Φύγαμε για μεζεδότσαρκα στο Χαϊδάρι

Το κυνήγι του καλού μεζέ μας έφερε αυτή τη φορά στο Χαϊδάρι και στο τέλος ψαροφάγοι και κρεατοφάγοι φύγαμε μονιασμένοι και χορτασμένοι.

Φύγαμε για μεζεδότσαρκα στο Χαϊδάρι

Τα δυτικά προάστια και δη το Χαϊδάρι κρατά ψηλά τη σημαία των φημισμένων μεζεδοπωλείων του αναγκάζοντας κόσμο και κοσμάκη να δίνει ραντεβού για τσιμπούσια κι ότι άλλο νόστιμο ήθελε προκύψει στα μέρη του. Εμείς όπως συνηθίζουμε ιχνηλατήσαμε την περιοχή δημιουργώντας μια απαραίτητη λίστα αν θες κι εσύ να ασπαστείς τον μεζεδοϊσμό στις γειτονιές του. Μην αργείς μονάχα γιατί τα πρώτα έχουν ήδη ξεκινήσει κι έρχονται.

Λεμονάκι Μυρωδάτο

Στρ. Καραϊσκάκη 35, τηλ.:21 0532 2122

Το Λεμονάκι Μυρωδάτο στο Χαϊδάρι σε περιμένει στον πανέμορφο λεμονόκηπό του, με τις πολύχρωμες καρέκλες για ξέγνοιαστες δίχως άγχος βραδιές, αλλά και μουσικά γλέντια από αυτά που πολύ συχνά στήνονται στην αυλή του. Το σκηνικό ιδανικό για παρεΐστικα τσιμπούσια αφού η κουζίνα του κερνά πεντανόστιμες λιχουδιές. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις φέτα σε κανταΐφι, αγειορίτικη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, χαλούμι σχάρας τυλιχτό σε μπέικον, τηγανιά μοσχαρίσιο συκώτι, λουκουμάδες τυριών, σκιουφιχτά Κρήτης, γιουβέτσι με κοκκινιστούς κεφτέδες και χοιρινό σιδηρόδρομο στη σχάρα. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Ο Σπάρος

Καραϊσκάκη 5, τηλ.: 21 1182 8914

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ο σπάρος (@o_sparos_)


Δεν ξέρουμε αν τα έμαθες τα νέα αλλά ο Σπάρος την παράτησε την κυρία καβουρίνα μονάχη στη Ραφήνα κι αράζει πλέον στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι, γιατί μας είχαν λείψει οι θαλασσινές οι γεύσεις στα δυτικά είναι η αλήθεια. Μην τυχόν φύγεις πριν φας πλοκάμι ξiδάτο, θράψαλο γεμιστό, καλαμάρι σωτέ με πέστο και φάβα, λιγκουίνι με καπνιστό χέλι και αυγοτάραχο, καραβίδα ψίχα τηγανιτή, ριζότο σουπιάς με μελάνι, ριζότο θαλασσινών με σαφράν, κριθαρότο καραβίδας και τη μερακλήδικη σπαρομακαρονάδα που επιβάλλεται να δοκιμάσεις. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ το άτομο συνοδεία ουζακίων.

Δύο και Νακαίοι

Στρ. Καραϊσκάκη 13, τηλ.: 21 0532 0870

Ο πεζόδρομος της Καραϊσκάκη όπως ίσως μάλλον ήδη έχεις καταλάβει είναι από τους πλέον μοσχοβολιστούς των δυτικών προαστίων. Εκεί απλώνει τα τραπεζάκια του το Δύο και Νακαίοι ετοιμάζοντας ολημερίς κι οληνυχτίς νόστιμα μεζεδάκια για πάσης ηλικίας παιδάκια. Αξίζει να δοκιμάσεις τη  μαριναρισμένη πανσέτα στην σχάρα, τα αυγά μάτια με παστουρμά, το ταμπουλέ, τη φέτα μπουγιουρντί με παστουρμά, το λουκάνικο χωριάτικο, τα φιλετάκια κοτόπουλου αλλά και τις θηριώδεις σπαλομπριζόλες που κάποιες φορές ξεπερνούν το κιλό. Η μπίλια του λογαριασμού θα κάτσει στα 17-20€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

Πέστο κι Έγινε

Στρ. Καραισκάκη 12, τηλ.:21 0582 0728

Λαχταριστά εδέσματα, πλούσιες μερίδες, προσιτές τιμές. Αυτό είναι το τρίπτυχο που ασπάζεται το Πέστο κι Έγινε από το 1987 και γεμίζει με κόσμο τα τραπεζάκια του τόσο στο ζεστό εσωτερικό όσο και στο τεράστιο ταβερνίσιο εξωτερικό του. Την ίδια στιγμή εδώ θα βρεις περισσότερες από 40 ετικέτες κρασιών, αλλά και χύμα κόκκινο, λευκό και ροζέ, αποστάγματα όπως ούζο, τσίπουρο, ρακί και ρακόμελο (ετικέτες και χύμα) για να ικανοποιηθεί κι ο πιο απαιτητικός πότης της παρέας. Στα επιβάλλεται του καταλόγου η ρεμπέτικη τηγανιά, η αρνίσια συκωταριά, η παστουρμαδόπιτα, τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, το χοιρινό κότσι, το μυδοπίλαφο αλλά και οι τεράστιες κρεατοπιατέλες του. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 18-20€ το άτομο.

Κεραμίδι

Σατωβριάνδου 45, τηλ.: 21 1402 1547

Λιλιπούτειο μεζεδοπωλείο που ακολουθεί πιστά τα βήματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας το Κεραμίδι θα βρει τον τρόπο να σε καλοταΐσει ανεξαρτήτου ώρας κι εποχής. Στο εσωτερικό του δεσπόζουν κρασοβάρελα που θυμίζουν τις μπακαλοταβερνίσιες ρίζες του ενώ η μικρή αυτοσχέδια αυλίτσα του θα σε δροσίσει και με το παραπάνω το καλοκαιράκι.

Όσο σε περιμένουμε να μας βρεις λέμε στο παιδί να φέρει αρνίσια παϊδάκια, τυροπιτάρι, την ιδιαίτερη παντζαροσαλάτα του, το περίφημο κοτόπουλο Κεραμίδι, κοντοσούβλι, λουκάνικο πρόβατο τη σπαλομπριζόλα του και την προβατίνα φιλέτο που θα κάνει την κρεατοφαγική καρδούλα σου να σκιρτήσει από ευτυχία. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Ο Μπέμπης

Βασ. Βουλγαροκτόνου 6, τηλ.: 21 0532 0599

Οικογενειακό ταβερνάκι με περισσότερα από 50 χρόνια στην πλάτη ο Μπέμπης δικαίως περηφανεύεται τόσο για τα κοψίδια του όσο και για μια από τις ομορφότερες αυλές που έχεις δει ποτέ σου στα δυτικά προάστια. Κληματαριές και μουριές δημιουργούν ένα τελείως εξοχικό και δροσερότατο σκηνικό σε όσους συχνάζουν στον Μπέμπη. Εδώ τα παϊδάκια είναι must όπως επίσης και το σαγανάκι μελιτζάνα, το κοτοπουλάκι σχάρας, το μπιφτέκι, το ψαρονέφρι κι οι τηγανιτές πιπεριές του. Ο λογαριασμός στα 22-25€ το άτομο με κρασάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v