Τι λένε τα ψιλά γράμματα στους όρους αγοράς εισιτηρίων των συναυλιών;

Λίγο πριν συμφωνήσεις με τους όρους χρήσης εισιτηρίων της επόμενης συναυλίας που θες να πας, στρέψε την κάμερα σε εμάς.

Τι λένε τα ψιλά γράμματα στους όρους αγοράς εισιτηρίων των συναυλιών;

Όπως μάλλον θα έχεις ήδη πάρει πρέφα αγαπούμε ιδιαίτερα τους συναυλιόφιλους μιας και συγκαταλέγουμε και τους εαυτούς μας στην ευγενή κατηγορία αυτών. Έτσι λοιπόν, πού μας χάνεις πού μας βρίσκεις σε ένα λάιβ αράζουμε περιμένοντας να βγει ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης ή το συγκρότημα που λατρεύουμε επί σκηνής. Για αυτόν τον λόγο συχνά πυκνά ξοδεύουμε τις οικονομίες μας αγοράζοντας εισιτήρια αποδεχόμενοι αυτούς τους περιβόητους όρους χρήσης που ποτέ κανείς δεν έχει διαβάσει. Αυτό θα αλλάξει τώρα, αφού η συναυλιακή ομάδα του in2life ανέλαβε το δύσκολο αυτό έργο ρίχνοντας το στη μελέτη και διασαφηνίζοντας τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις το εισιτήριό σου.

Ποια είναι η πολιτική ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων;

Δες αν το αντίτιμο των εισιτηρίων είναι μη επιστρέψιμο ή αν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων. Πολλές φορές, το αντίτιμο των εισιτηρίων δεν είναι επιστρέψιμο ή μπορεί να επιστραφεί μόνο ένα μέρος του ποσού.

Γίνεται να αλλάξει χώρο και τόπο η συναυλία χωρίς να αποζημιωθώ;

Έλεγξε αν η διοργανώτρια εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει την ημερομηνία, την ώρα, ή ακόμα και τον τόπο της συναυλίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να μην δικαιούσαι επιστροφή χρημάτων.

Ασφάλεια και προσωπικά αντικείμενα

Διαβάστε τους όρους σχετικά με την ασφάλεια και ποια αντικείμενα επιτρέπονται ή απαγορεύονται στον χώρο της συναυλίας. Στις πρόσφατες sold out συναυλίες των Coldplay για παράδειγμα απαγορευόταν τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης όπως αντίστοιχα κι οι τσάντες που είχαν μέγεθος μεγαλύτερο από Α4 (21Χ30 εκατοστά).

Μπορώ να μεταβιβάσω το εισιτήριο μου;

Πρέπει να ελέγξεις αν τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και αν μπορείς να τα μεταβιβάσεις σε άλλους. Μερικές συναυλίες έχουν αυστηρούς κανόνες για την μεταπώληση ή την μεταβίβαση των εισιτηρίων.

Περιορισμοί ευθύνης των διοργανωτών αν κάτι πάει στραβά

Πολλές φορές οι όροι περιλαμβάνουν περιορισμούς στην ευθύνη της διοργανώτριας εταιρείας για τυχόν τραυματισμούς ή απώλειες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Πολιτική σχετικά με καιρικές συνθήκες

Αν η συναυλία είναι σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να ξέρεις ποια είναι η πολιτική σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών.

Πρόσβαση ΑΜΕΑ

Βεβαιώσου ότι ο χώρος της συναυλίας διευκολύνει την πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία, εάν αυτό είναι απαραίτητο για εκείν@ και τους συνοδούς τους. Πλέον σε κάποιες συναυλίες δίνεται η δυνατότητα απτικής ξενάγησης σε τυφλά ή άτομα με μειωμένη όραση (έγινε στις συναυλίες των Rammstein και των Coldplay). Αντίστοιχα σε κωφά ή βαρήκοα άτομα δίνονται ορισμένες φορές ειδικά γιλέκα για να αντιλαμβάνονται τις δονήσεις των shows που παρακολουθούν.

Μπορούν να μου αλλάξουν θέση χωρίς να ερωτηθώ;

Ναι μπορεί να συμβεί αυτό σε περίπτωση που προκύψουν ειδικοί λόγοι παραγωγής του show.

Ηλικιακοί περιορισμοί

Ορισμένες συναυλίες μπορεί να έχουν περιορισμούς ηλικίας οι οποίοι δεν επιτρέπουν την είσοδο σε παιδιά ή βρέφη.

Επαλήθευση ταυτότητας

Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να επιδείξεις ταυτότητα κατά την είσοδο. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να βεβαιωθείς ότι τα στοιχεία σου συμφωνούν με αυτά που αναγράφονται στο εισιτήριο.

Φωτογραφίες και βίντεο

Τσέκαρε τους όρους σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Σχεδόν στο σύνολο των συναυλιών απαγορεύεται η χρήση επαγγελματικού φωτογραφικού εξοπλισμού κι αντίστοιχα η βιντεοσκόπηση κι ηχογράφηση της συναυλίας, χωρίς ειδική άδεια από τον διοργανωτή.

GDPR αγάπη μου έλα πάρε με από εδώ

Με την είσοδο στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης, οι κάτοχοι εισιτηρίων συχνά συναινούν να φωτογραφηθούν, κινηματογραφηθούν ή ηχογραφηθούν ως επισκέπτες που παρευρίσκονται στην εκδήλωση. Τσέκαρε λοιπόν τους όρους χρήσης εισιτηρίων πριν βρεθείς προ εκπλήξεως.

Θέλω να πηδήξω από τη σκηνή πάνω στο κοινό. Μπορώ;

Στις περισσότερες συναυλίες απαγορεύεται ρητά το crowd surfing και το moshing για λόγους ασφαλείας.

Μπορούν να με ψάξουν;

Η απάντηση εδώ είναι ναι. Το προσωπικό ασφαλείας διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει σωματικό έλεγχο, για λόγους ασφαλείας, κατά την είσοδο του κοινού στον χώρο.

 

 

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v