Πόσο κάνει τώρα ένα ΣΚ στην Κάρυστο;

Με ακτοπλοϊκά ή και χωρίς, αναλόγως πόσο βαριέσαι να οδηγείς, συν το κόστος διαμονής και φαγητού, η Νότια Εύβοια μπορεί να γίνει όσο οικονομική χρειάζεσαι.

Πόσο κάνει τώρα ένα ΣΚ στην Κάρυστο;

Γύρω από την Κάρυστο συγκεντρώνονται μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Εύβοιας, και αν δεν μας πιστεύεις, κλικ εδώ για να πειστείς. Σε απόσταση βολική για τις εκδρομές του Σαββατοκύριακου, αν πάρεις πλοίο, αλλά και ιδανική για πολυήμερες διακοπές αν έχεις διάθεση για εξερευνήσεις, η Κάρυστος τα έχει όλα... και έχει και καλές τιμές. Πόσο καλές; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Καταρχάς, το πήγαινε-έλα

Η πιο βολική επιλογή είναι να πάρεις το πλοίο από τη Ραφήνα, το οποίο θα σε φέρει στο Μαρμάρι σε μιάμιση περίπου ώρα, με το εισιτήριο στα 24€ το άτομο μετ’ επιστροφής. Για να πάρεις μαζί και αυτοκίνητο, θα υπολογίσεις άλλα 54€ πήγαινε-έλα. Αν ξεκινάς από το κέντρο της Αθήνας, το κόστος για διόδια (στην Αθηνών-Λαμίας) και βενζίνες σε αυτό το σενάριο είναι 34€. Το σύνολο, με αυτοκίνητο και ακτοπλοϊκά βγαίνει 68€ το άτομο αν είστε δύο άτομα στο αυτοκίνητο.

Υπάρχει και η οικονομικότερη, αλλά λιγότερο βολική επιλογή να μην πάρεις πλοίο, και να οδηγήσεις από την Αθήνα στη Χαλκίδα και από εκεί στην Κάρυστο. Η διαδρομή βγαίνει κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες, και το κόστος για βενζίνες και διόδια περίπου 68€, οπότε 34€ το άτομο (πήγαινε-έλα πάντα) αν είστε δύο στο αυτοκίνητο.

Και μετά, η διαμονή

Από 82€ το δίκλινο ξεκινούν τα δωμάτια του Aetos Beach Bungalows, πάνω στην θάλασσα. Ωραία επιλογή είναι και το Drys Villas Mekoynida, στα 4 περίπου χιλιόμετρα έξω από την Κάρυστο, στα 100€ το deluxe δίκλινο. Στην καρδιά της Καρύστου, επάνω στην θάλασσα, θα βρεις το Ξενοδοχείο Καρύστιον στα 95€ το δίκλινο με πρωινό. Καταπληκτική επιλογή είναι και το Ξενοδοχείο Αλυκές στο Μαρμάρι, ένα τέταρτο οδήγησης από την Κάρυστο, τα δωμάτια του οποίου ξεκινούν από 83€ το δίκλινο με πρωινό. Αν το μπάτζετ είναι σούπερ χαμηλό, αξιοπρεπέστατο είναι το κάμπινγκ Karystos Melodia, οι τιμές του οποίου κυμαίνονται από 20€ έως 22€ ανά δύο άτομα με μικρή ή μεγάλη σκηνή.

Το φαγητό τι λέει;

Φοβερά μαγειρευτά και τοπική κουζίνα θα φας με 17-20€ το άτομο στο Cavo d’ Oro, στο κέντρο της Καρύστου, ενώ για σούπερ κρέατα αξίζει να ανηφορίσεις ως το Παραδείσι, ένα 20λεπτο από την Κάρυστο, για να πιάσεις τραπεζάκι στον Πλάτανο, όπου ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Δημιουργική κουζίνα εμπνευσμένη από την τοπική παράδοση θα δοκιμάσεις στο Γευσίπλους, σε έναν φανταστικό χώρο μέσα στην Κάρυστο, πληρώνοντας περί τα 20-25€ το άτομο, ενώ για σπιτικά μαγειρευτά με θέα θάλασσα θα πας στην Ανεμώνη και θα πληρώσεις γύρω στα 17€ το άτομο.

Να κάνουμε και τη σούμα;

Για δύο άτομα, με μία διανυκτέρευση Σάββατο βράδυ και τρία γεύματα, οι επιλογές έχουν ως εξής:

Με πλοίο από τη Ραφήνα: 178€ το άτομο, πες 200€ στρογγυλά για να πιείτε και κανένα καφεδάκι ή ποτό το βράδυ. Αν μείνετε στο κάμπινγκ, 138€ το άτομο.

Οδικώς: 144€ το άτομο αν μείνετε σε ξενοδοχείο, 104€ αν μείνετε στο κάμπινγκ. Και τα ρέστα παγωτά (ή κοκτέιλ, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί).

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v