5 παραδοσιακοί χοροί και τα βήματά τους για να χορέψεις στον γάμο (σου)

Παντρεύεσαι; Πας σε γάμο; Τότε αυτοί οι παραδοσιακοί χοροί θα παίξουν σίγουρα στη λίστα του γλεντιού και εσύ οφείλεις να πας προετοιμασμένος.

5 παραδοσιακοί χοροί και τα βήματά τους για να χορέψεις στον γάμο (σου)

Όχι άλλα λάθος βήματα σε παραδοσιακά γλέντια σε γάμο, όχι άλλο «ανεβαίνουμε όλοι πάνω στη σκηνή και χορεύουμε κάτι ανάμεσα σε Καλαματιανό και Smack my Bitch Up».

Φτάνει.

Ήρθε η στιγμή να μάθεις να χορεύεις σωστά τους ελληνικούς χορούς και αν δεν ψήνεσαι να ξεκινήσεις μαθήματα, τότε δες παρακάτω μερικούς από τους πλέον κλασικούς σε γαμήλια γλέντια και πώς να τους χορέψεις σωστά μέσα από κατατοπιστικά βίντεο.

Συρτός

Ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους, ο Συρτός είναι ένας κομψός χορός που χορεύεται σε γραμμή. Τα βήματα του είναι απλά και επαναλαμβανόμενα, κάτι που τον καθιστά εύκολο για όλους να τον μάθουν και να τον χορέψουν και «σιγουράκι» για ατελείωτο γλέντι.

Καλαματιανός

Παραλλαγή του Συρτού, προέρχεται από την περιοχή της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα από την πόλη της Καλαμάτας, από όπου πήρε και το όνομά του. Είναι κλασικός χορός γιορτής που φέρνει τον κόσμο κοντά, και είναι επίσης εύκολος στο να τον μάθεις, καθώς τα βήματα είναι απλά και επαναλαμβανόμενα.

Ικαριώτικος

Γνωστός για την ενέργεια και τη ζωντάνια του, αποτελεί βασικό στοιχείο των πανηγυριών και των γλεντιών στην Ικαρία, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Δεν υπάρχει γάμος στον οποίο να μην παίξει (και να ξαναπαίξει) ένα ικαριώτικο κομμάτι. Τα βήματά του είναι αρκετά απλά και επαναλαμβάνονται κυκλικά. Η εκδοχή Πάριου είναι πιο γρήγορη και «πανηγυρτζίδικη», σε σχέση με την κλασική, διαλέγεις και παίρνεις.

Τσάμικο

Από τους πιο γνωστούς ελληνικούς χορούς, με ρίζες κυρίως στην Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, ο Τσάμικος ένας χορός που χαρακτηρίζεται από αργά και δυναμικά βήματα. Ο πρώτος χορευτής, γνωστός ως "πρωτοχορευτής," εκτελεί πιο περίπλοκες κινήσεις και φιγούρες, ενώ οι υπόλοιποι ακολουθούν με πιο απλά βήματα. Αυτά τα βήματα θα δεις και παρακάτω, άσε τον πρωτοχορευτή για κανέναν πιο έμπειρο.

Σούστα

Παραδοσιακός χορός της Κρήτης, γνωστός για την ενέργεια και τη ζωηράδα του. Χορεύεται σε γιορτές και πανηγύρια και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κρητικής κουλτούρας και παράδοσης. Τα βήματα της Σούστας είναι ζωηρά και επαναλαμβανόμενα, ενώ χορεύεται σε ζευγάρια, με έντονες κινήσεις που περιλαμβάνουν άλματα και στροφές. Ετοιμάσου για έντονο αερόβιο δηλαδή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v