Το καλεντάρι των συναυλιών του Ιουλίου: Ποιος παίζει πού και πότε

Ο καλός χαμός γίνεται από συναυλίες και τον Ιούλιο κι εμείς σου λέμε τι και πώς για να μην χάσεις τη μπάλα.

Το καλεντάρι των συναυλιών του Ιουλίου: Ποιος παίζει πού και πότε

Το Release Athens συνεχίζει δυναμικά στην Πλατεία Νερού, τα Rockwave Nights μας ανεβάζουν Λυκαβηττό, το ΕJEKT μας πάει ΟΑΚΑ, ο Sting έρχεται στο Ηρώδειο.

Πανικός από συναυλίες εν ολίγοις τον Ιούλιο κι εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε ποιος παίζει πού για να μην πελαγώσεις.

Rockwave Nights present: Αλκίνοος Ιωαννίδης

1 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Προλαβαίνεις να κλείσεις; Προλαβαίνεις. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός Τόπου και Χρόνου", οι σπουδαίοι μουσικοί ανεβαίνουν και πάλι παρέα στο Λυκαβηττό.

Rockwave Nights: Pan Pan, Years of Youth στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

4 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Ο Pan Pan μετά από ένα tour με τον Years Of Youth με sold out συναυλίες ανά την Ελλάδα, επιστρέφει στην γενέτειρά του για ένα show όπου θα παρουσιάσει μουσική από τις Φαντασμαγορίες και τους Λύκους στον Άρη, σε μια επαναφήγηση των κομματιών σε διάλογο με την αρχιτεκτονική της Aθήνας.

Rockwave Nights present MIKA

2 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Μετά την ξεσηκωτική του εμφάνιση στο περσινό Rockwave Festival, που μάγεψε κοινό και κριτικούς, ο ταλαντούχος showman με τα πολύχρωμα ποπ beats επιστρέφει στην Αθήνα.

Rockwave Nights present Opeth and Leprous στον Λυκαβηττό

3 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Εννιά χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα, οι σημαντικότεροι Σουηδοί εκφραστές του progressive metal, Opeth, θα μοιραστούν την σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου με τους πρωτοπόρους του σύγχρονου progressive Leprous, στα Rockwave Nights.

Ο Sting έρχεται ξανά στο Ηρώδειο

6 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Ο Sting, συνοδευόμενος από μια ηλεκτρική ροκ μπάντα, ετοιμάζεται να προσφέρει μια ενθουσιώδη και δυναμική εμφάνιση, παρουσιάζοντας τα πιο αγαπημένα του τραγούδια κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης του καριέρας τόσο ως μέλος των Police όσο και ως σόλο καλλιτέχνης.

Release Athens Festival 2024: Cannons στην Τεχνόπολη

6 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Το τρίο της εναλλακτικής electro-pop από το Los Angeles, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα από τα πιο συναρπαστικά live του φετινού καλοκαιριού.

Release Athens 2024: Thievery Corporation, Black Pumas στην Πλατεία Νερού

9 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas, σε μία ημέρα αφιερωμένη στους ήχους της downtempo / dub / electronica και της soul.

30 Χρόνια Δέσποινα Βανδή στο Θέατρο Πέτρας

10 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Η superstar Δέσποινα Βανδή συμπληρώνει 30 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας και τα γιορτάζει μαζί με το κοινό, μέσα από τη φετινή καλοκαιρινή περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, που ξεκινά στις 10 Ιουνίου από τα Ιωάννινα. Special Guest ο Mente Fuerte. Μαζί της οι Kings.

Ejekt Festival 2024: Peggy Gou and Friends

12 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Στις 12 Ιουλίου η Peggy Gou θα βρεθεί στο Faliro Sports Pavillion για ένα από τα εντυπωσιακά sets της που την καθιέρωσαν ως την νο1 DJ του πλανήτη. Μαζί της θα εμφανιστεί ένα line-up από DJs και καλλιτέχνες που έχει επιλέξει η ίδια, με εντυπωσιακά ονόματα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Rockwave nights present Imany Voodoo Cello στον Λυκαβηττό

16 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

ΙΜΑΝΥ και Voodoo Cello, ένας συγκλονιστικός διάλογος ανάμεσα σε μία μοναδική φωνή και οκτώ τσελίστες, ένα μαγικό ταξίδι από το σκοτάδι στο φως με οδηγό την αρχέγονη θηλυκή ενέργεια.

Jakub Józef Orliński – Il Pomo D’Oro Beyond στο Ηρώδειο

16 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

O Πολωνός πολυβραβευμένος κόντρα τενόρος Γιάκουμπ Γιοζέφ Ορλίνσκι έρχεται στο Ηρώδειο για να κατακτήσει το ελληνικό κοινό όχι μόνο με τη φωνή του, που έχει χαρακτηριστεί η "πιο απόκοσμα όμορφη στον πλανήτη", αλλά και με τη χαρισματική παρουσία του ως breakdancer.

Οι Smashing Pumpkins στο ΣΕΦ

16 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Οι Smashing Pumpkins, η αδιαφιλονίκητα ηγετική μπάντα των 90’s, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους “The World Is a Vampire”, έρχονται στην Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τη μεγάλη συναυλία θα ανοίξει ο παγκοσμίου φήμης και πρωτοποριακός καλλιτέχνης Tom Morello.

Release Athens 2024: Massive Attack, Beak, Mount Kimbie στην Πλατεία Νερού

17 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας φέρνοντας μαζί το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα. Μαζί τους οι Beak και οι Mount Kimbie.

 

Release Athens 2024: Duran Duran, Sofi Tukker

18 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Οι σπουδαίοι Βρετανοί έρχονται στην Αθήνα λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, Danse Macabre, για να παρουσιάσουν ένα μεγάλο show βασισμένο στον πρωτοποριακό ήχο και ύφος τους, τα οποία έχουν με συνέπεια διευρύνει τα όρια της μουσικής, της μόδας και της τέχνης καθ' όλη τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας τους.

Charles Lloyd Sky Quartet στο Ηρώδειο

18 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Ο καταξιωμένος τζαζίστας Τσαρλς Λόιντ επιστρέφει στην Ελλάδα για να μοιραστεί ξανά τη σκηνή με τη Μαρία Φαραντούρη, μιάμιση δεκαετία μετά το ιστορικό "Athens Concert", που καθήλωσε τους θεατές στο Ηρώδειο το 2010 και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε σε δίσκο με τεράστια επιτυχία.

Χειμερινοί Κολυμβητές στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

25 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα εμφανιστούν στο Κηποθέατρο του Παπάγου στις 25 Ιουλίου σε πλήρη απαρτία, «κάτω από τη μακρινή σιωπή των αστεριών, μέσα στο έμμονο ζουζουνητό της φωτισμένης πόλης».

Release Athens 2024: Judas Priest, Bruce Dickinson, Accept στην Πλατεία Νερού

21 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Οι Metal Gods του Rob Halford και ο τραγουδιστής / frontman των Iron Maiden, δύο ονόματα που δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις και χαρακτηρισμούς, σε μια βραδιά-ορόσημο για τους φίλους του σκληρού ήχου στη χώρα μας, μαζί με τους θρύλους Accept.

Ejekt Festival 2024: Korn (ΟΑΚΑ)

22 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Το συγκρότημα που δημιούργησε το nu metal και άλλαξε για πάντα την πορεία του σκληρού ήχου, φέρνοντας τον στο ραδιόφωνο και το mainstream κοινό, έχει μια απίθανα επιτυχημένη καριέρα τριών δεκαετιών.

Maneskin στο Ejekt Festival (ΟΑΚΑ)

23 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Από τη στιγμή που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision το 2021, το ιταλικό συγκρότημα έχει παρασύρει σαν τυφώνας τα πάντα και έχει κάνει το κοινό να παραληρεί απ' άκρη σε άκρη του πλανήτη, θυμίζοντας εποχές από το παρελθόν, όταν οι καλλιτέχνες ήταν πραγματικά είδωλα για τους οπαδούς τους.

Ejekt Festival 2024: Bring Me The Horizon (ΟΑΚΑ)

24 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Tο κορυφαίο bρετανικό συγκρότημα επιτέλους θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως headliner του φετινού EJEKT. Η τρομερή παρέα του Oli Sykes έχει διαγράψει μια μετεωρική πορεία προς την κορυφή: τα τραγούδια τους συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια streams στις διάφορες πλατφόρμες και δίσκοι τους έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι σε Αγγλία και ΗΠΑ.

Πυξ Λαξ Summer Tour στο Κηποθέατρο Παπάγου

24 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ  

Μετά τις εμφανίσεις τους με μεγάλες ορχήστρες, οι Πυξ Λαξ θα επιστρέψουν και πάλι στα αγαπημένα ροκ μονοπάτια και θα παίξουν σε μερικούς από τους εμβληματικότερους συναυλιακούς χώρους ανά την Ελλάδα, κάνοντας στάση και στου Παπάγου.

Parklife: Devendra Banhart στο ΚΠΙΣΝ

25 Ιουλίου, ελεύθερη είσοδος

Από τους βασικούς εκφραστές της psych-folk σκηνής, ο Devendra Banhart έρχεται στην Αθήνα μετά από 18 χρόνια, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιοδείας του, με πρώτο σταθμό το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Queens of the Stone Age στο ΟΑΚΑ

27 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Δημιουργημένοι από τον Joshua Homme στα ιερά μουσικά χώματα του Palm Desert της Καλιφόρνια τη δεκαετία του '90, οι Queens of the Stone Age κατάφεραν μέσα από την πολυδιάστατη μουσική τους και το τεράστιο ταλέντο τους να γιγαντωθούν και να γίνουν οι ροκ ήρωες μιας ολόκληρης γενιάς. Επιτέλους θα τους απολαύσουμε από κοντά στο ΟΑΚΑ, μαζί με τις ροκ μπάντες Spiritualized, The Armed και οι "Πεθαίνουν στο Τέλος".

Release Athens 2024: Behemoth, Testament, Pestilence Live

28 Ιουλίου, εισιτήρια εδώ 

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, εκ των κορυφαίων ονομάτων του progressive death metal, σε μια μοναδική βραδιά για τους απανταχού metalheads.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v