10 λόγοι για να βγεις Χαϊδάρι

Όποιος πάει Χαϊδάρι γουστάρει λένε στις γραφές κι εμείς είπαμε να σου δώσουμε 10 καλούς λόγους για να το ζήσεις αληθινά στο πριγκιπάτο των δυτικών προαστίων.

10 λόγοι για να βγεις Χαϊδάρι

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερος κόσμος βγαίνει προς Χαϊδάρι μεριά αφού η πόλη των δυτικών προαστίων βρίσκει πάντα τον τρόπο να μπει στην κουβέντα περί πρωινής, μεσημεριανής, απογευματινής αλλά και βραδινής εξόδου. Βλέπεις, στις γειτονιές του Χαϊδάριου ξεφυτρώνουν πολλοί και καλοί λόγοι για να βρεθείς στα πέριξ του. Εμείς δεν θέλουμε να πλατειάζουμε για αυτό και γράψαμε τον δικό μας χαϊδαριώτικο δεκάλογο με σκοπό να καλυφθούν όλα τα γούστα και να μην γκρινιάζει κανείς από την παρέα.  

Καφεδάκι κανείς;

Ξεκινάμε την μέρα μας από το Garden (Βοτανικός Κήπος, Ιερά Οδός 403, τηλ: 210 5324792) το καφέ του Βοτανικού Kήπου, που για την ιστορία είναι και ο μεγαλύτερος του είδους του σε όλα τα Βαλκάνια. To Garden που λες απλώνει ξύλινα τραπεζάκια και ζουληχτά πουφ, τα οποία είναι ταμάμ για all day άραγμα, που θα σου θυμίσει κινηματογραφικές στιγμές με πικ νικ στο δάσος. Πέρα από τους καφέδες και τα σχετικά μπορείς να δοκιμάσεις και τα λαχταριστά σνακ του χώρου αν σε κόψει πείνα.

Κλασικός κι αγαπημένος καφεδό-προορισμός το Γραμματόσημο (Ηρ. Πολυτεχνείου 82, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.:21 0582 0517) έχεις απολύτως δικαιολογημένα πολλούς πιστούς θαμώνες. Cozy, άνετο και vintage το Γραμματόσημο έχει μια instagrammable διακόσμηση που λατρεύουμε. Το λειτουργικό jukebox, οι ραπτομηχανές Singer, η βέσπα αλλά και οι αυθεντικοί πίνακες του Μώραλη ξεχωρίζουν ανάμεσα στις υπόλοιπες «ατραξιόν’ του καφέ που έχει γίνει στέκι για locals και μη.

Θα φάμε τίποτα;

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ο σπάρος (@o_sparos_)

Η κυρία καβούρινα του γνωστού λαϊκού άσματος δεν γνωρίζουμε που τριγυρνά πια, όμως ο Σπάρος (Καραϊσκάκη 5, τηλ.: 21 1182 8914) αράζει σταθερά κι αδιαλείπτως στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι φέρνοντας λίγο θάλασσα στην πόλη των δυτικών προαστίων. Εδώ καλοτρώμε πλοκάμι ξiδάτο, θράψαλο τηγανητό, καλαμάρι σωτέ με πέστο και φάβα, λιγκουίνι με γαρίδα σαφράν και εστραγκόν, καραβίδα ψίχα τηγανιτή, ριζότο σουπιάς με μελάνι, ριζότο παντζαριού, κριθαρότο καραβίδας και τον μερακλήδικο αχινό που επιβάλλεται να δοκιμάσεις. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-18€ το άτομο μαζί με τα επιβεβλημένα συνοδευτικά ουζάκια.

Τώρα τελευταία το Χαϊδάρι έχει πάρει μια essence Chinatown που πολύ μας αρέσει χάρη σε μαγαζάκια όπως το Yo Ko So (Στρ. Καραϊσκάκη 75, τηλ.: 21 0582 0355). Σαν βρεθείς εκεί, επιβάλλεται να δοκιμάσεις chicken bao bun (με μαριναρισμένο τηγανητό κοτόπουλο, λάχανο και sweet chili μαγιονέζα), California roll (με καβούρι, avocado, wasabi, μαγιονέζα, soy sauce, λευκό σουσάμι και αγγούρι), σεβίτσε θαλασσινών (με τόνο, σολομό, γαρίδα, αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι, κόλιανδρο, jalapenos, yuzu, ginger, ελαιόλαδο και λεμόνι). Ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο.

Η κουζίνα του Δύο και Νακαίοι (Στρ. Καραϊσκάκη 13, τηλ.: 21 0532 0870) από την άλλη μοσχοβολά και τα μεζέδια του κάνουν μεγάλο χαμό καθότι πεντανόστιμα. Επιβάλλεται να παραγγείλεις  μαριναρισμένη πανσέτα στην σχάρα, αυγά μάτια με παστουρμά, ταμπουλέ, φέτα μπουγιουρντί με παστουρμά, λουκάνικο χωριάτικο, φιλετάκια κοτόπουλου αλλά και τις θηριώδεις σπαλομπριζόλες που κάποιες φορές ξεπερνούν το κιλό.

Aν τώρα θες να τη δεις πιο γκουρμεδιάρικα, τότε βάλε στο gps σου το Frankie Gastro Bar που κάνει έναν μικρό χαμό στο Δάσος Χαϊδαρίου χάρη στα θαυμάσια πιάτα του όπως το Cheesecake με αλμυρή καραμέλα και Κάσιους, τα bao buns με pulled pork, baby καρότα και sour cream, το φιλέτο μοσχαριού με πουρέ καρότο και σάλτσα μύρτιλο, το ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας, και ο ψιλοκομμένος λαιμός χοίρου. Μαζί με ποτηράκι κρασί ο λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο.

Το Λεμονάκι Μυρωδάτο (Στρ. Καραϊσκάκη τηλ.:21 0532 2122) σε περιμένει τόσο στο χουχουλιάρικο εσωτερικό του όσο και στον πανέμορφο λεμονόκηπό του, με τις πολύχρωμες καρέκλες για ξέγνοιαστες βραδιές, αλλά και να το κουνήσεις μέχρι λιποθυμίας αφού πολύ συχνά στην αυλή του στήνονται τρικούβερτα γλέντια. Επειδή ωστόσο νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, καλό είναι να μεριμνήσεις και να παραγγείλεις φέτα με φύλλο κανταΐφι, ταχινόμελο και φρέσκα φιστίκια Αιγίνης, το πικάντικο σπετσοφάι με πρόβειο λουκάνικο, την τηγανιά χοιρινή με γραβιέρα Κρήτης, την τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα bbq αλλά και την τηγανιά με μοσχαρίσιο συκώτι.

Σε περίπτωση που ανήκεις στην ευγενή κατηγορία των ζυμαρολάγνων τότε μάλλον θα ξέρεις τη Forest Pizza (Ηρώων Πολυτεχνείου 75, τηλ.: 2105811566) που ξυλοφουρνίζει μέρα νύχτα για να μην σου λείψει η καλύτερα πίτσα της πόλης. Δοκίμασε την Inferno με σαλάμι αέρος και καυτερή πιπεριά ή, αν καίγεσαι και με το πιπέρι στο κοτόπουλο τότε δώσε μια ευκαιρία στην πίτσα με τα 4 τυριά που έχει μέσα και ελβετικό έμενταλ.

Κι ένα ποτάκι βρε παιδιά

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NoVeM (@novem_bar)

Στη Novem (Στ. Καραισκάκη 41, τηλ: 210-5323667) θα βρεις φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, δροσιστικά signature κοκτέιλ, μοντέρνο χώρο και μια αυλή χάρμα οφθαλμών. Παρότι βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Στρατάρχου Καραϊσκάκη η Novem κρατά έναν γοητευτικό χαρακτήρα και μια ζεστή ατμόσφαιρα μετατρέποντάς τόσο εσένα όσο και την παρέα σου σε θαμώνες του μαγαζιού.

Στη λίστα με τα πιο instagrammable bars της πόλης δεν λείπει ποτέ ο λατινοαμερικάνικος Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana (Ηρώων Πολυτεχνείου 76, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ,: 6906255555). Αφού θαυμάσεις τα τεράστια ομοιώματα (που μπορείς να βρεις μόνο στο Tulum του Μεξικό), τα οποία συνθέτουν μια λατρεμένη μεξικάνικη γωνιά και βγάλεις και τις απαραίτητες φωτογραφίες ήρθε η ώρα να παραγγείλεις το κατιτίς σου, γιατί διψασμένο αρκούδι δεν χορεύει μεξικάνικα. Πιες λοιπόν ένα Puta Vida (με Tequila Chico blend, liqueur ginger, puree ανανά, vermouth, πορτοκάλι lime και σιρόπι ζάχαρης) να πάνε κάτω τα φαρμάκια κι εδώ γύρω θα τα ξαναπούμε. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 10€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v