Βγαίνουμε για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα σε Κυψέλη και Εξάρχεια

Γυρνοβολάμε σε Κυψέλη και Εξάρχεια και πιάνουμε τραπέζι σε πέντε μπαρ που συνδυάζουν άψογα το κόνσεπτ φαγητό και κοκτέιλ.

Βγαίνουμε για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα σε Κυψέλη και Εξάρχεια

Μια ανάσα από Μουσεία, σε στενάκια και χιπ δρόμους, οι βόλτες μας σε Κυψέλη και Εξάρχεια μας φέρνουν στο κατώφλι μαγαζιών που ξέρουν να μαγειρεύουν, αλλά και να φτιάχνουν ωραία κοκτέιλ.

Αν το πίνειν από μόνο του δεν σε καλύπτει, και θες να τσιμπολογήσεις προσεγμένες γεύσεις τότε εδώ είσαι. Έλα μαζί μας και θα σου πούμε τι και πώς και γιατί.

Φrìdda Γκρίκ Μπιστρό

Κρίσσης 50, Κυψέλη, 210 8614562


Κρυμμένο διαμαντάκι στην Άνω Κυψέλη, η Φrìdda επαναπροσδιορίζει τον όρο «μπιστρό» με ελληνική προσέγγιση, ξεκινώντας από νωρίς το πρωί με καφέδες και μπραντς, για να συνεχίσει με νόστιμα και δημιουργικά πιάτα που συνοδεύουν τα κρασιά ή τα κοκτέιλ με βάση ελληνικά αποστάγματα. Με τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς σε διάφορα μέρη της χώρας, δημιουργεί πιάτα όπως σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, χόρτα εποχής, σταφύλι, cranberries, φυστίκι Αιγίνης και dressing μοσχολέμονου, ελληνική «καρμπονάρα» με σύγκλινο και πεκορίνο Αμφιλοχίας και ριζότο με άγρια μανιτάρια και Βολάκι Άνδρου. Στα των κοκτέιλ, δοκίμασε το αρωματικό Tsipouro Apple Martini, με τσίπουρο, λεμόνι, σιρόπι εσπεριδοειδών, λικέρ μήλο ή ένα Negroni a la Greca με Gin Votanikon, Campari, Vermouth Rosso και Otto’s Athens Vermouth. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί ή κοκτέιλ, ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο.

Έπρεπε

Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη, τηλ: 21 0864 4910

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Έπρεπε (@eprepe_bar)


Χαλαρό, χίπστερ και πάντα γεμάτο, το μπαρ που όλοι θεωρούν πως έπρεπε να ανοίξει στην Κυψέλη, κλείνει δύο χρόνια και συνεχίζει ακάθεκτο να σερβίρει κλασικά αλλά πειραγμένα κοκτέιλ και μοντέρνους μεζέδες που ταιριάζουν στην bar food φιλοσοφία του. Στον κατάλογο του φαγητού θα βρεις πιάτα που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και τα κέφια του σεφ, όπως κολοκύθα ψητή με μυζήθρα, γκρεμολάτα κολοκυθόσπορου, καυκαλήθρες και προζυμένιο ψωμί, λαυράκι στο λεμόνι με ζελέ λάιμ και αλμύρα, χούμους με τηγανιτές μελιτζάντες και μαρινάτες πιπεριές, δυόσμο και ζάαταρ, καπνιστά μύδια με κολοκυθάκι, τσίλι και ταραμά και αγκινάρες τουρσί, με γκράνα παντάνο, βασιλικό και ροζ πιπέρι. Στα των κοκτέιλ, ο κατάλογος περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές όπως η πειραγμένη Μαργαρίτα με falernum και curacao και ένα καπνιστό Dry Martini. Λογαριασμός για τσιμπολόγημα και κοκτέιλ, στα 20€ το άτομο.

Ρίνι

Ρεθύμνου 8, Εξάρχεια τηλ.: 2108836781


Το Ρίνι, «δίπλα στο μουσείο» όπως λέει και ο υπότιτλός του (το Αρχαιολογικό εννοεί), μετράει λίγους μήνες (επιτυχημένης θα λέγαμε) ζωής και απλώνει τραπεζάκια στον παρακείμενο πεζόδρομο για να απολαύσεις εκλεκτό πρωινό, αλλά και δείπνο με προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Σημείωσε να δοκιμάσεις φάβα με Αφκό Λήμνου καπνιστό σκουμπρί, κρεμμύδι, κάπαρη ελαιόλαδο και με προζυμένιο ψωμί ραγού με κιμά κόκορα και ζυμαρικά Conchiglioni Rigati με γραβιέρα Σύρου, χυλοπιτάκι φρέσκες γαρίδες, ζωμό γαρίδας και τοματίνια κομφί και ρεβιθάδα με κύμινο, ταχίνι και καλαμάρι σωτέ. Τα κλασικά κοκτέιλ του καταλόγου είναι άριστα εκτελεσμένα, ενώ η μπάρα βγάζει και ωραιότατα spritz, όπως αυτό με Fraise des bois liqueur, Peach liqueur, Asti Martini και raspberry soda. Λογαριασμός για φαγητό συνοδεία κοκτέιλ στα 25€ το άτομο, περίπου.

Στέπα

Ασκληπιού 61, Εξάρχεια, τηλ: 2103625552

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΣΤΕΠΑ (@stepa_athens)


Νέο all day bar στην ανεβασμένη Ασκληπιού στα Εξάρχεια, η Στέπα κάνει χαμό στην περιοχή, και δικαίως. Ανοίγει από νωρίς το πρωί, για εκλεκτό brunch σε πρωτότυπους συνδυασμούς και προσεγμένους καφέδες, ενώ όσο η μέρα προχωρά, στον κατάλογο μπαίνουν ενδιαφέρουσες επιλογές bar food όπως smash burgers, σεβίτσε λαυράκι, ριγκατόνι με ραγού, σουβλάκια προβατίνας και ζουμερά κεφτεδάκια πάνω σε τραγανή πιτούλα. Σημειωτέον, ο κατάλογος περιλαμβάνει και αρκετές vegan/vegetarian επιλογές ως εναλλακτικές για κάθε «κανονικό» πιάτο. Το βραδάκι, η άνετη μπάρα παίζει παιχνίδι με signature cocktails (δοκίμασε οπωσδήποτε το βελούδινο Zombie της Στέπας με μείγμα ρουμιών, βούτυρο και μέλι) και κάθε λογής spirits, ενώ οι μουσικές αγαπούν τους indie και εν γένει εναλλακτικούς ρυθμούς. Για πληθωρικό τσιμπολόγημα, συνοδεία κοκτέιλ, υπολόγισε περί τα 20-25€ το άτομο.

Walk In

Μαυρομιχάλη 56, Εξάρχεια, τηλ: 21 0364 2121


Ο νέος urban χώρος της ομάδας πίσω από το Line, συνεχίζει την επιτυχημένη συνταγή του all day πίνειν και τρώγειν που μας πρωτοσύστησε το μαγαζί των Πετραλώνων. Το Walk In έχει επίσης industrial πινελιές, και σερβίρει ποιοτικό καφέ από το πρωί, μαζί με ένα ποιοτικό κατάλογο για μπραντς για να πάει καλά η μέρα. Παραμένει ανοικτό μέχρι αργά το βράδυ, όταν οι καφέδες δίνουν τη θέση τους σε καλοφτιαγμένα signature κοκτέιλ και η κουζίνα βγάζει ενδιαφέροντα σε σύλληψη πιάτα, όπως καλαμάρι με φινόκιο, ρέβα, πίκλα κρεμμύδι και φιστίκι Αιγίνης, παλαμίδα με ταραμά και αρακά και τηγανιτές πίκλες μπάμιας με vegan mayo μαύρου σκόρδου και πούδρα από παξιμάδι χαρουπιού. Δοκίμασε ως συνοδεία ένα Gin Fizz με ροδάκινο και καρύδα ή ένα Penicillon με κονιάκ, κομπούτσα, μαύρο ανανά και τζίντζερ. Έχουν και κρασιά on tap, από φρούτα εκτός των σταφυλιών. Λογαριασμός για φαγητό με κοκτέιλ, στα 25-30€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v