια από τα εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού που έβλεπες να στρμώχνονται λαχταριστά σε αυτοσχέδια βαζάκια. Τα χρόνια πέρασαν και παρότι οι συσκευασίες άλλαξαν, η γεύση παρέμεινε ίδια κι απαράλλακτη για αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθείς στα μέρη του Λουμίδη, εκτός από καφέ, στόκαρε και γλυκό του κουταλιού κυδώνι και βύσσινο.

1001 Γεύσεις

Πανεπιστημίου 64, Αθήνα, τηλ.:21 0380 5506

Σε ένα μικρό στο μάτι μα μεγάλο στις γεύσεις μαγαζάκι στην Πανεπιστημίου θα βρεις καμιά χιλιάδες από δαύτες. Ανάμεσα τους στα στοιβαγμένα με καλούδια ράφια του θα βρεις κι εξαιρετικές επιλογές σε γλυκά του κουταλιού που χρήζουν άμεσης δοκιμής. Μπόλικες οι επιλογές για να γλυκαθεί κι ο κάθε πικραμένος όμως εμείς ξεχωρίζουμε το κάστανο και το μελιτζανάκι. 

Κωνσταντινίδης

Δίκτυο καταστημάτων εδώ 

Ο Κωνσταντινίδης είναι ένας γλυκοναός ο οποίος ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχει μπόλικα παραρτήματα για να μπορούν να τον βρίσκουν παντού οι πιστοί του sweet lovers. Ανάμεσα στα γνωστά και πολυπαινεμένα καλούδια του, καλό θα ήταν να ξέρεις πως υπάρχουν κι υπέροχα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού σε έξι μοναδικές γεύσεις και αρώματα όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά. Περγαμόντο , σύκο , βύσσινο , κεράσι , κυδώνι  και σταφύλι βάζουν δύσκολα στον ουρανίσκο σου για το ποιο θα γίνει το πιο αγαπημένο του.

Κτήμα Καλαντζή

Παλαμηδίου 3, 16342 Ηλιούπολη, Αθήνα, Ελλάδα

Aς ξεκινήσουμε με τα βασικά. Δεν υπάρχει ποιότητα που να μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του χειροποίητου κι αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία ασπάζονται η Ρούλα και η Χριστίνα Βασιλοπούλου που ξεκίνησαν μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση χρησιμοποιώντας παραδοσιακά γεωργικά προϊόντα που καλλιεργούνται στο δικό μας κτήμα στη Μονεμβασιά Λακωνίας το 2015. Πλέον μπορούμε να βρίσκουμε τα εκλεκτά καλούδια τους και στην Ηλιούπολη, με το κουμ κουάτ, το καρπούζι, το τριαντάφυλλο και το νεράντζι με τριμμένο αμύγδαλο να ξεχωρίζουν από την πραμάτεια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v