Πρόσω ολοταχώς για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2024!

H COSMOTE μέσα από τη στρατηγική συνεργασία με τον WRO Hellas συμβάλλει στην ανάπτυξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στην Ελλάδα.

Πρόσω ολοταχώς για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2024!

Εφτά είναι οι ομάδες της ελληνικής αποστολής που θα μας εκπροσωπήσει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robot Olympiad™). Οι ομάδες αυτές αναδείχθηκαν μέσα από τον προκριματικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, μέλος του Ομίλου Telekom, σε συνέχεια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού. Η φετινή Ολυμπιάδα θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη της Τουρκίας 28-30 Νοεμβρίου, με θέμα «Σύμμαχοι της Γης».

Στον προκριματικό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά πάνω από 80 ομάδες, με περισσότερους από 320 μαθητές και προπονητές από τις 8 περιφέρειες της Ελλάδας να δηλώνουν ενεργά το παρόν. Μικροί και μεγάλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι και πολύ χαρούμενοι, καθώς οι κόποι όλων των μηνών της προετοιμασίας τους ανταμείφθηκαν από τη μοναδική εμπειρία που έζησαν στο διαγωνισμό.

Στιγμιότυπo από τον προκριματικό διαγωνισμό στην Αθήνα που ανέδειξε την ελληνική αποστολή για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2024

Οι εφτά ομάδες που προκρίθηκαν ανά κατηγορία και κέρδισαν τη θέση τους στην ελληνική αποστολή είναι:

Κατηγορία RoboMission:

Δημοτικό - Robovision από τον Πειραιά

Γυμνάσιο: Yellow Squad 2.0, από την Λάρισα

Λύκειο: Earphones, από την Θεσσαλονίκη

Κατηγορία Future Innovators:

REM – Robot Ex Machina, από τη Ν. Ιωνία Μαγνησίας στη Θεσσαλία

BotanIQ από την Αττική

Κατηγορία Future Engineers:

Evripos Robotics, σύμπραξη σχολείων της Χαλκίδας

RoboSports:

bitLab από την Καλαμάτα

Η ομάδα Earphones από τη Θεσσαλονίκη, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2024

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περσινή Παγκόσμια Ολυμπιάδα στον Παναμά, η Ελλάδα αναδείχθηκε 1η δύναμη στην Ευρώπη και 4η παγκοσμίως, ανάμεσα σε 90 χώρες. Συγκεκριμένα, η ομάδα bitLab, που θα μας εκπροσωπήσει και φέτος στη Σμύρνη, απέσπασε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία RoboSport, δηλαδή στο διπλό τένις με ρομπότ. Η χώρα μας έχει κατακτήσει, μέχρι στιγμής συνολικά 9 μετάλλια και 20 διακρίσεις συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από το 2009.

Η COSMOTE, μέσα από τη στρατηγική συνεργασία με τον WRO Hellas, συμβάλλει εδώ και 10 χρόνια στην ανάπτυξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) στη χώρα μας. Η ενασχόληση των παιδιών με τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά τα βοηθά να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητά τους, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα. Όλα αυτά αποτελούν χρήσιμες δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν ιδιαίτερα στη μελλοντική τους ακαδημαϊκή και εργασιακή πορεία. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν ωφεληθεί συνολικά περισσότερα από 330.000 άτομα.

Οι δράσεις της COSMOTE γύρω από την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM εντάσσονται στην στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων, όπως η ψηφιακή συμπερίληψη. Γιατί ένας κόσμος που η τεχνολογία είναι προσβάσιμη και μπορεί να αξιοποιείται από όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v