Πού πίνουμε τέλος πάντων ένα καλό spritz σε αυτή την πόλη;

Βγήκαμε στη γύρα για να σου βρούμε τα καλύτερα spritz της Αθήνας, επειδή ως εκεί (και μη παρέκει) πρέπει να φτάνουν οι προβληματισμοί του καλοκαιριού σου.

Πού πίνουμε τέλος πάντων ένα καλό spritz σε αυτή την πόλη;

Κάποιο καλοκαίρι στην Ιταλία μας βρήκε να αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό το πορτοκαλί ποτό που έχουν επάνω τους όλα τα τραπέζια κάθε απόγευμα. Μετά, η τρέλα του Spritz ήρθε και κατέκτησε και την Ελλάδα, με τη δροσερόπικρη γεύση που δεν έχει κανένα άλλο κοκτέιλ, και την έντονα πορτοκαλί απόχρωση που κάνει σετ με το ηλιοβασίλεμα το οποίο υποτίθεται χαζεύεις πίνοντάς το.

Τι ακριβώς είναι το spritz; Ελαφρύ κοκτέιλ, ιδανικό για τα ιταλικά aperitivo (το να τσιμπολογάς πίνοντας πριν το βραδινό) που φτιάχνεται συνδυάζοντας αφρώδες κρασί, ένα πικρό ποτό (συνηθέστερα Aperol ή Campari) και ανθρακούχο νερό. Και πού θα το βρούμε στην καλύτερη εκδοχή του στην Αθήνα; Κράτα σημειώσεις.

Odori Vermuteria Di Atene
Σκουλενίου 2, πλ. Αγίων Θεοδώρων, τηλ: 2103314674

Το κοσμαγάπητο μπαράκι που απλώνει τα τραπέζια του στον ατμοσφαιρικά φωτισμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος ειδικεύεται στα spritz, και αν δεν μας πιστεύεις δοκίμασε το Illustrated Spritz με Martini Ambrato, λεμόνι, κάρδαμο, λεμονόχορτο και ανθρακούχο νερό (9€) και το That Smile, με Aperol, μαστίχα Axia Spirit, και Raspberries & Strawberries Lacto Whey σόδα (10€), θα μας θυμηθείς.

Drupes Spritzeria
Ζήτρου 20, Κουκάκι, τηλ: 6970300404

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Drupes Spritzeria (@drupes.spritzeria)

Δεν ξέρουμε αν το μάντεψες από το όνομα, αλλά εδώ έχουμε μία ακόμα εξειδίκευση, και μάλιστα σε έναν κουκλίστικο χώρο που αποπνέει vibe διακοπών στην πιο μποέμικη γειτονιά της Αθήνας. Εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία από Spritz, που φτιάχνονται είτε με Campari είτε με Aperol, αλλά και πρωτότυπες, ιταλιάνικες δημιουργίες όπως το Spritz alla Ciliegia και το δικό μας αγαπημένο Mandarino. Οι δε τιμές τους είναι εξαιρετικές, κυμαίνονται από 5,50€ έως 6€.

Burrattino
Μητροπόλεως 36, Σύνταγμα, τηλ: 2122134081

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burrattino (@burrattino.athens)

Σπριτζεριών… συνέχεια, και αυτή την φορά θα σε πάμε στην χοτ πιάτσα του Συντάγματος, όπου το Burrattino παίρνει το όνομά του από τις μαριονέτες της Comedia del’ Arte και σερβίρει αφενός καταπληκτικό brunch και αφετέρου spritz σε ένα σωρό παραλλαγές. Μην χάσεις το Jack apple spritz με Jack Daniels Apple, Prosecco και Schweppes Indian tonic water (10€) και το Amaro rosato με Amaro Montenegro, Samos vin doux, ροζέ prosecco και Schweppes pink grapefruit soda (9€).

Frater & Soror
Αμύντα 6, Παγκράτι, τηλ.: 21 0721 3720

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Frater & Soror (@fraterandsoror)

Δημοφιλέστατο από το πρωί για το φανταστικό του brunch, απλώνει τραπεζάκια στην πλατεία Προσκόπων και φτιάχνει και φανταστικά spritz, που περιλαμβάνουν το Peach Spritz με blend από βερμούτ, Peach & St. Germain, Italian Bianco Biiter και Schweppes tonic water και το Venus Spritz με Martini Reserva Ambrato, φράουλες, πιπέρι Sichuan, Cucumber & Basil Tonic. Οι τιμές τους στα 9€.

Villa Grigio 46
Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0981 2080

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Villa grigio 46 (@villagrigio46)

Στην πανέμορφη, δροσερή αυλίτσα του δίνουμε ραντεβού από νωρίς για φοβερό brunch, και αργότερα για aperitivo που συνδυάζεται τέλεια με τα spritz του, τα οποία ξεκινούν από τα βασικά –ένα με Aperol, ένα με Campari– για να επεκταθούν σε πολλές και ενδιαφέρουσες παραλλαγές, όπως το φραουλένιο Fragola Spritz και το φοβερό Negroni Spritz που είναι –αν δεν το μάντεψες από το όνομά του– ένα ευφάνταστο πάντρεμα των δύο κλασικών και κοσμαγάπητων κοκτέιλ. Οι τιμές, από 7€ έως 9€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v